lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kirppislöytöjä - Fleemarket catches

Hei,
Kun olin viimeksi Suomessa, niin pitihän taas käydä parilla kirpparillakin!  Tässä joitakin löytöjäni.

Kaksi lähes 1,5 metristä kaitaliinaa juuri niissä beigen sävyissä, joista pidän.  Kuvissa liinoista näkyy vain osa.  
Tämä ensimmäinen pellavaa, johon kudottu kauniit kuviot, lisäksi siinä on reikäkuvio päissä sekä tupsut.




Tämä toinenkin vaikuttaa pellavalta, mutta en ole aivan varma.  Se on hyvin ohut, samoin kuin pitsikin, johon kertakaikkiaan ihastuin.  Se ei ole käsinvirkattua, mutta on minusta erikoisen leveä ja kaunis.  Molemmat liinat tulevat olemaan ahkerassa käytössä - se on varmaa!





Lisäksi löysin tämän erikoisen mallisen lasimaljan.  Se ei ole kristallia, mutta tykästyin sen erikoiseen syvään malliin.  Sitä voi käyttää jälkiruokiin, hedelmiin tai maljakkona.  Eivätkä sen koristeetkaan ole hullummat.




Ja sitten osui silmiin tämä pikkuruisen  pikkuruinen posliininen salkkari, joka sopii vaikka keittiön
kuviokaakeleiden naapuriksi, mutta on todella minikokoa. Sen on vain 6 cm x 6 cm plus ripustusosa n. 4 cm. Se on hauska ihan koristeenakin, mutta kyllä siinä voi suolaakin pitää.





Salkkarin pohjasta löytyi tällainen leima, josta päättelen, että se voisi olla venäläinen, mutta en ole varma.  En tiedä tunnistaako kukaan lukijoista tätä leimaa ja tekstiä.  Leiman lisäksi pohjassa on
liimattuna helmiäishohtoinen paperimerkki, jossa kuvio ja myös venäjänkielisen näköistä tekstiä, jota en osaa, ja se on myös vaikeasti erotettavissa.  Jos joku tunnistaa leiman tai siinä olevan tekstin (tehtaan nimi??) niin olisin erittäin kiitollinen kuulemaan siitä!! 


Terveisin,
Rosmariini

tiistai 5. huhtikuuta 2016

"Pääsiäiskäsitöitä" - #Easter Handicrafts"

Hei taas,

Vaikka blogia ei ole pahemmin tullut päivitettyä syksy/talven aikana, niin enpä ole ihan kädet ristissä kuitenkaan istunut.  Puikot ovat kilisseet, ja mm. jouluksi valmistui sukkaa ja lapasta, lahjoiksi ja myyjäisiin.  Nyt pääsiäisen aikaan on tullut tehtyä monenlaisia "käsitöitä"  niin ulkona kuin sisälläkin.

 Tällaista "hämähäkin verkkoa" rakentelimme keksäpaikallamme Ruotsissa.  Näyttää aika sekasotkulta, mutta vähitellen siitä on muotoutumassa pieni ns. Friggebod, eli n. 15-neliöinen vierasmaja ja varasto.  Totesimme viime kesän aikana, että vanha mökkimme on melko ahdas, kun vieraita on useampia ja yövymme useamman päivän.  Niinpä päätimme helpottaa tilannetta yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla, rakentamalla erillisen pikkumökin, jonka voi toteuttaa ilman hankalia paperisotia (lupia), kunhan se vain täyttää tietyt säännöt.



 Tässä alemmassa kuvassa saattaa jo nähdä vähän mökin näköäkin eikä vain risuaitaa.  Rakentaminen jatkuu pikkuhiljaa pyhien ja lomien myötä nyt keväällä ja kesällä.  Tällä hetkellä se on paketoitu pressujen sisään sateilta suojaan ja odottamaan jatkoa.                                  





Ja sisällä jatkuivat käsityöt pääsiäisen myötä seuraavilla:
Kudoin itselleni jo ennen joulua tämän hyvin neutraalin puseron, hihat kyynärpäihin ja muuten aivan suora ja yksinkertainen. Kun lankakin oli näin neutraalia, niin kaipasin siihen kuitenkin jotain piristystä ja niinpä nyt jälkeenpäin virkkasin kapean pykäreunuksen helmaan ja kaula-aukkoon.


