keskiviikko 24. elokuuta 2016

Taidetta - Art

PAPER53 - MAALAUS - PAINTING

Haloo,
En ole pitkään aikaan laittanut tänne blogiin mitään omia kuviani, tosin, enpä juuri ole niitä laittanutkaan, en piirtänyt, enkä maalannut.  Nyt kuitenkin hämärän, pilvisen päivän iloksi teki mieli jotakin raapustaa ja otin esille sen helpoimman työvälineen:  Ipadin (enpä nyt muista miksä tätä A5 kokoista laitetta suomeksi nimitetetääkään).  Siinä minulla kuitenkin on Paper53 -niminen ohjelma, jota voi käyttää monella tapaa ja piirtää ja laatia erilaisia kuvioita, kuvia, raportteja, graafisia yms.,
mutta minä käytän tätä ohjelmaa enimmäkseen maalaus- tai piirustusvälineenä.   En edes osaa oikein selvittää, että pitäisikö näitä kutsua piirustuksiksi vai maalauksiksi.  Minusta ne ovat enemmän kuin maalauksia, sillä sekoittelen näissäkin eri värejä ja käytän niitä hieman maalauksen tapaan, kerroksittainkin, jos on tarvis. Mahdollisuudet ovat kuitenkin rajoitetummat kuin esim. akryyliväreillä tai akvarellella, mutta toisaalta ohjelmassa on myös omat erilaiset mahdollisuutensa.
Ohessa tämänpäiväinen aikaansaannokseni, ehkä minulle epätavallisen värikäs, mutta se ehkä johtuu
harmaasta päivästä - piti saada jotakin iloista ja värikästä sen vastapainoksi!

Hello,
It is a long time since I last time have put here any of my own picutres, in fact , I have not much been painting or drawing either.  Now, today, on a dark cloudy day, I hoped to chear up the day by doing some art, and I took the easiest implement:  IPad.  There I have Paper53 -drawingprogram, which you can use on many ways to designs, patterns, rapports, graphic and so on, but I use it most for paintings and drawings.  I  do not know if these should be called drawings or paintings, but I think they are more as paintings, when I mix colours together and can paint several layers, too. The possibilities are a little more limited than with acryl- or aquarell colours, but in the same time there are other special qualities.  Herewith my today´s effort, maybe me to be a unusually colourful, but maybe I needed to do something joyfull with bright colours due the cloudy day!



Ensi kerralla taas Lissabonin matkasta.
Next tim about Lisbon tour, again.
Rosmariini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti