perjantai 20. maaliskuuta 2015

Ikuinen kaupunki ja muita (4) - The everlasting city and others (4)

POSITANO - bussimatka - busstrip


Kun matkalla Praianoon lähestyimme Positanoa ja näimme jo paljon ennen kaupunkia kaikki teiden varsilla parkkeeratut autot, päätimme pysyä alkuperäisessä suunnitelmassamme ja ajaa ohi kaupungin tässä vaiheessa ja sen sijaan tulla seuraavana päivänä bussilla viettämään aikaa täällä.
When we approached Positano on our way to Praiano and saw the queues of parked cars  on the way far before the town,  we decided to keep on the first plan to drive by the town now, and in stead come back  the next day by buss, to spend some time here.



Näkymiä alas Positanoon lännestä päin.  Views down to Positano from west.




Talot rinteessä rannasta päin nähtyinä.  The houses on the slope seen from the beach








Positanossa oli paljon pieniä kauppakujia  ja käytäviä talojen välissä sekä rannan puolella. 
There were many small shopping allyes under and between the houses and on the seaside.


Ranta oli karkeahkoa hiekkaa, erittäin siisti ja miellyttävä.  Tungosta ei ollut!  Viivyimme rannassa joitakin tunteja, niin että itse kauppakaduista ei tullut lopulta otettua kovin paljon kuvia.
The beach was of a little bit rough sand, very clean and nice.  No scrum here!  We stayed also on the beach this day , so I did not got much time to take photos on the shoppingstreets .


Positanon kirkko ja tori kaupungin keskellä.  
The church in Positano and the square in the town center.



Jännittävä mosaiikkityö torilla.  Mikähän on ollut tämän koristelun tarkoituksena ?!
An exciting mosaic artpiece on the piazza.  I wonder what has been the purpose of  the decoration?!



Bussi jolla me tulimme Positanoon ei ajanut keskustaan ainakaan tätä kautta, vaan jäimme hieman keskustoria ylemmäksi mäkeen ja kävelimme n. 200 m alas keskustaan.  Saman teimme paluumatkalla, mutta mahdollisesti jokin toinen linja olisi ajanut myös alemmas.  Keskusta tosin on hyvin ahdas eikä sinne mahdu paljon autoliikennettä.
The buss which we came to Positano did not drive quite down in the centrum, but we had to go from a hill about 200 m down to centrum.  We walked also up on the return, but it is possible that some other buss had driven more near centrum.  The centrum in fact is very small and tight for cartraffic.






Bye Bye Positano!!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti