tiistai 28. huhtikuuta 2009

Kissan käpäliä, koiran kuonoja! Cat paws, Dog snouts

Kun olimme Suomessa saimme tavata paljon myös karvaisia ystäviämme, kolmea eri kissaa ja kahta koiraa. Valitettavasti eräs kissaneideistä, Piikku, lähtee juuri lähipäivinä takaisin entiseen perheeseensä Lahden lähelle, juuri koteuduttuaan entisen perheensä naapuriin, eli sisareni perheeseen. Nyt tulee kyynel silmänurkkaan sisareni perhelle, joka joutuu jättämään jäähyväiset herttaiselle Piikulle, kun entinen perheensä haluaa hänet takaisin pitämään hiiret poissa talosta, jonne he muuttivat vain joitakin kuukausia sitten. Tässä pieni kuvakavalkaadi.

When visiting Finland some weeks ago, we also met some of our hairy friends, three cats and two dogs. It is sad to tell that one of cat ladies have to move to her earlier family, who moved away near Lahti, left their cat to my sisters family, but now want her back to keep the mice away from the house they moved in only some months ago. I know my sisters family will have tears in eyes when they have to take farewel with this sweet cat, called Piikku. Here a little picture cavalcade.


Hei, minä olen Piikku, ja rakastan pehmeää sänkyä yöllisen retken jälkeen. Hi, I'm Piikku, and I love a good bed after a night ramble.

- Kautta kaikkien valkoistenkäpälieni, on niin ihanaa vain loikoilla ja nähdä unta kaikista hiiripaisteista! - Through all my white cat paws, it is sooo good to just relax and dream about all those fat mice !- Uuuhh, tylsää kun Piikku lähtee, se on ollut kiva kaveri, vaikka onkin kissa! - Ohhhh, what a pity that Piikku must leave, she's been a good friend although she's a cat!

- Ajatella, että en enää koskaan ehkä näe Piikkua! - Think, I maybe never can see Piikku more!- Onnea matkaan, Piikku ! - Good luck, Piikku !
- Hei, olen Selma-neiti! - Hey, I am Miss Selma!
- Nyt olen villillä tuulella ja haluan leikkiä! - Now I feel wild and want to play!
- Muuten - huomasitko laskea varpaani, niitä ei olekaan viisi, vaan peräti kuusi joka tassussa!

Katsopa varmuudeksi vielä ensimmäistä kuvaanikin!


- By the way - did you notice to count my toes, there are not five, but six in every paw! Look back to the first picture, if you do not believe me!

- Mitä, yrititkö kuvata minua, Siiriä? Ei onnistu, minä olen nyt kauneusunilla.
- What, did you try to foto me, Siiri? Does not work, I have a beauty nap now.

- Enkö ilmaissut itseäni tarpeeksi selvästi? Muista, mitä minulla on.....
- Didn' t I express me clearly enough? Remember what I have ....


...piilossa täällä käpälissäni! (Siiri ei ole kovin seurallinen kissa!)
...hidden in my paws, here! (Siiri is not specially social cat!)
Tämä on Peppy, n. 10-vuotias labradorineiti, joka on kokenut vähän kovia. Perheen toinen koira, Nana, ja paras kaveri kuoli pari vuotta sitten. Lisäksi Peppy sai syövän alaleuan luuhun ja se jouduttiin leikkaamaan. Mutta ihmeen hyvin Peppy pärjäilee ja tervehtii aina yhtä iloisesti kun tullaan kyläilemään.This is Peppy, about 10 year old Labrador Retriever girl, who has had it tuff. The othe family dog, Nana, labradorian, too, and Peppys best friend, died a few years ago. Also Peppy got cancer on her jawbone and had to go through a surgery. But Peeppy manages it very well and always greets one chearfully when one comes to visit.Kuten tästä kuvatarinasta ehkä käy ilmi, Piikku on elänyt Ronjan kanssa samassa perheessä parhaina ystävinä, kunnes nyt Ronja jää yksin. Mutta Ronja saa usein Selman ja Siirin luokseen kylään. Selma ja Siiri elävät yhdessä samassa perheessä, toinen on leikkisä ja seurallinen ja toinen kaunotar, mutta erakkoluonne, joka ei juurikaan siedä lähentelyä, ei ainakaan vierailta. Labradori Peppy on nykyään yksin omassa perheessään. Kaikki ovat ihania otuksia, kukin omalla tavallaan, ja persoonallisia, nämä kaikenkarvaiset ystävämme!torstai 23. huhtikuuta 2009

