sunnuntai 30. elokuuta 2009

Nåløyet - Neulansilmä - Needle's eye
Hei kaikki bloggarit! Hei alle bloggere! Hello all bloggfriends!Nyt tulee tekstiä kolmella kielellä:


Nå blir det tekst på tre språk:


Now there will be text on three languages:


suomeksi, på norsk, and in English!
Kävin hiljattain täällä Norjassa, Ski'n kauppakeskuksen (n. 20 km Oslosta etelään) vieressä sijaitsevassa ompeluliikkeessä ostamassa hiukan kangasta ja nauhoja yms. tarvikkeita. Kauppa oli ennestään tuttu joidenkin vuosien takaa, mutta muistin sen lähinnä vain ompelutarvikekauppana. Hämmästykseni oli suuri, kun nyt löysin saman kaupan entistä ehompana, suurempana ja hauskasti sisustettuna ja tavaravalikoimaltaan myös huomattavasti laajennettuna. Laita blogiin, sanoi tytär. Mielestäni hyvä ajatus (hänellä on paljon kreatiivisia ajatuksia!), ja niin rohkaisin mieleni ja tiedustelin myyjättäreltä, voisinko tulla jonain päivänä uudelleen kamerani kanssa kuvaamaan tämän uudistetun, mukavan kaupan ilmettä. Sain luvan! Eräänä vapaapäivänäni varustin sitten kameran mukaani ja pistäydyin jälleen liikkeeseen. Tässä on tuloksena rivi kuvia, joista näkyy mitä kaikkea hauskaa tämä liike nykyään sisällään pitää, tekstiilien ja ompelutarvikkeiden lisäksi lahjatavaroita ja jopa vähän huonekaluja, pieniä tuoleja, pöytiä, hyllyja ja jopa joitakin vitriinikaappeja. Enemmänkin tavaraa sieltä löytyi, ja enemmänkin kuvia minulla on, mutta jotta tämänpäiväisestä ei tulisi aivan liian pitkää tarinaa, niin tyydyn vain lämpimästi suosittelemaan tätä Ski Storsenter'iä vastapäätä kävelykadulla sijaitsevaa hauskaa ja monipuolista tekstiili- ja lahjatavaraliikettä, Nåløyet - nimeltään (suomeksi Neulan silmä).
Jeg besøkte en stund siden en lite sybutikk i nærheten av Ski Storsenter, ca 20 km sør for Oslo. Butikken heter Nåløyet. Det er en god stund siden jeg var der forrige gang, og min forbauselse var stor når jeg kom inn. Den hadde blitt mye større enn tidligere, fått masse nye morsomme varer, som i tillegg var lagt lagt frem på en veldig trivelig måte. I steden for å være bare en sybutikk har de fått mye mer gaveartikler, hobbyartikler, til og med noen herlige møbler; små stoler, bord, hyller, og til og med noen vitrineskap. Jeg beundret alt - og datteren som var med meg sa til meg at hvorfor ikke skrive noe i bloggen om dette. God idé (hun har dem ofte). Jeg spurte om det var mulig, og en veldig hyggelig ekspeditør sa at det fikk jeg. Så jeg tok med kameraet og gikk tilbake noen dager senere. Her ser dere da litt av resultatet- men jeg lover at det var mye mer i butikken, enn hva som synes her, jeg har en del flere bilder også, men skulle jeg vise alle her, så ville det bli en altfor lang historie. Kan bare varmt anbefale denne butikken, Nåløyet som den heter, hvis du besøker Ski Storsenter, så ligger denne butikken på gågata, vis a vis Storsenterets nyeste del.


I was visiting this sewing shop a little time ago in order to buy some sewing things. I have been in the shop before, but it is a while ago. My astonishment was great, when I saw how much larger the shop had become, how many more things they now were selling, and how nice and funny all things were shown up. I was delighted and looked around - write about in your blog, said my daughter then, she was with me. What a good idea (she often has those). I asked a nice sales lady if I could come back and take fotos for my blog. Yes, that was quite possible.


Some days later I went back with my camera. Here are some of the results, they had many more things in the shop, besides sewing things they have many gifts, hobby things and even small furniture, chairs, tables, shelves and nice vitrines. I can only recommend you to visit this nice shop with all the wonderful and beautiful things, if you travel nearby. Its name is Nåløyet (the Needle's eye) and it is situated vis a vis Ski shopping mall (20 kms south from Oslo), on a little pedestrian shopping street.


