keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kevättä jo? - Spring already?

Heippa taas!
Taas yksi ihanan aurinkoinen keväinen päivä, vaikka aamulla oli aika harmaan näköistä. Tällainen aurinkopäivä oli eilenkin ja teimme tyttären ja koirien kanssa pienen lenkin metsään.  Tässä kuitenkin ensin kuvia oksista jotka otin viime viikonloppuna maljakkoon, minusta ne ovat niin kauniita, hieman graafisia, ja on jännittävää seurata kuinka kukat ja silmut aukeavat.  Pidän erityisesti tällaisista lepän oksista, joissa on sekä vanhoja pieniä "käpyjä" eli kai viime vuoden siemenkotia ja pitkät kukkanorot.  Nämä alkoivat aukeamaan jo kahden päivän kuluttua lämpimällä ikkunalla.


Sitten huomasin, että kukkaterttujen lisäksi alkoi jo tapahtuaan jotain muutakin.  Siellä täällä otsankärjissä näkyy jotakin punaista silmujen kärjessä.  En vain ole päässyt vielä selville, ilmaantuuko niistä lehtiä vai onko niin, että ne ovat varsinaisia emikukkia, joihin sitten muodostuu uudet pienet kävyt eli siemenkodat aikanaan.


Metsässä sen sijaan ei näkynyt vielä kukkia eikä juuri nyt mitään käpyjäkään, mutta auringon lämmössä lumi jo selvästi suli ja tupsahteli maahan tuon tuostakin ja kuusen oksilla kimaltelivat sulat pisarat auringossa.

Lumen pinnan kuvioistakin näkee kuinka se on jo sulanut ja tullut epätasaiseksi.


Olisikohan tämä villisti juokseva ja syöksyilevä Nessi (Gneis) myös kevään merkki.  Se ainakin nautti ihan villisti vapaana juoksemisesta koko sydämensä halusta...

...kun taas Mikke otti asiat huomattavasti rauhallisemmin ja näytti melkein halveksivasti katselevan Nessin hullua menoa!


Ihania aurinkoisia kevättalven päiviä kaikille!
toivottaa Rosmariini

torstai 14. helmikuuta 2013

Hyvää ystävänpäivää! - Happy Valentine!

 
 
Hyvää Ystävänpäivää kaikille!  Happy Valentine to you all!
 
Kukkakimppu koottu viimekesänä omasta puutarhasta.
 
 


tiistai 12. helmikuuta 2013

Synttärikortti - Birthdaycard

Hei!   "Helmikuussa helistää", sanottiin pakkasesta ja helmikuusta joskus ennen vanhaan,  ja
meilläkin parina yönä edelleen on mittari hiponut  -10 astetta.

Kesken näitä kylmiä ovat kuitenkin flunssavirukset ja -bakteerit pysyneet elossa ja valitettavasti tulleet meillekin vieraaksi.  Tytär,  jonka syntymäpäiviä vietettiin viikonloppuna, on ollut kovassa flunssassa torstaista asti ja eilen iski flunssa voimallisesti isäntään, joka nyt vuorostaan on tiiviisti vällyjen alla.  Tälle flunssalle näyttää olevan tunnusomaista  lievä pahoinvoinnin tunne alussa, kurkkukipu, voimallinen yskä, kuumetta ja nuhaa.  Minä elän jännityksessä, että kuinka kauan itse pystyn vastustamaan bakteereita tai viruksia kahden pärskivän ja yskivän kanssaihmisen läheisyydessä!
 
Tyttären syntymäpäiväksi piirtelin hänelle onnittelukorttia, johon halusin kuvata hänen pentukoiransa edesottamuksia ja hullutteluja.  Kun tytär pitää paljon graafisista kuvioista yritin tehdä kortista melkoisen pelkistetyn, mutta kuitenkin saada Nessi-koiran ilmettä mukaan.  Näin tuli kortista lähes mustavalkoinen (Nessi on kylläkin ihan tummanruskea), mutta ehkä koiran sarjakuvamainen hahmo ja meno kuitenkin antoi sopivasti väriä!?  Olen skannannut tähän vain kortin etusivun.
 
Hyvää ja liukuvaa Laskiaista kaikille!
t. Rosmariini
 
 

maanantai 11. helmikuuta 2013

Talvipäivän teehetki - A Teamoment of a wintersday


Heippa blogilaiset!
Pimeiden talvipäivien ja lumisadepäivien jälkeen aivan häikäistyy, kun eräänä päivänä pilvet ovat poissa ja aurinko nousee kirkkaalle taivaalle ja valaisee valkoista valkoisempaa maisemaa ja ihania lumihattaroita puiden oksilla.  On kuin ympärille olisi heitetty itsevalaisevia pumpulihattaroita.
 
 
Kun ulkona saattaa päivän kauneudesta huolimatta olla kirpaisevan kylmää, on ihanaa istua suosikkituoliin, selaamaan yhtä suosikkilehdistä ja nauttimaan kuumasta hyvästä teestä.
 
 
Tuoli on aikanaan ostettu Fagernesista, Valdresista, tarjouksesta, ja se jos mikä oli impulssiostos.
Olimme matkaamassa Beitostöleniin ja pysähdyimme aivan muissa asioissa Fagernesissa ja myös huonekalukaupassa, mutta kun näin tuolin, päätin, että sen haluan ostaa jalkapalleineen ja niin myös tein, ilman että tiesin saammeko sen edes mahtumaan autoon.  Paluumatkalla kotiin paria päivää myöhemmin pysähdyimme siis jälleen samaan kauppaan - ja uskomatonta mutta totta, mutta saimme soviteltua nojatuolin sisään tavalliseen farmariautoomme ja jakkaran myös, kakkien muiden matkatavaroittemme lisäksi. Se oli varmaan nopein impulssiostokseni milloinkaan, mutta en ole katunut, en tosiedullista hintaa enkä tuolia!
 
 
Jakkaran päällä joskus joltain kirpparilta mukaan tarttunut kiinalaisaiheinen lakkatarjotin. Nautiskelulehtenä norjalainen Vakre hjem & interiør.  Kauniita kuvia mielenkiintoisista kodeista, mukava painatus ja paperi - ja paljon luettavaa ja katseltavaa!
 
 
Teekuppi on ikivanha anopilta peritty Villeroy & Boch' in , Riva nimeltään.  Kylläpä tee maistui!
 
 
 
Iltapäivän kääntyessä iltaa kohti vilkastuu "liikenne" ulkona,  mustarastaat, tiaiset ja sinitiaiset lentelevät edestakaisin ruokapaikalle ja takaisin, ja välillä pysähtelevät pian laskevan auringon viime
säteitä ihmettelemään ja pöyhistelemään höyhenpukuaan yön kylmää vastaan.  Vaikka silloin tällöin on näin kauniita päiviä, on kevääseen vielä matkaa, mutta jo nyt tuntuu kuinka aurinko keskipäivän aikaan lämmittää ja valo tuntuu ihanalta ja piristää!