keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Vettä, veneitä ja akvarelleja - Water, boats and aquarelles

Hei ystävät!
Tätä kirjoittaessani on aivan ihana kevätpäivä ja räystäät tippuvat kilpaa, vettä tippuu joka paikasta, lumi sulaa ja aurinko lämmittää. Vielä on matkaa kesään, mutta heti kun on tällainen päivä alkavat ajatukset kulkeutua siihen aikaan - ja sulaan veteen! Vesi on yksi elementeistä, josta pidän valtavasti. Sekä maalaan että kuvaan sitä mielelläni erilaisissa muodoissa ja paikoissa, ja kesällä kaikkein mieluiten viettäisin aikaani rannalla, järven tai meren, tai ainakin joen tai vaikkapa pienen puron. Kun matkustamme etelään, niin mieluiten aina haluan meren rannoille. Vesi kaatosateena ja tulvat ovat tietysti eri asia, eivätkä milloinkaan erikoisen mukavia koettavia. Pieni kevät- tai kesäsade sensijaan, pehmeästi maahan laskeutuva, joka saa luonnon tuoksumaan ja raikastaa kuuman päivän jälkeen, voi olla aivan ihana - kunhan ei jatku päiväkaupalla! Veden merkeissä laitan tähän pienen kokoelman omia kuviani, kaikki jo useita vuosia vanhoja, sillä viimeisinä vuosina on maalaaminen syystä ja toisesta jäänyt melko vähiin. Alimmaisena myös puupiirros, jota kokeilin yhtenä vuonna ja haluaisin siihen mielelläni palata, se oli jännittävä työmuoto ja pidän kovasti siitäkin taidemuotona. Värit valitettavasti ovat näissä kuvissa ehkä valaistuksen takia huonommat kuin alkuperäisissä, ja taulujen lasit antavat myös hieman heijastuksia kuviin.
Keväinen metsäpuroSyksyinen rantaVanhat venetalaatYksinäinen vene
(puupiirros) Tervehdyksin
Rosmariini

3 kommenttia:

 1. Kauniita töitä! Näitä näkisi mielellään enemmänkin...

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniita akvarelleja, myytkö näitä jossain?

  -Tuija-

  VastaaPoista
 3. Oot niin taitava! Mun mielestä vesi on uskomattoman vaikea maalata tai piirtää, mutta sinä osaat sen(kin). Mun suosikki on aina ollut tuo ylin taulu, ihana. Siitä tulee muutenkin hyvä mieli ja liitän sen niihin aikoihin, kun asuitte Suomessa ja nähtiin usein!

  Aurinkoista kevättä teille! Täällä on tänään kummallinen keli: välillä aurinko porottaa siniseltä taivaalta, välillä on sankka lumisade...

  VastaaPoista