Ruusuja - Roses

Hei,

Totesin viimeksi, että pitsiä ja posliinia on ehkä näkynyt täällä blogissani kovin vähän, siitä huolimatta, että ne ovat mieluisia asioita. Tosin pitsin vääntäminen on jäänyt sen yhden pöytäliinan välipitseihin viime aikoina, mutta posliiniahan kyllä tulee silloin tällöin muunkin tavaran ohella osteltua kirpputoreilta ja nettikaupoista. Jospa tällä kertaa paremmitta puheitta mutta monin kuvin: vähän posliinia ja muutakin, mutta varsinkin ruusuja.Ruusut eivät ole juurikaan kevätkukkia, mutta voisi sanoa kuin timantista jalokivien parissa, niin ruusu on kukkien parissa: Ikuinen. Kukkien kuningatar, vaikka onkin välillä vaikea kasvatettava. Alla minun posliininen "ruusuryhmäni", johon tosin on sekoittunut taustalla minun vanha tulppaani akvarellini, ainoastaan värisävyjen takia. Kannu, leikkuulauta ja kuppi ovat Arabiaa. Sokerikulho muualta ja kermakannu ruotsalainen. Alempana lähikuva sokerikulhosta, jossa niin hauska vanhanaikainen ja koristeellinen muotoilu.Hello,
I mentioned in my last approach that I have had very little crochets and china in my blogg, in spite of its name and that they are things I like. In fact I have not lately done more crochets than those to the table cloth I am making, but china I do buy now and then as well as other things on fleet markets and net auctions. But this time, without more talk but with more pictures: some china and other things, and spesially roses this time.

Roses are not Spring flowers, but I think, that as diamonds among the precious stones, so roses are among the flowers: Perpetuals - for ever - the queens among flowers. It is a pity that they can be difficult to succeed with. Above is my "Rosegroup" in china, some Finnish Arabia porceline, some Swedish and something from an other Europien country. And under an old European sugar bowl which I like spesially for its funny fashion.
Vanha Arabian leikkuulauta, josta itse pidän valtavasti, siinä on niin ihanat vanhanajan romanttiset ruusut! Se tuli vastaan ruotsalaisessa Tradera-nettihuutokaupassa.


An old "Arabia" (Finnish China market) breadplate, which I like a lot because og the wonderful oldfashioned and romantic roses. This one I found in Swedish Tradera net-auction.Ja tässä minun n. 15 vuotta vanha akvarellini ruusuista ja jasmiinin oksista.

And here my about 15 years old aquarel with roses and jasmines.


Tämä keramiikkakoristus ja pienet tekoruusut koristavat kylpyhuoneen ovea.

This ceramics with small decorating roses is hanging on our bathroom door.


Osin äitini ompelema kaitaliina, jonka perin keskeneräisenä. Koruompelin sen valmiiksi ja lupasin tyttärelleni kun hän perustaa opiskelujensa jälkeen oman kotinsa. Joskus vuosien kuluttua hän voi ehkä kertoa omalle tyttärelleen, että liinan on ommellut sekä hänen oma mummonsa ja äitinsä, ja siis tyttärentyttären isomummo, ja mummo!


My mother began this table cloth on her time, and I got it after her unfinished. I embroidered the rests and I promissed my daughter, that she can get it when she after her studies will settle down somewhere. Then she maybe one day can tell to her own daughter that it is embroidered by both her grand-mother and mother, that will say her daughters greit-grandmother and grandmother!


Ja lopuksi "eläviä" ruusuja, kuva viime kesän kimpusta. Minusta koiranputken kevyet kukat ja ruusut ovat aivan ihana yhdistelmä. Samoin sopivat koiranputket pionien kanssa. Ruusut ovat omasta puutarhasta.

