maanantai 11. helmikuuta 2013

Talvipäivän teehetki - A Teamoment of a wintersday


Heippa blogilaiset!
Pimeiden talvipäivien ja lumisadepäivien jälkeen aivan häikäistyy, kun eräänä päivänä pilvet ovat poissa ja aurinko nousee kirkkaalle taivaalle ja valaisee valkoista valkoisempaa maisemaa ja ihania lumihattaroita puiden oksilla.  On kuin ympärille olisi heitetty itsevalaisevia pumpulihattaroita.
 
 
Kun ulkona saattaa päivän kauneudesta huolimatta olla kirpaisevan kylmää, on ihanaa istua suosikkituoliin, selaamaan yhtä suosikkilehdistä ja nauttimaan kuumasta hyvästä teestä.
 
 
Tuoli on aikanaan ostettu Fagernesista, Valdresista, tarjouksesta, ja se jos mikä oli impulssiostos.
Olimme matkaamassa Beitostöleniin ja pysähdyimme aivan muissa asioissa Fagernesissa ja myös huonekalukaupassa, mutta kun näin tuolin, päätin, että sen haluan ostaa jalkapalleineen ja niin myös tein, ilman että tiesin saammeko sen edes mahtumaan autoon.  Paluumatkalla kotiin paria päivää myöhemmin pysähdyimme siis jälleen samaan kauppaan - ja uskomatonta mutta totta, mutta saimme soviteltua nojatuolin sisään tavalliseen farmariautoomme ja jakkaran myös, kakkien muiden matkatavaroittemme lisäksi. Se oli varmaan nopein impulssiostokseni milloinkaan, mutta en ole katunut, en tosiedullista hintaa enkä tuolia!
 
 
Jakkaran päällä joskus joltain kirpparilta mukaan tarttunut kiinalaisaiheinen lakkatarjotin. Nautiskelulehtenä norjalainen Vakre hjem & interiør.  Kauniita kuvia mielenkiintoisista kodeista, mukava painatus ja paperi - ja paljon luettavaa ja katseltavaa!
 
 
Teekuppi on ikivanha anopilta peritty Villeroy & Boch' in , Riva nimeltään.  Kylläpä tee maistui!
 
 
 
Iltapäivän kääntyessä iltaa kohti vilkastuu "liikenne" ulkona,  mustarastaat, tiaiset ja sinitiaiset lentelevät edestakaisin ruokapaikalle ja takaisin, ja välillä pysähtelevät pian laskevan auringon viime
säteitä ihmettelemään ja pöyhistelemään höyhenpukuaan yön kylmää vastaan.  Vaikka silloin tällöin on näin kauniita päiviä, on kevääseen vielä matkaa, mutta jo nyt tuntuu kuinka aurinko keskipäivän aikaan lämmittää ja valo tuntuu ihanalta ja piristää!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti