lauantai 4. syyskuuta 2010

Gotland - 3

Hei blogilaiset!
Pitkän odotuksen jälkeen tulee tässä jatkoa kesäkuun Gotlannin makamme kuvasadosta. Osa 3.
Ilman kummempia selityksiä ensin erilaisia kuvakulmia Visbyn kaduilta, näyteikkunoista, sekä puodeista. Sitten kuvia ihanasta Creperiestä, joka sijaitsi pienessä somassa talossa, ovessa kiva pitsi-ikkuna. Siellä nautimme (tosin pitkän odotuksen jälkeen!) ihanat crepit, ensin kanan, peston, fetajuuston ja salaatin kera, jälkiruokana toinen saframijäätelön, kerman ja "salmbär"-hillokkeen kera. En ole vielä löytänyt vastiketta tuolle samlbär-marjalle suomeksi. Sitä käytettiin paljon Gotlannissa sekä hilloina että mehuina ja on kaiketi tyypillinen marja siellä.
Hyvältä ainakin kaikki maistui ja Creperie oli aivan hauska paikka, mutta osuimme sinne juuri
lounasruuhkan aikaan - siitä johtui pitkä odotuksemme, mutta se ehdottomasti kannatti!!Tästä voisi sanoa kuin vanhassa TV-mainoksessa, että "aina matkanne varrella Esso", no siis tässä tapauksessa Marimekko siis!! Visbyssäkin, ja pääkadun varrella tietenkin.
Upea köynnäskasvi, olikohan nimeltään "sininen sade" (Blåregn) ryöppysi yli aidan muutamassa paikassa pikku kujilla. Hyvää viikonloppua kaikille!
Rosmariini

2 kommenttia:

  1. Tuonne pitaisi kylla paasta. Aivan ihana paikka.

    Oikein hyvaa syksyn jatkoa sinulle taalta syyskiireista!

    VastaaPoista
  2. Tuula: Kiitos kommenteistasi. Yritin joitakin viikkoja sitten kirjoittaa blogiisi, mutta en enää osannut. En mitenkään saanut tekstiä sisään, kun en ole missään listoissa yms. minulla on vain nimi ja URL-osoite, joko kirjoitin jotain väärin tai ymmärsin kysymykset väärin??? Syksyä alkaa jo hieman olemaan Oslonkin korkeudella, mutta syysväreistä ei kyllä vielä mitään tietoa! Tervehtien. Rosmariini

    VastaaPoista