And to the end "living" roses, a picture from last sommer. I think these white wild flowers (which name I do not remember in English) are a wonderful combination with roses. They also look nice the peonies. The Roses were picked up in our own garden.


Kiitos käynnistäsi tältä kerralta - tulethan uudelleen!

Thank you for your visit on my blog - welcome back!

perjantai 17. huhtikuuta 2009

Kukkia, pullia ja muuta. Flowers, buns and other things.

Hei blogilaiset,

Nyt voin vihdoin sanoa, että kaikki lumi on sulanut, ainakin meidän tontiltamme. Viimeiset muruset taisivat kadota eilisen päivän aikana ja ne olivat viimerippeet suuresta kasasta, joka parhaimmillaan näytti pieneltä vuorelta ja olin varma, että se ei sula ennen juhannusta. Mutta toisin kävi, ja nopeasti - onneksi niin!

The last snow has gone. For a while we had a little mountain of snow on our yard and I thought it would not melt before Midsummer. But I had wrong, the snow vanished at the end very fast - and that's good!

Siivotessani kukkapenkkejä löytyi lehtien alta myös tämä kaveri, valitettavasti kymmenien ystäviensä kanssa. Uhkailevat Norjassa että vahvan lumipeitteen alla ovat säilyneet kaikki ötykät erikoisen hyvin ja että tästä vuodesta tulee siksi erittäin hankala hyttys- punkki- ja etanavuosi. Se ei ole niin hyvä asia!

When I cleaned in Garden I found this buddy, and unfortunately with tens of his friends, too.
They say in Norway that because of the thick snow in winter have all small things survived specially well, and that's why this year will be very difficult mosquito-, tick- and snailyear. That is not a good thing!


Päivät pitenevät ja lämpenevät ja luonto herää ja kasvaa huimaavaa vauhtia. Eilen näin, että ensimmäiset tulppaanin nuput jo punersivat ja tänään ne ovat jo lähes auki. Myös ensimmäiset valkovuokot pihassamme huomasin eilen.


The Days get longer and warmer and the nature is awakening and growing fast. Yesterday I saw that the first Tulip buds were getting red and today the flowers were almost open. Also the first anomones I found in the backyard yesterday.

Silloin tällöin lintujen ja kukkien töllistämisen välissä täytyy tehdä jotakin käytännöllistäkin, esim. leipoa. En ole hyvä kakkujen kanssa ja leipääkin olen kokeillut kai vain 2 kertaa elämäni aikana, eikä tulos innostanut uusiin kokeiluihin. Mutta kahvipulla luonnistuu suhteellisen helposti. Tässä tuloksia pääsiäispäivältä.

Now and then, between stirring birds or flowers one must do also something practinal things, for exsample to bake. I am not good with cakes and bred I have only tryed twice in my life, and the result did not inspirate to further experiments. But buns or muffins are great to get done.
Here som results from Easter sunday.


Uuniin menossa! On their way to baker oven.

Ja yksi, kaksi , kolme, ne ovat valmiita! And one, two, three, they are ready!
Ja sitten vielä pellillinen vanilja/voisilmä -pullia. Kyllä nämä vatsan täyttää, kaloreista tällä kertaa viis! And then one plate with buns where there is eyes with butter and vanilla sugar. These will fill ones stomach, forget the calories!Unohdinka kertoa, että tänään olimme ensi kertaa täällä Norjassa pelaamassa 9 reiän golfkierroksen (eräs minunkin harrastuksistani). Ilma oli kaunis, mutta hieman kolea tuuli vaivasi. Rata oli kyllä paikka paikoin aika märkä, niin ettei siellä joka paikassa niin mukavaa ollut tallustella. Mutta oli todella kiva vaihteeksi huiskia ulkoilmassa, kun olemme jo muutamia viikkoja harjoitelleet tulevaa kesää varten sisätiloissa. Toivottavasti kuitenkin tulokset paranevat tästä treenauksen ja kesän myötä.... ;D


I forgot to tell, that today we were first time here in Norway and played a 9 hole golf round (that's too one of my interests). It was fine weather, but we had a litt bit coldish wind. The golf cource were rather wet here and there, so it was not only nice to go everywhere. But it was really good to swing out in the open air, after some weeks training now in training halls. Hopenly the results will be better hereafter with training and summer... ;D

Onko lukijoissani yhtään golfinpelaajaa? Is there any golfer in my readers?

Oletteko, lukijani, muuten huomanneet, että olen vihdoin saanut alkukuvan, joka vastaa blogini nimeä: Pitsiä ja posliinia. Tämä kuva nyt saa olla tunnuksena, kunnes ehkä taitavampien opastuksella siihen tulee ehkä uusi tulevaisuudessa. Samalla kyllä ajattelin, että blogini sisältö ei ole kovin paljon vastannut sen nimeä. Eli seuraavassa ehkä enemmän pitseistä ja posliinista, jotka ovat lähellä sydäntä!


Have you noticed, that I at last have got a picture to my blogname, which is corresponding to my bloggname: crochets and porcelain (china). This picture may hang up there til I can with help from other experts can get there an other. At the same time I thought that what I have been writing about or the pictures either, have not been much about the blogname. So, next maybe more about crochets and china, which, however, are near my heart!


keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Pieni pala Helsinkiä - A little bite of Helsinki

Pieniä ja persoonallisia otoksia Helsingistä, kameran takana ollut tyttäreni.
Small and personal fotos from Helsinki, behind camera has been my daughter.


Hassu peili Parkkitalon käytävässä - A Fun mirror on the way out of Parking House.


Vilaus Suurkirkosta kauppatorille käveltäessä - A blink of the Cathedral on our way to market place.

Ei voi valittaa vielä tungoksesta ulkokahviloissa! You can't blaim for crowd yet, in open air cafees!
Täällä ehkä olisi ollut hieman mukavampaa?? Maybe a little bit more cosy here?
Kuvahan sen kertoo, löytyy kauppatorin rannasta. The Old Market Hall on the Helsinki marina.


Siellä myydään myös muttereita (vasen laatikko), mutta vain suklaisina! They sell femal screws there, too, (see the left box), but only in chocolate!
Pohjolan vakuutustalo ja peikot! Pohjola Insurance House and the trolls.
Me kävimme täällä..... We were here......

....ja siellä!
....and there!
Ja lopuksi jälleen kukkia: Olen tuonut kerran lomalta Fuerteventuralta (Kanarialta) pienen oksan oleanterista. Sain sen juurtumaan ja joka kevät ja kesä se yhtä innokkaasti kukkii. Nyt se on juuri alkanut avaamaan nuppujaan, olohuoneen täyttää ihana vanhan ajan puuterin tuoksu ja kukat avautuvat kuin ruusut aina lähes 5 cm läpimittaisiksi ja 5-8 kukkaakin samassa tertussa.And at the end some flowers again: I took with me once, from our holiday on Fuerteventura (Canary Islands), a little stick of Oleander. It began to grow and every spring and summer it gives lot of flowers. It fills the sitting room with a wonderful perfume, as old fashion powder, and the roselike flowers can be 5 cm in diameter and there can be 5 to 8 flowers together.


Kiitos seurastasi tällä kertaa! Tulethan jälleen käymään sivullani ja jätä mielellään
kommentti!
Thank you for your company this time. Hope you will come again on my blog and, please,
leave a comment!

Rosmariini
keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Kuvia pääsiäislomalta - Pictures from Easter holidays


Hei taas kaikki lukijat! - Hello you all!


On ollut pitkä tauko blogissani johtuen pääsiäismatkasta Suomeen ja sen jälkeen monenlaisesta puuhailusta, mikä on vienyt ajan niin, etten ole saanut aikaiseksi laittaa tänne tekstiä. Nyt sen sitten korvaan vain pitkällä sarjalla kuvia ja vähäisillä teksteillä, muuten se ei koskaan tule valmiiksi! Toivottavasti kaikilla on ollut ihana pääsiäinen, niin että olemme saaneet ainakin hieman aurinkoa, olemme keränneet voimia ja olemme valmiit vastaanottamaan kohta kesän, joka toivottavasti jo pian saapuu laulaen, soitellen ja vihellellen tänne Pohjolaan!

