sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Puutarha toukokuussa - Garden in May

KESÄ on täällä! Toukokuu on ollut yhtä ainoaa kukkien riemukulkua! Kun yhtenä päivänä näen uuden kasvin nousevan esiin, jo parin päivän päästä huomaan nuput, eilen aukesivat ensimmäiset kukat, tänään on kukinta parhaimmillaan, huomenna jo hieman ylikukkinut ja ylihuomenna saattaa lakastuminen jo olla alussa. Mutta jälleen uusi kasvi on aukaisemassa nuppujaan ja jälleen uusi , ja toinen taas lakastumassa. Joka päivä on jotain uutta ihmettelyn ja ihailun ja valokuvaamisen aihetta puutarhassa. Valitettavasti ei vain itse ole paikalla parhaan valon aikaan tai parhaalla säällä, niin että osa otoksistani on otettu vasta illan jo saapuessa tai hieman pilvisellä säälläkin otettuja, eivätkä siksi ehkä anna täyttä oikeutta puutarhan kukoistukselle.

Summer is here! May is one and long parade of flowers. I see one day a new flower growing up, after a few days I notice the buds, yesterday opened it the first flowers, today it is on its best, tomorrow the flowerishing is turning a little back, and the the day after tomorrow the withering has began. But again a new plant is going to open its buds, and an other, and one again withering. Every day there is something new to wonder and admire over or to take pictures of, in the garden. it is a pity that I am not always there myself at the best time concidering the light or wether, and that is why some of my fotos are taken first when the night is starting or on a cloudy weather, and they can not give the full justice for the flowrishing in tha garden.


































Tässä vain pieni osa kaikista kukista, pensaista ja puista ja kukoistuksesta toukokuussa. Ehkä tulen lisäämään sinne tänne muiden teemojen joukkoon vielä jatkossakin varsinkin juuri tämän runsaan alkukesän kukkakuvia. Koettakaa jaksaa - niidenkin aika loppuu taas jossain vaiheessa!

Terveisin, Rosmariini


Here is only a little part of all flowers, bushes and trees and the flowrishing of the May. Maybe I will put some more pictures among other items even in the future, spesially of this rich first part of summer. Please, hold on - there will be an end, even for their time! Bye, bye, Rosmariini

perjantai 22. toukokuuta 2009

Kesämökin tunnelmia - Atmospheres from summercottage

Hei Blogiystävät!



Olen ottanut paljon kuvia kevään aikana, mutta en ole niitä ehtinyt tänne päivittää niin usein kuin olisin halunnut, niin kuin olen jo aikaisemminkin todennut. Nyt kun on taas ekstra pyhä ja viikonloppu ja fleksipäivä lisänä, niin käytän vähän enemmän aikaa blogiinikin. Tässä sarja kuvia kesämökiltämme, esineistä ja tunnelmasta.



Hallo Bloggfriends!

I have taken lot of fotos during this spring, but have not had the time to uptodate my blog with so often I hoped, as I have noticed earlier. Now we have a extra Holiday and weekend and a "flexday" from job there between, so I have got a little more time to use even for my blogg.Here some picktures from our summer cottage, things there and the atmosphere.




Näkymä keittiöstä. Keittiö on ollut alusta asti iloisen vihreä ja varmaan nykyisten valkoista suosivien sisustajien mielestä aivan omituinen. Mutta kuun vastapainona on ollut luonnon puun väriä ja lähes samassa sävyinen keltainen lattia on se antanut keittiölle erittäin lämpimän tunnelman. Lisävärinä sitten hieman sinistä - itsekutomassani poppanapöytäliinassa. Pöydällä tällä kertaa oli savikulho, hyvin vanha ja suomalainen, joka kertaa samaa sinistä. Kulho öytyi vuosi sitten nettihuutokaupasta.




From kitchen. Kitchen has always been cheerful green and surely quite strange in eyes of modern stylisties and interiordesigners who favorize mostly white. But with the natural tree colour and almost same yellow tone on the floor has it given a very warm atmosphere in kitchen. As a little fine addition of blue - in a tablecloth "poppana", woven by myself. On the table this time an very old Finnish ceramic bowle, whith the same blue colours. I found the bowl a year ago in net-auction.
Olohuoneen yläikkuna (kellertävää "pullonpohjalasia"). Ikkunalla vanhoja kuparipannuja, isäni aikaan vanhojen pulloihin tekemät mosaiikkikynttilänjalat ja keskellä keräämiäni sinisiä lasiesineitä.

Window in sittingroom (yellowish "bottlebottomglass"). On window old copper coffe-pots, two candlesticks made by my father a long time ago of mosaic on two old bottles, and some blue glassitems that I collect.


Samalla ikkunalla myös pieni kokoelma vanhoja kermakannuja ruusuineen.

On the same window also a little collection of old creamjugs with roses.



Keittiön astiakaappi. Hyllyllä vanha herätyskello, joka edelleen soi, ja kovaa soikin. Toisella sivulla kurkistelee Arabian kissa, jonka sain kerran kummitädiltäni lahjaksi ollessani vasta vähän toisella kymmenellä. Liina näiden alla on omaa käsialaa ja oikeastaan ensimmäinen tekemäni koruompelus. Ompelin sen nimenomaan tänne mökillemme. Kuviot ovat niitä samoja kesäisiä kukkia ja heiniä, joita aina poimimme oven viereen seinälle, pieneen korissa olevaan maljakkoon täällä mökillä ollessamme, katso kuvaa alempana.


In kitchen a cupboard. On the shelf there is an old alarm-clock, which still goes and alarms, and really high it does. On the other side there is peeping a little Arabia porcelain cat, which I once got as a present from my godmother, when I was ten and some years. The table cloth under these is my own production, really the first embroidery I have ever made. I sew it here to cottage. The flowers and hays on it are the same which we always pick here on the cottage to a little vase beside the door, see the picture under, later.







Nämä lintukuvat löytyivät viime kesänä Mariefredin rannan kirpputorilta. Linnuista kun pidän niin ne tarttuivat mukaan tänne mökin taiteeksi.



These birds I found last summer on a fleet market on Mariefred port. I like so much birds, so I just got to take them with me as cottage art.



Mökillä on kolme tällaista vanhaa tuolia, jotka olivat huonossa kunnossa paitsi puuosiltaan. Poistin pari vuotta niistä päällysteet, satulavyöpohjat kiristettiin, ja sitten vähitellen pehmustin ja päällystin kaikki uudestaan. Minusta tulos on aika siisti. Tuolin yläpuolella yksi meidän omituisista esineistämme, joilla kaikilla on aina oma hassu taustansa ja historiansa. Tuossa laudassa on isäni veistelemä muisto tapahtumasta, jolloin pieni helmipöllö aamuyöstä tömähti mökin ikkunaan. Kun tulimme ulos, se oli hieman pökkerössä eikä liikkunut ensin lainkaan. Ajattelimme että se oli pahemminkin loukkaantunut. Mutta aikansa istuttuaan ja otettuaan lukua se alkoi liikehtiä ja lopuksi pääsi siivilleenkin luultavasti pienen aivotärähdyksen saaneena ja päänsärkyä potien! Puukuvassa se istuu juhlallisesti pahkaisella oksalla.

I have uppholstered with new textiles three old chairs like this and I think the result is not too bad. Above the chair one of our many peculiar things. It is a treeplank which my father made for me as a memory from a little pearl-owl which one night flew agaist a window. It had to take some time out before it was able to continue its nightly adventures. Probably with a miner concussion of its brain and a with a headic. In the tree picture it is though solemnly sitting on its branch with a knot.







Ulkoa:

Näkymä mökin pienelle terassille, joka on meille kesäaikana kuin lisähuone, missä syödään lähes kaikki ateriat lämpimällä ilmalla, jopa sateellakin.




Outside:

A view to our little terrace, which is like a extra room for us on summertime. We eat there almost all meals with warm weather, even if it rains outside.





