keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Hevosia - Horses

Hei Ystävät, Hi Friends, (English resymé at the end)
Nyt on vuosi hyvässä vauhdissa ja päivät vaalenevat ja pitenevät hetki hetkeltä. On ihanaa ajatella, että olemme menossa jälleen kevättä ja kesää kohden.
Vihreitä laitumia saamme kuitenkin vielä odottaa, mutta ajattelin esitellä meidän hevosemme tai oikeammin mieheni hevoset. Ne tosin eivät ole ihan eläviä, ja palveluksestakin jo vapautettuja, kun ovat niin iäkkäitä ja kuluneita. Nämä eivät ole Dala-hevosia (Taalainmaan hevosia Ruotsista), vaan ehkä Fjordingeja (norjalaisia vuonohevosia) tai sitten tuntemattomia rodultaan, mutta ovat joka tapauksessa olleet rakkaita leikkikaluja mieheni lapsuudessa. Tarina kertoo, että eräs sukulaissetä, joka toimi vanginvartijana olisi tuonut ne mukanaan taloon. ja että ne olisivat siis joidenkin vankien Oslon piirivankilassa vapaa-aikanaan veistelemiä. Useimmiten viettävät hevoset nykyään aikaansa kirjahyllyn ylimmällä hyllyllä, mutta silloin tällöin jokin niistä pääsee enemmän esille, kuten näistä neljästä suurin nyt, koristaen keittiön sinisävyistä ikkunaa.
A new year has started and we get brighter and longer days one by one. We got to wait for green fields stil a while, but I wished to prensent you our, or actually my husband's, horses.
These are not alive, and not at service or work more, they are too old and tired for that, but they have been very dear toys in my husband's childhood. History tells that they are made by some prisoners on their lazy time, and an uncle who worked as a guardian took them with him to children. Now and then decorate these horses our home on different places, the biggest one just now our kitchen window in blue tones.

Tammikuu pian lopussa! Hyvää helmikuuta!
Terveisin Rosmariini
January soon at the end! Have a nice February!
Greetings, from Rosmariini

2 kommenttia:

 1. Miten nuo ovatkin niin sympaattisen ja ystävällisen näköisiä? Aika ihanaa, että L:n lapsuudesta saakka ovat nämä säilyneet. Kiva, että eivät ole missään varastossa, vaan esillä!

  Muuten ihanan näköiset uuden vuoden herkut on teillä ollut... katsoin edellisen kirjoituksesi kuvia ja vesi herahti kielelle!

  VastaaPoista
 2. Ihania hevosia ihan kunnon lauma!
  Komistaa kauniisti ikkunaa tämä siniloiminen, hyvä heidän välillä päästä jaloittelemaan!
  Nopeasti vilahti tammikuu ja onneksi valo lisääntyy ihan huimaa vauhtia.
  Hyvää helmikuuta!

  VastaaPoista