sunnuntai 28. marraskuuta 2010

28. marraskuuta - 1. advent - 28th November


Hyvää Pikkujoulua ja 1- Adventtia kaikille!

Kirjoitan tätä yöllä klo 00.11 eli voin hyvällä omallatunnolla toivottaa jo Adventtiakin, koska vuorokausi on juuri vaihtunut.

Yllä minun adventti-ihmeeni, jonka ihanat kukat avautuivat juuri täksi päiväksi ja viikonlopuksi kuin tilauksesta. Tuo upea nelikukkainen amaryllis on viime vuonna jouluksi ostamani. Se on ollut erään huoneen länsi-ikkunan syvennyksessä lattialla koko vuoden ja olen aina silloin tällöin kastellut sitä niin kuin muitakin kukkiani. Syksyllä on kastelu usein tapahtunut iltaisin töistä tultua enkä useinkaan sytyttänyt huoneessa kovinkaan vahvaa valaistusta kun verhon takaa kastelin kukat. Huomasin sitten, että amaryllis oli alkanut kasvattamaan tukun pitkiä lehtiä nyt syksypuolella, mutta vasta kun eräässä lehdessä näkyi jotain omituista siinä hämärässä, aloin tutkimaan sitä tarkemmin. Niinpä tuo lehti osoittautuikin kukkavarreksi, jonka päässä oli nuppuja. Poimin sitten kasvin oikein ikkunalle ja jouduin samalla tukemaan varren ja lehdet, jotka osoittautuivat melko letkeiksi kun sitä aloin siirtelemään, mutta en raaskinut niitä kokonaan poiskaan leikata. Minusta amaryllikset ovat niin kovin "kaljuja" ilman mitään lehtiä. Kukat alkoivat sitten aukeamaan yksitellen viimeisen viikon aikana - ja aivan oikein - viimeinen kukka levisi täyteen komeuteensa tämän viimeisen päivän aikana. Upeasti ja suureksi ilokseni Adventtia ja pikkujoulua somistamaan!
Alakuvassa koko ikkuna, jossa amaryllis vasemmalla, ikkunakynttelikkö heijastelee lasiin keskellä. Oikealla pikkuinen adventtikuusi marokkolaisessa kuparipytyssä, tänään - ei kun siis vielä eilen- ilman mitään koristeita, eikä siihen ehkä paljoa laitetakaan. Sen edessä neljä lilanväristä adventtikynttilää odottamassa niistä ensimmäisen sytyttämistä aamukahvin aikaan. Hyvää yötä kaikille ja vielä kerran hyvää joulun odotusta ja 1. Adventtia!
Terveisin
Rosmariini

2 kommenttia:

  1. Oikein hyvaa adventtia! Ja olet sina aikamoinen viherpeukalo.

    VastaaPoista
  2. Oi, miten ihana adventinajan ikkuna ja kuinka kaunis amaryllis!
    Hyvää joulun odotusta sinne teille!

    VastaaPoista