Meillä on aina kimppu tuoreita kukkia oven vieressä kesäisin mökillä ollessamme.
We have always fresh wildflowers beside our door when we are in cottage.



Kesäkukkia terassin pöydällä "kristallimaljassa" joka on puristelasinen eteisen lampun lasikupu!
Wildflowers on terrace table in a "crystalbowl", which is a pressglass cover from a hall lamp!




Näkymä terassilta ulos. Kaksi vanhaa puista aurinkotuolia kalliolla odottavat istujia.
View from terrace. Two small old wooden sunchairs on the rock waiting for sitters.



Meidän rakas ihana labradorinnoutajamme, joka nautti kanssamme kesistä mökillä. Hänellä riitti siellä "puutöitä" ja muuta puuhaa, niin kuin meilläkin. Valitettavasti tiemme erosivat viime elokuussa kun Richie sairastui yllättäen ja joutui tiensä päähän. On vaikea ajatella uutta kesää mökilläkin ilman häntä.
Our dear labrador retriever, who enjoyed summers in cottage with us. He had job with his wooden things as we had with ours, and other hobbies. It is sad to say that our ways separated last august, when Richie suddenly became sick and came to his way's end. It is difficult to think a new summe in cottage without him.



Kesäistä tunnelmaa. Summerfeelings.

Grilliruoka kuuluu kesään ja myös mökille. Grillaamista harrastetaankin usein eri muodoissaan. Tässä ovat vartaat valmistumassa!
Barbeque belongs to summer and also to cottage. We have barbeque often and on many different ways. Here are spits getting ready!



Tässä oli osa meidän kesäelämämme puitteista. Mökki ei ole suuren suuri, mutta sopu on aina antanut tilaa useammallekin vierailijalle. Ja ympäristö linnoineen, Mariefredin kaupunki pienine vanhoine taloineen ja kapeinen katuineen, useat golfradat, vanha höyrylaivareitti Tukholmaan, vanha kapearaiteinen höyryjuna, kirpputorit ja antiikkiliikkeet, uimaranta, vene, kalastusmahdollisuudet, metsät marjoineen ja sienineen ja jännittävä peurapuisto ja monet muut asiat antavat tarpeeksi virikkeitä ja ajankulua, niin ettei mökillä koskaan pitkästy.


Here were some of the rames of our summerlife. The cottage is not too big, but a friendship always gives place for several visitors at the same time. And the surroundings with the Gripsholm Castle, Mariefred town with its old small houses and narrow streets, many golf links, old steamboatline to Stockholm, narrow railway with its steamtrain, fleemarkets and antic shops, bathing beach, boat, fishing possibilities, woods with berries and mushrooms and the exciting deer park gives lot of fuel and passtime, so you never get borried on cottage.

keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Amaryllis !

Hei,

on ihan pakko laittaa pari kuvaa vielä amarylliksestäni, joka nyt on avannut kukkavarren nro 2 kukkaset, siihen tuli kokonaista 4 kukkaa, ja ne ovat mielestäni valtavia, kokonaista 19 cm kukan terälehden ylimmästä huipusta alimmaisen terälehden alimmaiseen kärkeen.

-Mitä ihmettä olen tehnyt, että ansaisen tällaisen kukkaloiston ja sen tuoman ilon, ja siemenistä alkunsa saaneet. Ja vielä yksi kukkavarsi tulossa lisää! Upeaa kerta kaikkiaan.






tiistai 19. toukokuuta 2009

Vappua Mariefredissa - the 1st May in Mariefred

Me vietimme vappua mökillämme Ruotsissa, Mariefredin (=pieni vanha kaupunki n. 65 km Tukholmasta länteen) lähistöllä. Ohjelmassa oli puunkaatoa, muuten vain kevään katsastusta, kuvaamista ja kävelyä itse kaupungissa, Gripsholmin linnan ympäristössä sekä peurapuistossa. Tässä kuva sarja sieltä Gripsholmin linnan puistosta ja muutamia välähdyksiä Mariefredisa. Vähän myöhässä kun olen niin kuin tavallista, niin nämä olisi pitäneet tulla esille jo pari viikkoa sitten, mutta parempi myöhään kun ei ollenkaan!


We spent and celebrate 1st May on our cottage in Sweden, near Mariefred (little old town, about 65 km west from Stockholm) . Program was tree felling, feeling the spring, fotografing, promenades i the town, around the Gripsholm Castle and the deer park. Here a serie of pictures from the Castle park and some from Mariefred. I'm a little laite as usual, these fotos should been shown already a few weeks ago, but better late than not at all!



Gripsholmsin linna - Gripsholm Castle




Lehmus kukkii - The lime trees flowering


...ja magnolia linnan pihassa - ...and Magnolia near Castle


Takorautaa linnan seinissä, vesikourukin koristeltu - Irondecorations on the wals, even in gutter-pipes:



Tiesittekö, että tämän linnan puistossa ovat puutkin oppineet niiamaan kun kuningas Kustaa III ja hovi aikanaan käyskentelivät ohitse...katsokaapas vain tarkkaan!
Did you know, that in this park even trees learned to drop a curtsy when King Gustav III and the court in their time were wandering by... just look at this one! Mariefredissä on valtavasti kauniita ja hauskoja yksityiskohtia ja paljon kuvattavaa, joten täytyy palata tähän aiheeseen vielä monta kertaa myöhemmin. Nyt vain enää yksi vilkaisu kadulle, ja lopuksi kaunis lyijylasi-ikkuna erään talon pavekkeelta.


In Mariefred there is lot of beautiful and funny details and much to take pictures of, so I must come back to this issue many more times later. Now only one blick to the street, and to the end a beautiful lead glazed window on a balcony to one of the street houses.




Hyvää pyhää ja viikonloppua kaikille! Have a fine holiday and weekend!



...ja voittaja on...Norja - ...and the winner is ...Norway

Euroviisut - the Eurovision Song Contest



joka ei kylläkään enää ole juuri, tai vain, laulukilpailu vaan SHOW suurilla kirjaimilla. Mutta eihän sitä voinut olla katsomatta kun on (melkein) oman maan suosittu poika mukana. Kyllähän hän on sympaattisen tuntuinen, söötti ja toistaiseksi melko luonnollinen ja usein hiukan vielä eksyneen tuntuinen. Täytyy toivoa, että huolimatta tästä valtavasta menestyksestä sekä euroviisuissa kuin kotimaassakin päänsä ei menisi pyörälle ja että jalat pysyisivät tiukasti maassa. Hänen kotiinpaluunsa oli valtava mylläkkä lentokentällä, eikähän se tähän lopu. Jo tänä kesänä hänellä on erilaisia konsertteja ja esityksiä usealla seudulla Norjassa ja lahjakas kun on niin jatkoa seuraa varmasti. Toivotan onnea omasta puolestani. Ikävää, että Suomi joutui ottamaan sen rivin toisen pään, eli viimeisen paikan laulukilpailussa, vaikkei esitys sinällään huono ollut, vaikkei kyllä minun henkilökohtaiseen makuuni, vaikka ei ollut kyllä Lordinkaan esitys. Tänä vuonna minusta kuitenkin tuntui kuin Suomi olisi (anteeksi nyt vain) jäänyt vähän junasta. Minusta musiikkimaku ja suuntaus on kulkenut taas uusia virtoja kohti, mutta tämä Waldos People oli jotenkin kuin eilistä päivää - ei huono, mutta ei kyllä erikoisen omintakeinenkaam tai erikoinen. Tässä vielä pieni kuvasarja voittajasta tuloksen tultua ja laulusta sekä ilmeistä Gardemoen lentokentällä nähtyään vastaanottajien paljouden. "Hva har jeg gjort" eli "Mitä minä olen tehnyt", kysyi hän kun näki tuloksen kutsuttuaan illan myöhäisestä ajankohdasta huolimatta kaikki hereillä (liikkeellä) olevat ihmiset lentokentälle vastaan ! Ja tulihan heitä!