Kiitos käynnistäsi - jätäthän kommentinkin! tv. Rosmariini


Takk for ditt besøk - du legger vel ved en kommentar! ønsker Rosmariini


Thank you for your visit - you will write a comment, aren't you! hopes Rosmariini

sunnuntai 23. elokuuta 2009

Syksyn merkkejä - Autumn marks

Heippa taas!
Yksi varma syksyn merkki on talven lämmityksen varmistaminen. Sähköpatterien ohella se tarkoittaa halkojen hankkimista. Isäntä on ollut uuttera viikonlopun aikana (kuten yleensäkin!) ja kävi eilen perävaunulla hakemasta eräästä maatalosta meille talveksi koivuhalkoja takkapuiksi. Toistaiseksi on halot on pinottu ihan ulko-oven viereen katoksen alle, kunnes ehdimme kantaa ne eteenpäin halkokellariin. Eivät erityisen kauniita koristuksia noin oven kahden puolen, mutta toivottavasti saamme ne siitä sisään kellariin piakkoin. Isäntä lastasi ne peräkärryyn ja pois ja pinoon 38 säkkiä, joista jokainen painoi n. 15-20 kiloa. Kunnon päivätyö! Sen jälkeen lähdimme vielä pelaamaan golfia 18 reikää, ei ihme, että hän oli väsynyt eilen illalla. Mutta kuka nukahtikaan sohvalle TV:n edessä? Se olin minä, joka hänen halonhakumatkansa aikana olin vain pikkuostoksilla kauppakeskuksessa ja kirpputorilla....omituista, ei kai minulla pitänyt niin rankkaa olla...?

Hello! One of the most sure autumn marks at our home is to bring the firewood to house.
My husband was yesterday and bought all the firewood for our fireplace for the winter from a landhouse. He was very hardworking yesterday (as he always is!) and picked to a trailer and out again 38 bags with wood, 15-20 kgs each. A good days work. Afterwards we went to play 18 holes golf. It is no wonder he was a little tired yesterday night. But who was the one who
fall asleep on the sofa on the front of TV? It was me, who during husband's wood bringing took only a little shopping tour to the nearest center and a fleetmarket... strange, I shoud not had so hard time...?


- Muutamia itsestään kylväytyneitä orvokkeja on rehottanut koko kesän kivien välissä, ja väliin näyttävät voivan paremmin kuin kukkapenkkiin minun istuttamani. Nyt ne meinasivat kuitenkin jäädä sekä jalkoihin että halkojen alle, mutta pelastuivat vielä sentään.

- Some pansies have after naturalseeding growing and flourishing all summer between some stones here, and seems almost to feel better here than those I have planted in a flowerbed. Now they though were near to be trampled down and to be under the firewood, but they were saved any way!

- Nyt on siis lämpö taas taattu ja kodikas takkatuli syys- ja talvi-illoiksi!

- Now there is warmth secured and a cosy fire in the fireplace on autumn and winter nights!

Kuulumisiin! Bye now!

Rosmariini

sunnuntai 16. elokuuta 2009

Pieni loppukesän käsityö - A little crochet work for late summer

Hyvää sunnuntai-iltaa!

Laiskan päivän jälkeen innostuin vuorostani tekemään hieman käsitöitäkin. Se varmaankin oireilee syksyn lähestymistä, silloin aina sormet alkavat syhyämään jonkun mukavan pienen käsityön tarpeesta. Tyttäreni oli toivonut virkattua myssyä alkusyksyksi. Niinpä panin toimeksi. Sellainen valmistui sitten muutamana iltana - taas kerran ilman ohjeita, kuten minulla tapanani on. Kuvio muotoutui pikkuhiljaa tehdessä. Myönnettäköön, että jouduin purkamaankin hieman. Syy oli se, että myssystä tuli ensin liian pieni tyttären makuun, joten jouduin purkamaan hieman ja laajentamaan myssyä. Lanka on luonnonvalkoista, paksuhkoa Soft cotton pumpulilankaa, virkkuukoukku 3,5. Myssyn laki on yksinkertaisempaa kuviota siitä syystä että oli liian hankalaa saada kavennuksia kauniisti tehdyksi samalla säilyttäen kuviovirkkauksen. Tyydyin siis tekemään lakiosasta hieman yksinkertaisemman enimmäkseen pylväsvirkkauksella.

Käsityöterveisin, Rosmariini

Laiska päivä - A lazy day

Hei taas Blogilaiset!
Vietin perjantaina fleksipäivää, eli otin vapaata sisään tehdyistä työtunneista. Joskus on ihanaa voida ottaa tuollainen vapaapäivä silloin, kun muut ovat työssä ja ympäristössä on hiljaista. On aikaa omalle itselleen, kukaan ei hyöri kotonakaan ympärillä. No, ihan laiskana en kuitenkaan ollut, vaikka otsikosta niin voisi luulla. Oli erinomaisen kaunis ja lämmin päivä, mutta samalla kävi hieno tuulenhenki. Oli toisin sanoen hieno pyykinkuivatuspäivä. Ehdin pestä monta koneellista pyykkiä ja kaikki kuivi ihanassa auringossa ulkona. Samalla kuitenkin nautin myös itse kauniista ja lämpimästä vapaapäivästä auringossa, selasin kahvikuppi seuranani vanhoja sisustuslehtiäni tarkoituksella karsia niitä ja heittää pois sellaisia, joista en ehkä enää välitä. Valitettavasti taas kerran totesin, että se on vaarallinen tapa. Huomasin, että monista lehdistä, joita en ollut pitkään aikaan selannut, löytyi kaikenlaista kivaa - enkä raatsinutkaan heittää pois niin monia lehtiä kuin olin aikonut. Käytin aikaani myös kulkemassa puutarhassa ihailemassa loppukesän kukkia. Niitä tuli kuvattuakin, ja ehkä kuville löytyy käyttöä eri muodoissa, varsinkin talven aikana kun niitä ei enää luonnossa voi nähdä.


- joku muukin istui laiskana seinustalla... Onkohan tuo paarma, vai mikä lienee pörriäinen taas. Noin 2,5 cm pitkä ja aika paksukin, ja musta-ruskea väritykseltään.

Jotkut taas olivat kovasti ahkerina - mehiläiset syysasteripöheikössä
Katsokaapa vain näidenkin koipia, mitkä komeat mesi/hunajapallot jo roikkuvat kerättyinä

matkassa.
Olen iloinnut mm. isosta verenpisarastani, joka kukkii niin runsaasti tänä kesänä ja todella suurin kukin.

Kuulumisiin!

Rosmariini
tiistai 11. elokuuta 2009

Koiranäyttelyssä - In a Dogshow

Hei taas! Hello again! (Resymé in English at the end)


Sunnuntain ohjelmassa oli käydä kurkistamassa pentunäyttelyä Ås'issa, n. 30 km Oslosta etelään. Paikallinen Bokseriyhdistys järjesti pentukatselmuksen melkoiselle joukolle nuoria haukkuja kahdessa ikäluokassa 4-6 kk ja 6-9 kk. Päivä oli kovin harmaa ja pilvinen, mutta onneksi juuri näyttelyssä käydessämme oli sateetonta. Kaipasimme labradorin noutajia näyttelyssä, mutta monia muita pieniä ja suuria koiria kyllä oli esillä.
Tässä kuvassa bokserit arvostelussa.

Tämä basenji oli paikalla ainoana lajinsa edustajana, ja siitä tuli näin ollen lajinsa paras automaattisesti. Basenji on hyvin erikoinen koirarotu, ne eivät hauku vaan "jodlaavat" ja ovat hyvin siistejä koiria, pesevät itseään kissan tavoin.

Eurasier on ihanan pehmeän ja kiltin näköinen kartaturri. Melko uusi rotu, rauhallinen perhekoira, joka kuulema on kuitenkin varautunut vieraiden suhteen.


Tässä poseeraa faraokoira. Myös ainoa rotunsa edustaja kentällä. Koira muistuttaa tietyllä tavalla basenjia, mutta on kookkaampi ja myös korvat ovat paljon suuremmat. Sen olemuksessa ja ilmeessäkin on kuin egyptiläisten finksien ylhäisyyttä ja arvokkuutta.
Eräs meidän suosikkejamme pienempien koirien joukossa on tämä tanskalais-ruotsalainen pihakoira. Ne ovat iloisen ja ystävällisen tuntuisia koiria ja hyvin tarkkaavaisia ympäristönsä suhteen. Olemme luulleet, että ne haukkuvat myös melkoisesti, mutta hämmästykseksemme yksikään näyttelyssä olleista viidestä pennusta ei haukkunut lainkaan siellä ollessamme.Paras kaikista roduista ovat mielestämme kuitenkin labradorin noutajat, joita valitettavasti ei ollut ainuttakaan pentunäyttelyssä. Meillä on edelleen hirmuinen ikävä omaa Richiämme, vaikka hänen poismenostaan on muutaman viikon kuluttua jo tasan vuosi.

Hän oli varmasti maailman paras ja kiltein koira - vaikka niinhän tietenkin jokainen koiranomistaja uskoo omastaan. Tässä Richie "postipoikana" - homma jonka hän oppi nopeasti ja ylpeänä kantoi lehden postilaatikolta sisään.

Tervehdyksin, Rosmariini


English resymé:

on our Sunday program this time we decided to visit a Puppy-show in Ås, about 30 km south from Oslo. It was a grey day, but we were lucky and had no rain while staying there.

There we a lot of puppies, presenting various dog breed and in two age-classes:

from 4 to 6 months old, and from 6 to 9 months old puppies. The pictures show some of them.

In the first there are three boxers in the show ring. The show was arrangered by the local Boxer Association. The other pictures here show

- a Basenji , a funny dog which does not bark, it only yodles and wash itself like a cat,

-a Eurasier, a nice rather new breed, calm familyhound, a wonderfully hairy "bear",

- a Pharaohound, very much like Basenji, but much bigger, higher, and with larger ears, too,

- a Danish Swedish Farmdog, a little smaller dog, one of our favourites in the show, an energic, awaken and cheerful dog.


The best breed, however, always is the labrador retriever (our opinion)! Pity there were no dog presenting this race in the show. We still miss awfully much our Richie (the last picture) , though it is soon one year ago since he left us. In the picture here he is a postman, a trick he learned very fast, and then always came proudly bearing the newspaper.

Best wishes from

Rosmariiniperjantai 7. elokuuta 2009

Kesävieras puutarhassa - Summervisitor in the garden

Hei taas bloggarit!
Minulla on puutarhassani tämän juuri nyt ihanasti kukkivan pensaan takana ja japanin vaahteran katveessa pienen pieni lintulammikko. Tai pikemminkin se oli lintulammikko. Se on nyt kasvanut lähes umpeen ympärillä olevien kasvien johdosta ja japanin vaahteran kumartuessa yhä alemmas ja alemmas kohden veden pintaa, eivätkä pikkulinnut enää uskalla sinne mennä juomaan tai kylpemään. Olen sen sijaan nähnyt usein harakoiden käyneen sekä jonkun kulkukissan siellä käyneen juomassa.


Muutamana päivänä olen huomannut yhtä äkkiä veden siellä väreilevän, vaikka olisi aivan tyyntäkin. Olen väliin luullut, että siellä pyristelee jokin veden varaan joutunut hyönteinen, mutta mitään en ole nähnyt kun olen mennyt lähemmin tutkimaan. Epäilykseni heräsivät ja jäin oikein kamerani kanssa vahtimaan lammikon äärelle. Sherlock Holmes -taitoni palkittiin ja kesävieras (-vieraat?) paljastuivat.

Näin umpeen on lammikko päässyt. Täytynee raivata vähän kasveja pois ensi vuodeksi. Lammikon takana häämöttää japanlainen kivilyhty, joka sekin on jo vähän sammaloitunut.

Kurkistetaanpas sitten sinne lehvien väliin...

Jotakin jo häämöttää pinnan alla...

No nythän alkaa jo näkyä hiukan lisää siellä kivien välissä...Haa, nyt lopultakin paljastuit... vai oliko tämä ehkä jo numero 2 ?!Vetäydyn varovasti pois kamerani kanssa. Jääköön vieraani sinne rauhassa polskimaan. Nythän ainakin tiedän mitä lammikossani liikehtii.Elokuisin terveisin!

Rosmariini