perjantai 14. tammikuuta 2011

Vuosi on vaihtunut 2010 - 2011 A new year

Hei ystävät! Oikein hyvää uutta vuotta! Voihan kai vielä niin toivottaa, vaikka olemmekin jo päässeet tammikuun puoliväliin. En mitenkään ole aikaisemmin saanut kerättyä ja muokattua kuvia valmiiksi blogin päivittämiseksi. Toivotukseni tulivat tässä erään viime vuoden joulukuisen auringonlaskun mukana. Kuva otettu työpaikkani ikkunasta n. klo kolmen paikkeilla iltapäivällä auringon painuessa Oslo-vuonoon. Vasemmassa alakulmassa pilkistää hieman oopperatalon kulmaa. Näistä työpaikallani ottamistani kuvista voin kerran tulevaisuudessa laittaa oiken oman koosteen, niitä on tullut silloin tällöin näppäiltyä, kännykkäkameralla kyllä enimmäkseen.

Joulu oli ja meni, niin kuin aina, liian nopeasti. Sitten vähitellen syttyivät kynttilät uuden vuoden aattoiltaan.
Meidän uuden vuoden illallisemme koostui lähes täysin meren antimista. Gratinoituja hummereita, tässä vielä ennen gratinointia, gratinoiduista kampasimpukoista, soijakastikkeessa valmistetuista meriravunpyrstöistä, suuren kamtshatka (onko se oikea nimi suomeksi??)ravun koivista, sekä tavallisista katkaravuista. Lisänä riisiä joka oli ensin keitetty ja sitten paistettu parikapalasten ja kevätsipulien kera, sekä valkosipulimajoneesia ja raikasta sekasalaattia. Valikoima oli suuri siksi, että joukkomme piti kovin erilaisista asioista, joku ei pidä katkaravuista, mutta rakastaa meriravunpyrstöjä, joku ei syö hummeria, mutta pitää muista äyriäisitä. Näin löytyi jokaiselle jotakin mieliruokaa. Jälkiruoaksi oli suklaamousse, joka oli valmistettu sekä tummasta että vaaleasta suklaasta. Se kelpasi kaikille, niin ettei useampia vaihtoehtoja ollut edes tarjolla! Kaikista lajeista ei tullut otettua kuvia valmistuskiireessä.

Ennen ateriaa tarjoiltiin naisväelle mansikkamojitot, kaunis väri ja ihana maku (vasen kuva). Miehet valitsivat mitä kukin tykkäsi. Aterialla nautittiin poreilevaa kuohuviiniä ja raikasta vettä.
Kuningas piti TV:ssä tradition mukaisen puheensa uuden vuoden aattoiltana. Pääministerin vuoro oli seuraana aamupäivänä.Joulukoristeet olivat vielä esillä, tässä vanha "ulosvedettävä" 3-ulotteinen joulukortti.
Jäälyhdyt koristivat pihaa ja reunustivat porttitietä. Niitä ehdittiin valmistaa 6 kpl ennen uutta vuotta.

Raketteja emme ampuneet, emmekä lähteneet niitä ulos katsomaan tai kuvaamaan, koska emme halunneet jättää Mikke-koiraa yksin sisään emmekä voineet ottaa uloskaan. Nautimme näytelmästä ikkunoiden kautta sisätiloissa. Paukuttelua kyllä riitti aikaisesta illasta kello kahteen yöllä, aivan liikaa minun makuuni. Jatkuvasti ajattelen, että miten luontokappaleet linnut ja kaikki metsän eläimet reagoivat noihin kauheisiin ääniin ja ujeltaviin "tulisiin tikkuihin". Sääliksi käy. Minun puolestani raketit voitaisiin lopettaa kokonaan. Tinaakaan suomalaiseen tapaan emme ole enää viime vuosina valaneet. Vietämme rauhallista iltaa ateriasta ja juomista nauttien, seurustellen, katsellen TV-ohjelmia, joita löytyy niin monilta kanavilta, ja jotka uuden vuoden aattoiltana ovat useimmiten melko hauskoja.

Aamulla ikkunalaudalla illan muistona tyhjä lasi ja kuohuviinipullon korkit.
Ja uusi vuosi on edessä puhtaana kuin uusi arkki, valkoisena kuin uuden vuoden tulppaanit tässä...
... eipä olekaan. Kalenteriin on jo tullut merkittyä monia hauskoja tapahtumia, matkoja ja tapaamisia. Odotamme niitä jännityksellä. Mutta suurin osa uudesta vuodestamme on kuitenkin vielä hämärän peitossa, niin kuin kai useimmilla, ja niin onkin paras. Niin ilot kuin mahdolliset surutkin tulevat jos ovat tullakseen, on hyvä kun kaikesta ei tiedä etukäteen. Elämähän on oikeastaan suuri seikkailu!

Hyvää vuoden alkua kaikille! Toivottaapi Rosmariini

4 kommenttia:

 1. Kiitos! Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle sinne Norjaan!

  Upea maisema sinulla työpaikkasi ikkunasta avautuu, ei ihme, jos sitä olet kuvannutkin.
  Hienot tarjoomukset teillä olleet vuodenvaihteessa. Varmasti kaikilla siellä oli mukavaa. Olet myös kuvannut ne kauniisti.

  Cavaa ja jokiravunpyrstösalaattia minäkin silloin nautin, mutta olin tällä kertaa ihan yksin kotona. Sujuu se vuoden vaihtaminen niinkin;)

  Hyvä niin, ettemme tiedä, mitä vuosi tuo tullessaan. Innolla kuitenkin jo odotan maaliskuuta, aion tänä vuonna Teneriffan kaksiviikkoisen lisäksi vierailla myös pienemmillä naapurisaarilla, el Hierrolla ja la Palmalla, tai ainakin jommallakummalla, saa nyt nähdä, ja lauttamatkojen takia taitaa olla pakko käväistä myös la Gomeralla, siellä olen kertaalleen kyllä käväissytkin. Jotain uutta siis!!! Muita matkoja en vielä ole tarkemmin suunnitellut, se Gotlanti kyllä siintelee mielessä.

  VastaaPoista
 2. Hei Leenamummi, kiitos pitkästä viestistäsi. On niin hauska saada kommentteja, mutta itsekin olen usein huono niitä jättämään. On aina mukamas liian kiire, myöhä ja väsy, tai jotain välttämätöntä muuta tekemistä, niin että se jää tekemättä. Kiireesti vain selaa muiden blogeja ja katsoo uusimmat päivitykset.
  Sinun maaliskuun matkasi kuulostaa jännittävältä. Meidän joukkomme on käynyt Gran Kanarialla ja Lanzarotella useammankin kerran, itse kerran Teneriffalla vuosikausia sitten, mutta niillä pikkusaarilla emme ole käyneet yhdelläkään. Olimme eilen täkäläisillä matka- ja valokuvamessuilla, enkä nähnyt juurikaan mitään mainoksia Kanarian saarista. Kreikan saaria kylläkin mainostettiin useammassakin paikassa. Norjan suurimmat matkanjärjestäjät ovat viime vuosina jääneet pois matkamessuilta, joten mainostus on ÿhä enemmän jäänyt maiden omien viranomaisten, ystävyysyhdistysten jne harteille. Meidän yleisempi "matkaohjelmamme" 2011 on vielä aivan auki, mutta eräs tietty Suomen matka on lyöty lukkoon - siitä varmasti myöhemmin lisää. Matka- ja valokuvamessuillekin menimme tällä kertaa juuri kameroiden ja valokuvaamisen vuoksi, mutta en tiedä oliko anti kovinkaan suuri, varsinkaan minulle, joka en ole mitenkään kovinkaan teknillisesti tietävä tai kiinnostunut. Kunhan vain kuvaan ja ihailen toisten upeita otoksia!
  Oikein hyvää talven alkua Sinulle! terv. rosmariini.

  VastaaPoista
 3. Ah, ihania herkkuja teilla uudenvuoden illallisella!!! Noitten herkkujen myota on vuosi varmaan alkanut loistavasti.

  Kunhan kayn seuraavan kerran oopperan katolla, niin vilkuttelen sinun tyopaikkasi suuntaan. Voit sitten vilkutella takaisin ;).

  Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Tuulalle: Jos tulet käymään niin ota yhteyttä etukäteen! Voit ehkä saada nähdä Oslon sitten yläilmoista päin saman tien!!

  VastaaPoista