Only a few words in English this time - the most people saw or have read about the Norwegian winner in the Song Contest. So here only some pictures taken the same evening of TV-pictures and his return to Norway next evening. I congratulate him and hope he can hold his head in its place and his feet down on earth also in future after this!







keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Naakka, kuvasarja 1 - Jackdaw, fotoseries 1

Heippa blogilaiset,













Olen jatkuvasti jäljessä tässä blogissani. Vietimme vappua mökillämme, joka sijaitsee Ruotsissa.


Viime viikonloppuna taas olimme käymässä Göteborgissa, missä mm. tapasimme erään vanhan työkolleegani siellä viettämältäni ajalta, katsastelimme tätä kaunista kaupunkia alkukesän kukkineen, söimme ja joimme ja nautimme alkukesän viikonlopusta vaihteeksi uusissa ympyröissä. Paluumatkalla Strömstadissa pysähdyimme tervehtimään erästä toista tuttavaa sekä katsastamaan hänen uutta asuinpaikkaansa ja puutarhaansa, joka tosin on miniversio hänen aikaisemmasta upeasta espanjalaistyylisestä puutarhastaan Norjassa, mutta kaunis oli kumminkin ja omintakeinen. Ja tietenkin teimme rajan pinnassa edullisia ostoksia Ruotsin puolelta. Eräästä kyltistä luinkin: "Norjalaisten suurin kauppakeskus sijaitsee Ruotsissa"!




Kaikista näistä päivistä ja reissuista ja vähän muustakin on kerääntynyt valtavasti kuvia, mutta blogiin niiden saaminen kestää aina niin kauan, että jään jatkuvasti jälkeen, kun aika ei riitä materiaalin käsittelyyn ja muokkaamiseen. Nyt yritän kuitenkin vähän taas päivittää, ja kun olen eläin- ja lintuhullukin (käsitöiden ja porsliinin lisäksi), ja kun olen hiljan saanut uuden linssin kameraamme, niin aloitan blogin päivittämisen siis tällä:






I have not upptodate my blogg for a while. We have travelling around lately, been in our cottage in Sweden, and in the little Mariefred town there, and last weekend in Sweden in Gothenburg. We met some people, my old college and others, hade a good dinner and did some shopping.


I have much pictures and materials from these days and trips but it takes time to work up the material. I try to uptodate my blogg a little bit now and start with this:




Jackdaw is a funny bird, it is curious and social, but sometimes also too inpudent in its seeking for food around open-air cafétables or hamburger-bars. This time very inncoent meal, though.


Pictures may speak for theirselves.






Naakka (Corvus monedula) on hauska ja seurallinen lintu. Usein kyllä ylettömän röyhkeä myös, jos on kysymys ruoan hakemisesta ja löytämisestä ulkokahvilan pöydiltä yms. Mutta jos ei tarvitse pelätä oman hampurilaisen, nakkisämpylän tai jäätelötötterön puolesta, niin muuten on hauska seurata sen touhuja, kuten tässä:








- Hei, tuollapa näkyy olevan jotain mielenkiintoista....


- Something interessant in sight there...












-Näyttäisi ihan olevan jotakin syötäväksi kelpaavaa, ehkä päivällinen on varma!


- Seems to be something to eat, my dinner may is secured!












- Tätä täytyy vähän maistaa...


- I have to taste a little...










- ...mumss... erinomaista, olinpas taas onnekas tänään!


-...Mmmm delicious, I was a luckt guy today!






- Mitäs toljotat siinä, et kai luule pääseväsi jaolle, vai?


- What are you staring at, d'you think you could get som' , or what?



- Ei veikkonen, tämä pala on minun!
- No deal, buddy, this one is mine!




- Mumsmuns, maiskis, slurpmmmm...


- Mummmm, smask, slurpmmmmm...





Heipparallaa ensi kertaan!


Bye, bye to next time!