keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kevättä jo? - Spring already?

Heippa taas!
Taas yksi ihanan aurinkoinen keväinen päivä, vaikka aamulla oli aika harmaan näköistä. Tällainen aurinkopäivä oli eilenkin ja teimme tyttären ja koirien kanssa pienen lenkin metsään.  Tässä kuitenkin ensin kuvia oksista jotka otin viime viikonloppuna maljakkoon, minusta ne ovat niin kauniita, hieman graafisia, ja on jännittävää seurata kuinka kukat ja silmut aukeavat.  Pidän erityisesti tällaisista lepän oksista, joissa on sekä vanhoja pieniä "käpyjä" eli kai viime vuoden siemenkotia ja pitkät kukkanorot.  Nämä alkoivat aukeamaan jo kahden päivän kuluttua lämpimällä ikkunalla.


Sitten huomasin, että kukkaterttujen lisäksi alkoi jo tapahtuaan jotain muutakin.  Siellä täällä otsankärjissä näkyy jotakin punaista silmujen kärjessä.  En vain ole päässyt vielä selville, ilmaantuuko niistä lehtiä vai onko niin, että ne ovat varsinaisia emikukkia, joihin sitten muodostuu uudet pienet kävyt eli siemenkodat aikanaan.


Metsässä sen sijaan ei näkynyt vielä kukkia eikä juuri nyt mitään käpyjäkään, mutta auringon lämmössä lumi jo selvästi suli ja tupsahteli maahan tuon tuostakin ja kuusen oksilla kimaltelivat sulat pisarat auringossa.

Lumen pinnan kuvioistakin näkee kuinka se on jo sulanut ja tullut epätasaiseksi.


Olisikohan tämä villisti juokseva ja syöksyilevä Nessi (Gneis) myös kevään merkki.  Se ainakin nautti ihan villisti vapaana juoksemisesta koko sydämensä halusta...

...kun taas Mikke otti asiat huomattavasti rauhallisemmin ja näytti melkein halveksivasti katselevan Nessin hullua menoa!


Ihania aurinkoisia kevättalven päiviä kaikille!
toivottaa Rosmariini

3 kommenttia:

  1. Ihanaa...kevät tulossa til Akershus. Siellä asumme, mutta olemme talvilomalla nyt i Gol. Täällä vuorilla pakkasta -20 nyt.

    VastaaPoista
  2. Kevättä on täälläkin ollut ilmassa, mutta tänään sataa lunta ja pakkasta on luvassa ainakin jonkin verran.

    Upea tuo L:lle tekemäsi synttärikortti. Tosi kaunis: samaan aikaan graafinen ja pelkistetty, mutta kuitenkin täynnä yksityiskohtia. Tykkään kovasti!

    Terkkuja koko poppoolle.

    VastaaPoista