maanantai 20. helmikuuta 2012

Valokuvanäyttely - Photo exhibition

Haloo ystävät!


vaihteeksi ihan jotain muuta kuin kukkia ja kirppislöytöjä. Tyttäreni houkutteli minut mukaansa katsomaan valokuvanäyttelyä Oslossa. Se on "Bilder - Nordic School of Photography'in" yhteydessä pidettävän kurssin 'Sens ja Sans' - loppunäyttely nimeltä "Er lik". Esillepanijoita oli n. 12 henkilöä ja tässä muutamia valittuja paloja.
Mies vai nainen?

Näyttelyn ainoa kunnon maisema - kaunis ja herkkä.

Puuta eri muodoissaan - ja tiiltä taustana.

En aivan tavoittanut tämän kuvan sanomaa, mutta se ei ehkä ole tarpeenkaan - vai istuttiinko siinä "tekokuun" edessä tunnelmoimassa.

Takapihan pyykkinarulta tuo näyttää... ja sopii kuin hanska käteen tuohon näyttelytilan tiiliseinälle!

Erikoinen aihe - verhotun pöydän yllä lentäviä valaita kaunis iltataivas taustana!

Pidin tämän valokuvaajan töistä, hänellä löytyi aina jokin pieni yllätys kuvissaan. Yhdessä kuvassa, jonka unohdin ikuistaa kameraani oli suuri tuuhea vanha puu, eräällä oksalla pieni linnunpesä, ja linnnpesässä kokonainen kaupunki. Mutta sitä ei nähnyt kuin aivan lähelta tutkiessaan. Myös kuvien värit olivat aika herkullisia, vaikka kuvat olivatkin tummia.


....Isoveli näkee sinut....Tämä silmä täytti koko suuren taulun - n. metri x metri! Siinä tunsi itsensä todella silmälläpidon alaiseksi.
Jos tämä valokuva olisi ollut yksi näytteillepanijoiden ottamista, niin mietin mikä tämän nimenä olisi ollut - "Muruja rikkaiden pöydiltä" ? No tämä ei kuitenkaan ollut näyttelytyö, vaan minun ottamani vernissagen jälkinäytös, eli hyvin maistuivat tarjoilut näköjään näyttelyvieraille, ei muuta kuin murut jäljellä ( ja vain hieman yli tunti kulunut näyttelyn avauksesta)!! Muuten oli kävijöitä yllättävän paljon ja muutama suuri kuva oli jo löytänyt uuden omistajankin - näytteillepanijoiden suureksi iloksi tietenkin.


Valokuvaamisiin!


Terv. Rosmariini

lauantai 18. helmikuuta 2012

Kirppuja ja kevättä - Flees and spring

Hei ja hyvää laskiaissunnuntaita.

Sekä eilen että tänään tippuu vesi räystäistä ja on niin keväinen aurinkopäivä kuin vain toivoa voi. Yöllä tosin on satanut vähän uutta lunta, mutta se ei ole estänyt keväistä tunnelmaa nyt päivällä. Laskiaispullia meillä laitettiin ja syötiin jo viime viikonloppuna tyttären toivomuksesta, ja kakun sijasta, sillä hänellä oli syntymäpäivä, ja samasta syystä on meillä vieläkin jäljellä komea kimppu valkoisia tulppaaneja, hänen mielikukkiaan, ja tietenkin myös Aallon maljakossa.


Käytin hieman tulppaaneja rekvisiittana kuvatessani viimeistä kirpputorilöytöä, eli hyvin kaunista ja koristeellista hopean väristä tarjoiluvatia. Oikeaa hopeaa se ei ole, mutta hyväkuntoinen ja hyvän kokoinen, sopii kaikkeen konvehdeista, pikkuleipiin tai pieniin leivoksiin asti.
Tuntuu, että ulkona talitintitkin jo tapailevat sellaista keväistä "titityy" säveltä, ja muutenkin kuuluu mahdottomasti sirkutusta.
"Kevättä rinnassa"-terveisin,
Rosmariini

perjantai 3. helmikuuta 2012

Kevään merkki !? - A mark of spring!?



Haloo taas!

Eipä ole kovin monta lukijaa nykyään blogillani, ja totta puhuakseni olen välillä ajatellut, että suottahan täällä postaankaan... Muutamat uskolliset käyvät silloin tällöin ja ne jotka googlen kautta "vahingossa" eksyvät sivuilleni. Mutta katsotaan nyt sitten vielä hiukan, ehkä tämä tästä kevään kuluessa taas vilkastuu, itsenikin alkaessa herätä talviunesta ja alkaessani ehkä postailemaan hieman useammin.


Ajattelin tässä päivänä muutamana, että yksi melko varma kevään merkki on meille kotona suomalaisittain sanottuna Euroviisut, tai täällä Norjassa MGP (Melodi Grand Prix). Ruotsissa ja Norjassa ovat karsinnat jo alkaneet, ja ainakin Norjassa olleet jo muutamana lauantai-iltana. Suomen tilanteesta en tiedäkään, pidetäänkö siellä edes mitään etukäteiskarsintoja. Tanska on ainakin jo valinnut oman ehdokkaansa - kerrata poikki menetelmällä, eli ei mitään etukäteiskarsintoja, vaan vain yhden illan ohjelma. Viime mainittu on minusta oikeastaan yhtä hyvä menetelmä, vaikka on niitä huonompiakin lauantai-illan ohjelmia Norjan TV:ssä ollut kuin nämä karsinnat. Tosin olen sitä mieltä, että euroviisu-ohjelmat ovat jotenkin vuosien varrella latistuneet, sitä mukaan kuin ne ovat tulleet enemmän show-ohjelmiksi ja siten ehkä enemmän katsottaviksi, mutta pääasia eli laulut ja melodiat ovat mielestäni samalla menneet vain alaspäin. Mutta musiikissa tietysti pätee sama kuin muissakin makuasioissa, on niin monta mieltä kuin miestäkin - tai norjalaiset vähemmän kauniisti sanovat: "smaken er som baken -delt" (maku on niinkuin takapuoli - jaettu). Joka tapauksessa kevät on vähitellen tulossa ja kun lopullinen euroviisukilpailu tulee Azerbadjanista niin ollaan jo lähes kesän kynnyksellä!!!




Kun sitten tällaista ohjelmaa istahtaa lauantai-iltana seuraamaan, mikä onkaan mukavanpaa kun samalla sytyttää takkaan tuli, kylmänä talvi-iltana, keittää hyvät kahvit ja nostaa tarjolle tuoretta kahvileipää. Tällä kertaa, viime lauantaiksi innostuin leipomaan vanhan ajan bostonkakun, mutta sen sijaan, että olisin käyttänyt sokeria ja kanelia täytteenä, käytinkin ensn ohuesti voita, sokeria, sitten vadelmahilloa ja hasselpähkinärouhetta. NAM NAM!




Takkatuli lämmitti, Norjan MGP-ehdokkaiden laulut kaikuivat TV:stä, kakun hävitessä hyvää vauhtia. Se maistui, mutta euroviisuehdokkaat eivät - ainakaan tällä kertaa - enkä kovin suuria odota Norjan jatkostakaan. Vaikka ainahan joku voi yllättää... Suomen viimevuotinen euroviisu sen sijaan soi usein autossa, kun olen ajamassa, ja se miellyttää rauhallisuudellaan ja erilaisuudellaan korvaani edelleen...

Hyvää viikonloppua ja hauskoja TV-iltoja toivottaen,

Rosmariini