sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Joulukuun päiviä - Days in December

JOULUKUU: Pimeitä aamuja, on kuin yö kun nousen aamuisin, ja lyhdyt palavat yhä pihalla.


Päivät ovat kylmiä ja luonto seisoo jäykkänä ja kuuraisena. Elohopea on useimmiten ptsähtynyt vasta -13 ja -18 välille, mutta se on myös laskenut muutaman kerran aina 20 miinusasteeseen!
Säälin lintuja, jotka yrittävät lämmittää pieniä jalkaparkojaan samalla kun yrittävät syödä, välillä seisten vain yhdellä jalalla. Talitiaiset ja varpuset pärjäävät paremmin, mutta mustarastaat ja muutamat muut näyttävät todella kärsivän. Ruokapaikalla kävi pakkasten alussa myös pieni punarinta, mutta nyt en enää ole nähnyt sitä yli viikkoon ja pelkään, että se on menehtynyt kylmyyteen, vaikka olen yrittänyt tarjota monipuolista ruokaa, niin että sekin olisi löytänyt tarpeeksi sopivaa ravintoa.


Lintujen ruokintapaikalla on myös jouluvalot, jotka tosin eivät kyllä lintuja enemmin lämmitä.
Mies aloitti vielä joulun alla portaan panelointiremontin, kuinkahan se ehtii enää valmiiksi jouluksi...?
Aurinko alkaa nousemaan, taivas punertuu, tietääköhän se lunta iltapäivällä?


Adventtikuusemme on saanut koristeekseen paperitähtiä, yhden jokaiselle adventtipyhälle.
Keittiön ikkunat ovat myös saaneet perinteiset joulukoristeensa.
Meillä oli tänä vuonna vaikeuksia keksiä hauskaa joulukorttimuotoa. Usein olemme käyttäneet kuvakokoelmaa kuluneesta vuodestamme, mutta nyt olimme myöhässä. Lopulta eräänä iltana kiireesti maalasin pienen joulumaiseman, missä tonttu on istahtanut levähtämään matkallaan suuri myssynsä suojanaan ja talvipukuinen jänis on pysähtynyt häntä ihmettelemään. Itse en ollut tyytyväinen, mutta siitä tuli kuitenkin tämänvuotinen joulukorttimme, koska muuhunkaan ei enää ollut aikaa. Kortit painettiin kaksiosaisina niin että saatoimme kirjoittaa pienen joulukirjeen pelkän toivotuksen lisäksi. Toivottavasti ehtivät vastaanottajille perille jouluksi.


Minulla on vapaapäivä. Päätän aloittaa joululeivonnan. Päätän leipoa joulutorttuja pakastimeen, ja kanelisydämiä. Olen epävarma viimemainittujen taikinasta, tuntuu liian vetelältä ja tarttuu kaulimeen...
Miehen projekti portaikossa on edistynyt ylöspäin. Ehkä se sittenkin valmistuu jouluksi, mutta maalaaminen saa jäädä ensi vuoden puolelle.


Vaihteeksi kaunis ja aurinkoinen päivä harmaiden päivien keskellä, mutta pakkanen ja kuura pitivät pintansa.

Joulunalusviikko on käsillä! Hyviä viimeisiä touhukkaita joulunvalmistelupäiviä!
Terveisin
Rosmariini
5 kommenttia:

 1. Olipa mukavaa lukea joulunajan touhuistanne. Kuulostaa niin kiireettomalta ja rauhalliselta. Aivan ihana joulukortti! Taitava olet maalaamaan.

  Oikein hyvaa joulua!

  VastaaPoista
 2. Paljon olette ennättäneet tehdä, hienoja korttejakin valmistunut ja komia paneliseinä portaisiin. Hyvää joulun odotusta.

  VastaaPoista
 3. Tialle,
  Kiitos kommenteistasi. Hyvää joulun alkua sinnekin!

  VastaaPoista
 4. Tuulalle,
  Kiitos kommentistasi, hauskaa että pidit kortistani, vaikka minusta siitä tuli aika omituinen, lähinnä aiheeltaan...
  Rauhallista ei joulun tulo ole lainkaan, kiirettä pitää ja olen lähes kaikessa kovasti myöhässä, kuitenkin lohduttaa se, kun tietää että joulu tulla jollottaa, vaikkei olekaan ne sen "seitsemän sorttia" paistettuina, riittää ne kaksikin joulun viettoon! Hyvää joulutunnelmaa teillekin.

  VastaaPoista
 5. Hyvin kortti ehti tänne ennen joulua. Kiitos siitä. Puhuttelin kortin ihastuttavaa lepäilevää tonttupoikaa maisemassaan. Tälläkin hetkellä kortti on tässä edessäni pöydällä. Olet todella idearikas ja taitava. Mitä kaikkea kaunista saatkaan aikaiseksi kun saat enemmän omaa aikaa.
  Puuhevosesikin puhuttelevat. Keräiletkö niitä?
  Kun olin 15 v., tein veistonopettaja veljeni työkaluilla ja opastuksessa vastaavanlaisen. Annoin sen lahjaksi sisareni pikkuiselle pojalle.
  Ihana joulu perheelläsi on ollut. Kauniita muistoja teillä tallessa.

  VastaaPoista