A very free translation: I had a long paus in my writing, because of our Easter-trip to Finland and after that because of many things and doings, so that I did not have much time to writing. Now I will instead put here lot of pictures, but not so much text, otherwise I will never get this done! I wish all have had a wonderful Easter, have got at least a little bit sunshine, have gathered sthrengths to welcome Summer, in the hope that it soon will come singing, playing and whisling here to North.


Minun pääsiäiskaramellini sisällä... - My Easter caramels in House...
...ja ulkona! ...and outdoors!
Me seurailimme pääsiäisenä lintuja , jotka yhä vierailevat ruokailupaikalla, ja nyt voin lisätä aikaisemmin kirjoittamaani luetteloon kolme uutta tulokasta: Aivan uuden ja erikoisen tuttavuuden, joka ei taida paljon esiintyä Suomessa, ja on etelä-Norjaankin levinnyt vasta viime vuosina, nimittäin Nokkavarpusen. Toinen lintu, jota en ole ennen nähnyt tai ainakaan tunnistanut on Järripeippo, tummempi, kirjavampi ja mustapäinen verrattuna tavalliseen peippoon. Lisäksi olen nyt vakituisesti saanut ruokapaikalle kaksi sepelkyyhkyä, kerran tai pari päivässä. Muutama päivä sitten alkoi pariskunta osoittaa kovasti lämpimiä tunteita toisiaan kohtaan, kunnes paikalle äkkiä lehahti kilpakosija ja pilasi kaiken. Tappeluhan siinä oli syntyä ja siivet läiskyen hävisi koko joukko muualle.


I have seen some new birds near our house, I do not know their English names, but there were new for me, and one of them is not yet so often to see in Norway. Now we are also also visited by a couple of pigeons daily, once or twice. They began to show some springfeelings to each others one afternoon, until a rival came a long. It turned out to a little struggle, and all the three flow away with flapping wings at the end....kun hän näki hänet..

...when he saw her...
.... "Haluaisitko tanssia kanssani?" ..."Would you like to dance with me?"


Suomessa Mintun (blogi: Mannapuuroa ja mansikkaa) johdolla kävimme tutustumassa Vanilla Rose'n putiikkiin. Kyllä siellä olikin paljon ihanaa tavaraa - onneksi olimme lentäen matkassa, muuten olisin varmaan lastannut erinäisiä esineitä ja jopa huonekaluja matkaan! Ostin tällä kertaa vain pieniä pääsiäiskoristeita, lasisia "munia" jotka nyt roikkuvat vaaleankeltaista samettinauhoista kotonamme vaasissa lehtensä avanneista lepänoksista. Seurana on purkillinen pikkuorvokkeja pääsiäislauantain upeassa iltapäiväauringossa.
Oslon liepeillä oli aivan ihana päivä, grillasimme ja istuimme ulkosalla T-paidoissa pitkälle iltaan. Se vasta oli esimakua kesästä. Jälkiruokana mansikat - ei tosin kotimaisia vielä!


In Finland took Minttu (blog: Mannapuuroa ja mansikkaa) us to visit the little store of Vanilla Rose. They really had a lot of wonderful old and beuautiful things - it was good we flew to Finland and back, otherwise I had got with me several things and furniture back home! So I only bought some small Easter decorations, small glass Easter eggs which now hang on light yellow velvet ribbons. A pot of small flowers, too, in Easter Saturday's wonderful afternoon sun. Around Oslo there was just a fine sunny and warm day. We had our first barbeque this year and we sat in T-shirts to late evening. It tastet summer. And the dessert was strawberries - not local yet, though.Hieman tarinaa Suomen matkasta sekä lisää kuvia lähipäivinä , niitä tuli otettua melkoisesti pääsiäisenä! "Näkymisiin"!


Some telling about the trip to Finland and more pictures coming, there were taken lot of them at Easter! "See you"!