perjantai 10. elokuuta 2012

Kesän kirppuja - Summer flees

Heissan!
Ei kesää ilman kirppuja - vai oliko se kärpäsiä, kuuluu kai jokin sanonta? Tänä kesänä olisi kai voinut sanoa, että ei kesää ilman hyttysiä. Jopa tiedotusvälineissä varotettiin suuresta uudesta hyttyssukupolvesta alkukesän sateiden seurauksena. Ja paikkansa piti! Ensimmäinen viikkomme mökillä oli aivan siedettävä, mutta kolmas ja viimeinen oli melko mahdoton. Ulkona ei juurikaan voinut istuskella, paitsi kovalla tuulella, mutta ei iltaisin eikä missään nimessä varjossa tai lähellä puskia ja metsää. Sellaisissa paikoissa olivat hyttysparvet niskassa silmänräpäyksessä. Punkeistakin varotettiin erityisesti tänä kesänä, mutta niistä taas emme ole juurikaan kärsineet.
Mutta kyllä niitä kirppujakin tänäkin kesänä löytyi. Kun käväisimme keskivälissä lomaa pikavisiitillä Suomessa, keksi siskontyttö kesken remonttikiireitään viedä meidät uuteen paikkaan, Fasaani Antiikkiin Lohjan harjulla. Fasaani oli yllättävän suuri, ja huolimatta nimestään "antiikki", löytyi sieltä paljon mukavia vanhoja tavaroita myös aivan kohtuulliseen hintaan. Sinne haluaa takaisin ensi kerralla kun ollaan Suomessa käymässä!
Loman viimeisellä viikolla, kun tytär saapui mökille, kävimme yhdessä Qvartenissa, Mariefredin lähellä sijaitsevassa vanhain tavarain ladossa - se on jokavuotinen "must" kesälomalla!
Fasaanista löytyi tällainen soma käsin ommeltu ristipistotyyny. Olen heikkona ruusuille, joten se sopi minulle aivan nappiin.
Myös tämä hauska kukka- tai lyhtyteline löytyi Fasaanista. Mökkimme pihapiirissä näkyy usein upeita sudenkorentoja lämpiminä kesäpäivinä ja minusta tämä sen tähden sopi hyvin möikillemme, kun tässäkin sudenkorento liihottaa. Pidän myös valurautaesineistä, ja kun saadaan vielä uutuuttaan kiiltävien ruuvien päälle hivautettua hieman mustaa väriä niin koko homma näyttää paremmalta. Pari pientä tähän sopivaa lyhtyä mökillä onkin, mutta yritän ensi kesäksi löytää sopivan pienen kukkaruukun, jonka voi ripustaa tähän telineeseen.
Vielä tämäkin löytyi Fasaanin pöydiltä. En yleensä osta koruja kirpputoreilta, mutta tämä tuli sopivasti vastaan ja näytti kivalta niin ostin kuitenkin. Käytän usein mustia tai valkoisia puseroita, ja huomasin, että tämä kaksinkertainen mustavalkoinen helminauha on aika mukava koriste kumpaankin väriin. Katselin muuten, että eikö ole jännää miten helminauha vaikuttaa erilaiselta riippuen onko se mustalla tai valkoisella pohjalla. Luulen, että tälle nauhalle tulee paljon käyttöä.
Qvartingenista löysin tämän siistin messinginvärisen tarjottimen, jossa on hieman korkeammat
reflatut laidat yläreuna- "rypytyksineen". Pohjassa on myös kaunis kuvio, joka näkyy paremmin kuvassa nro 2. Monta käyttöä tulee tällekin, kukkien alla, pienenä kahvitarjottimena, ehkä joulukoristeiden alustana jne,

Tällaista tällä kertaa. Ehkä ensi kerralla lisää Sørra Hemsingistä, mikäli en sitten innostu laittamaan enemmän kuvia koiraparistamme, joiden riehumisessa kyllä kuvaamista riittäisi jos vain niiden vauhdissa ehtisi niitä kuvia ottaa!
Hyvää elokuista viikonloppua kaikille!
Rosmariini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti