sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Kirppuja ja muistoja - Flees and memories

Hei blogilaiset!

Tässä vaihteeksi jotain muuta kuin matkoja, tosin jotain näistä liittyy matkoihinkin. Tämä yllä ja alla olevan hopeoitu sokeri/karamellirasia on minun loma- ja matkamuistoni Lontoosta, Portobellon katumarkinoilta. Edellisessä osassa oli kuvia Portobellosta, ja siellä kuvaamaltani hopeamyyjältä, naiselta, ostin tämän pienen rasian, joka minusta oli hauskasti vanhanaikainen, mutta jotenkin tyylikäs ilman aivan liian runsaita koristeluja.

Tässä taas ikivanha muisto vanhempieni ja minun lapsuuden kodistani, ruosteinen silitysrauta.
En tiedä mistä se alunperin on tullut, nyt se on monia vuosikymmeniä ollut varastoissa ja kosteissakin tiloissa, niin että on kovin ruosteinen, mutta olen muistavinani että vielä minun lapsuudessani äitini joutui joskus hädässä turvautumaan tähänkin silitysrautaan sähkön ollessa katkennut. Tätä vain lämmitettiin puuhellan päällä ja siitä vain silittämään kun rauta sihahti sopivan kuumana kostutettuun sormenpäähän koetettuna. Enpä vain minä enää taitaisi hommaan ryhtyä, en tietenkään tuon ruosteenkaan takia, mutta rauta on myös huomattavasti painavampi kuin nykyiset hienot höyryraudat. Siinä tosin oli hyvätkin puolensa, ei tarvinnut painaa kovasti, kun rauta itsessään jo painoi niin paljon, mutta oli kuitenkin raskas käyttää. Vieressä ikivanha tinakauha, jonka olen jossain vaiheessa ostanut sen erikoisten kuvioiden takia, vaikuttaa melko vanhalta sekin, vaikken olekaan ihan saanutkaan selvitettyä sen ikää.

Eräältä kirpputorilta tarttui mukaan tämä ihanasti kultamaalistaan kulunut ja hienosti kuvioitu luultavasti intialainen tarjotin.

Kaksi kannua, suuremman valkoisen, jossa kivat kohokoristeet sivuilla olen ostanut nettihuutokaupan kautta Englannista. Aivan hennon vihertävä pienempi taas on löytö tutulta käytettyjen tavaroiden kauppiaalta lähistöltämme. Näistä kannuista itse pidän valtavasti, minusta niissä on sitä jotain.


Hyvää helmikuuta kaikille lukijoilleni! Näen että monia käy kurkkaamassa, mutta kommenteja tulee harvakseen! Muutamat uskolliset muistavat, mutta muuten on hiljaista. Olisi kiva kuulla ajatuksianne, matkoista, kuvista, esineistä, maailmasta, ilmasta, tai mistä itse olette kiinnostuneita. Jättäkääpä vaikka pieniäkin tervehdyksiä, olisi tosi mukavaa!
Terveisin,
Rosmariini

3 kommenttia:

 1. Ihastuttavia vanhoja tavaroita!

  Meidan mokilla Suomessa on aivan samanlainen ikivanha silitysrauta. Jostain kummasta sinne kantautunut, varmaan isani ostoksia.

  Hyvaa alkanutta helmikuuta sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Voi mitä ihania löytöjä. Kaikki olivat kauniita, mutta jos pitäisi valita, suosikkini olisi tuo vanha intialainen tarjotin. Upea!

  VastaaPoista
 3. Oletpa löytänyt kauniita esineitä!
  Hopeinen astia on minun suosikkini, se on kyllin yksinkertainen ja siksi tyylikäs.
  Rautaisilla silitysraudoilla muistelen molempien mummojeni silittäneen ja sutjakastihan se heiltä kävi! Se sihaus on kyllä elävästi mielessä;)

  VastaaPoista