keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Joulupuotiko? - Christmas shop?

Hei Ystävät!


Joulupuotiko minulla? No, ei nyt ihan sentään. Ehkä voisi sanoa, että pieni markkinatutkimus! Olen aina pitänyt kaikenlaisesta näpertelystä ja käsitöistä ja maalaamisesta. Olen katsellut sitten toisten blogeissa kaikenlaisia nettikauppoja ja mieli tekisi joskus tulevaisuudessa ehkä yrittää isommastikin. Mutta minä olen kovin hidas enkä niin kovin tuottoisa, niin että en tiedä miten se sujuisi.


Aina joskus jotain kuitenkin saan valmiiksi astikin. Eilen illalla tuli TV:tä katsellessa virkattua tuo yläkuvan kukkapurkin suojus. En ole ennen tuollaistakaan tehnyt ja taas kerran ilman ohjeita aloin vaan tekemään kukkaruukku vieressä mittana. Ihan hyvin se valmistui vaikkei kovin hieno eikä erikoinen olekaan. Langat ovat mitä kotona sattui löytymään ja esim. tekstin punainen lanka osoittautui liian paksuksi ja vaikeaksi ommella, niin että tuo norjalainen joulutoivotus (jonka valitsin sen lyhyyden vuoksi!) ei näytä tasaiselta. Mutta ensi kerralla osaan paremmin!


Olisi kiva kuitenkin saada vähän tuntumaa nettikaupasta, ja saada tietää, miten erilaiset asiat kiinnostaisivat muita. Siksi ajattelin esitellä teille pari asiaa. Ensimmäinen on tuollainen pieni "savilintu", jossa materiaalina on itsestään kovettuva muovailusavi - ei siis oikea poltettava luonnon savi. Luonnon savi olisi paras, mutta minulla ei ole polttouunia, eikä juuri mahdollisuuksia sellaisen saamiseenkaan. Tämä savi kovettuu itsestään kuivaessaan, mutta valitettavasti ei kylläkään kestä paljon kosteutta. Maalaus on tehty askarteluväreillä, jotka eivät liukene veteen kuivuttuaan, ja antavat kiiltävän pinnan. Linnut ovat pieniä, mutta käsityönä alusta loppuun tehtynä jokainen hieman eri kokoinen ja -muotoinen. Kokonsa puolesta niitä voi käyttää sekä kaulassa koruna, ripustaa joulukuuseen, ikkunaan tai johonkin oksaan maljakossa. Erikoisuutena on, että linnut ovat samalla vihellyspillejä kukkopilli-idealla valmistettuina. Ne ovat sisältä onttoja ja pyrstöstä puhaltaessa ne viheltävät, kukin omalla äänellään. Linnun koko on hieman vaihdellen noin 3,5-4 cm pitkä ja korkeus lenkki mukaan lukien n. 2,5-3 cm. Hinta 6 €/kpl ripustusnauhoineen. Värejä toistaiseksi musta, punainen, valkoinen ja kulta. Lintuja on toistaiseksi vasta pieni rajoitettu määrä toimitettavaksi ennen joulua.

Toinen "tuotteeni" on ruokaohjetaulu. Sopii hyvin omaan keittiöön koristeeksi ja muistin virkistämiseksi lempiohjeella varustettuna, tai vaikkapa ystävälle lahjaksi annettavaksi. Näitä ei kuitenkaan ole myytävänä vielä, vaan ideani on juuri se, että jos sinulla on hauska tai hyvä ohje, voit tilata sen tällaiselle taululle kauniisti kirjoitettuna ja ohjeeseen liittyvällä akvarellimaalauksella varustettuna. Ohjeen tulee olla melko lyhyt tai voit myös valita vain luettelon aineksista, joita käytät lempiohjeeseesi, jotta teksti mukavasti mahtuisi kuvapintaan. Kuvakoko on A4. Kehykset ovat yksinkertaisia valmiita puukehyksiä ohjeen/maalauksen väriin sopivaksi valittuna tai mustana/valkoisena. Valmiin kehystetyn taulun hinnaksi olen arvioinut
tulevan noin 30 € riippuen valmiiden kehysten hinnoista, eli tämän joudun tarkistamaan vielä tulevaisuudessa ja hinta voi mennä joko alas- tai ylöspäin euron, parin verran.


Laitan kuvat kolmesta muutama vuosi sitten tekemästäni ruokaohjetaulusta Näissä on norjalainen teksti, mutta tilatuissa tauluissa teksti tulee tietenkin sillä kielellä, jonka tilaaja haluaa ja täsmälleen siinä muodossa kuin teksti on minulle lähetetty. Minä en siis vastaa mahdollisista virheistä tai vääristä sanoista itse ohjeessa. Selvennykseksi täytyy vielä lisätä, että minä en ole taulujen ainoa tekijä, vaan lankoni Suomessa, entinen mainosmies, joka on tosi haka tekstaamaan ja laatimaan kaunista tekstiä, hoitaa sen puolen hommasta. Alla olevat taulut eivät ole myynnissä, vaan ovat omiani. Ohjeet niissä ovat katkarapukoktaili, vihannesgratiini ja marenkiomenat.
Tuliko jo vesi kielelle? Minulla ainakin tuli kun olin matkasyksymme päätteeksi myös pikavisiitillä Suomessa ja sisareni kattoi näin hyvän näköisen pöydän!
Jos tuotteeni kiinnostavat niin ota yhteys sähköpostiini (suvitupa@gmail.com), mutta kaikki kommentit myös tänne blogiini ovat sydämellisesti tervetulleita!

Oikein hyvää adventtia ja joulukuun alkua kaikille!

toivottaapi Rosmariini

1 kommentti:

  1. Olipa ihania pikkuruisia lintuja! Ja nuo reseptitaulut on kylla todella hieno idea! Ja kauniita ovat ainakin nuo itsellesi tekemat.

    Hyvaa adventin alkua sinnekin!

    VastaaPoista