 Lanka on mukavan pehmeää Sandnesin pellava-sekoitelankaa nimeltä Line.  Puikkosuositus on numerolle 4, mutta koska minulla on hieman löysä "käsiala" niin käytin puikkoja nro 3,5.
Koristeiset pääsiäismunat ovat tarttuneet joskus mukaan jostain askartelukaupasta, luulen, mutta en enää muista mistä.


Olin käymässä Suomessa helmikuussa ja siellä kaupan lankatiskillä osui silmiini tämä ihanan pehmeä ja herttaisen keväinen Novita-lanka "Niitty".  En päässyt ohi ostamatta, ja ninpä siitä on nyt muotou-
tumassa keveä kesäpusero viileiksi illoiksi.  Lanka on sekoitelankaa (70% akryylia ja 30% polyamidia,  pesu 40%) ja puikkoina myös tässä käytän numeroa 3,5.  Kuviota ei tarvitse miettiä, vaan se tulee itsestään ja hieman hauskan epäsäännöllisesti lankavärjäyksen ansiosta,



Mukavia kudontahetkiä kaikille kevään keralla!
Rosmariini





perjantai 1. huhtikuuta 2016

Ikuinen kaupunki 9 - Rooma Rome 9 - the ever lasting...

Rooma vielä viimeisen kerran!
Rome one last time!

Viimeinen osa Rooman matkamme kuviin.  Valitettavasti tämä on pitkittynyt aivan liikaa.  Matkahan tehtiin syksyllä 2014, mutta monistakin syistä on blogin pitäminen välillä jäänyt kokonaan.  Nyt annan sille kuitenkin vielä vähän armonaikaa ja samalla mm. lopetan tuon Italian matkamme tällä kuvasarjalla.

The last photos from our Rome trip.  Unfortunately this has taken too long time.  The trip was done in autumn 2014, but for many reasons the blog dating has stopped many times during the time.  Now I give it a new shot for a while, and in the same time now finish our Italian trip here with these pictures.  To spare some time and jobb I do not translate every text, but one can surely see of the
pictures og the names under which buildings or happenings they will show.


 Rooma on kirkkojen ja suihkulähteiden luvattu kaupunki!!  Taustalla oleva surullisen näköinen vanha kirkko on  Basilica de Maria Angelica Martiri.  Se on vanha kylpylä, jonka Michelangelo viimeisenä suurena työnään muutti upeaksi kirkoksi. Meiltä se ajanpuutteen vuoksi jäi näkemättä, mutta olen myöhemmin lukenut ja nähnyt netissä kuvia siitä, ja uskon että voin rauhassa suositella sen näkemistä hienojen seinämaalausten, valtavien urkujen ja tunnelman kokemiseksi.  Sen aion itse nähdä ensimmäiseksi seuraavalla Rooman käynnilläni!
An old church , which we missed, but I would recommend to visit it - see the public links in webb!



Edessä Pyhän Maria di Loreton kirkko (Chiesa de S:ta Maria di Loreto), taustalla Nome di Maria ja oikealla Trajanuksen kuulu pylväs (La Colonne de Trajane).

Pylväs on pystytetty vuonna 113 Rooman keisari Trajanuksen kunniaksi  hänen Daakian sodissaan, (nykyisen Romanian alueella)  saamiensa voittojen vuoksi.  Pylväs on n. 38 metriä korkea  ja sitä kiertää reliefi,   jossa on kuvattuna sotien tapahtumia 155 kohtauksen ja 2662 hahmon avulla.

The column is build in year 113 to honour Roman emperor Traianos for the victories in the Dacian wars (about today's Rumania). The Column is about 38 meter high, and there is a spiral relief with
155 episodes with 2662 persons which descripes the wars.

La Colonne de Trajane


Poliiseja näkyi silloin tällöin kaupungin kaduilla ja usein juuri hevosten selässä. Hevoset olivat kauniita ja hyvin hoidetun näköisiä.  Eivätköhän poliisitkin olleet, vaikka en tullut heitä niin tarkkaan katsoneeksi...  ;-)

                                               


Paavi Piuksen juhla ( Festa di Padre Pio), Roomassa 13.-23. syyskuuta.  Meidät yllätti tällainen juhlakulkue, jossa oli sekä kirkollisia sekä muita ammatti- ja yhdyskuntia edustavia joukkoja, ja se marssi pikkukatua pitkin Piazza Navonelle.  Mukana oli jopa koiria, jonkinlaisen pelastusryhmän mukana.




 Katujen varsilla tulee vastaan kaikenlaisia houkutuksia, ei pelkästään baareja tai kahviloita, vaan myös hedelmä- ja jäätelökioskeja, jotka ovat auki vielä iltamyöhälläkin.




                  


Bussilla tekemämme kiertoajelun varrella kiersimme muiden tärkeiden nähtävyyksien ja turistikohteiden lisäksi myös Rooman hallinnolliset rakennukset.  Piazza di Quirinare, hallinnollinen alue. (Administration area and buildings).




Katuvilinää    -   Streetlife




Iltatunnelmaa Trasteveren pikkukujilta.



Basilica Santa Maria de Trastevere. Aloitettu rakentamaan v. 350 paavi Juliuksen aloitteesta. Rakentaminen saatettu loppuun vasta 12. vuosisadalla paavi Innocent II toimesta. Täällä on upeimmat näkemäni seinämaalaukset ja kattokoristelut, mutta kirkko itsessään on ulkoapäin hyvin pienen ja huomaamattoman näköinen, niin etten edes tullut ottaneeksi siitä ulkokuvaa, varsinkaan kun olimme paikalla illan juuri hämärtyessä.  Alla lähikuva keskikatosta.
This church in Trastevere was startet in year 350 by pope Julius, but it was first finished by pope Innocent II on the 12th century.  Richly decorated!




Palasimme Trasteveren alueelta kävellen, koska ilta oli lämmin, matka ei ollut kovin pitkä ja paljon ihmisiä oli vielä liikkeellä.  Ihailimme matkalla tyyneen Tiberin pintaan kuvastuvia valoja, kaukana takana näkyy Pietarin kirkon kupoli.



Viimeisenä Rooman päivänä otimme taksin lentokentälle, mutta jos olisin tiennyt millaisen hurjastelijan kyytiin jouduimme, olisin ehkä valinnut mieluimmin junan.  Taksi suorastaan lensi ajoittain lähes 150 km:n tuntivauhtia vilkkaan liikenteen keskellä kohden kenttää.  En voi kuitenkaan muuta kuin ihailla taksikuskin kykyä reagoida liikenteeseen, mutta vain kerran tarvitsisi hänen erehtyä jonkun toisen auton liikkeistä, ja tuloksena olisi vain muussia. Luulin saavani sydänhalvauksen siinä menossa ja  minulla olivat hartiat ja käsivarret kipeänä seuraavana päivänä, niin kovasti jännittin ja pitelin auton penkin reunoista kiinni!
- Lentokentällä kauhumatkan jälkeen!   Roma Airport Fiumicino

Lopuksi: tyypillinen Italian matkamuisto, pikku Pinokkio, ostettu pieneltä sivukadulta, pienestä matkamuistokaupasta, läheltä Espanjalaisia portaita.  Kiitos seurasta, matka on suoritettu!
At the end:  a tipical Italian souvenir, a little Pinochio, bought on a little sidestreet, in a little souvenir shop, near Spanish stairs.
Thank you for company, the trip is finished!