sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Perhonen vai yökiitäjä? - Butterfly or hawkmoth?

Hei,
Toivottavasti kaikilla on ollut ihana juhannus ja kesän kaunis juhla! Olin ajatellut postata taas kukkia, vaikka ne juhannusyön seitsemän pakollista, mutta en taaskaan ole saanut aikaiseksi laittaa kuvia postauskuntoon. Sen sijaan pieni muunlainen postaus vaihteeksi.

Kun lapset olivat pieniä, muistan että he aina Rölli-peikon tahdissa lauloivat "omituisten otusten kerhosta". Voisi nyt kysyä kuuluuko tämä siivekäs omituisten otusten kerhoon. Olin tänään puutarhassa tavanomaisella tarkastuskierroksella ja ajattelin poistaa seinustalla roikkuvasta petuniasta kaksi kuollutta kukkaa. Kun olin ensimmäisen napsannut poikki, aloin kurkkimaan, että missäs haarassa sen toisen näinkään matkan päästä katsottuani. - En kuitenkaan nähnytkään toista kuihtunutta kukkaa vaan tällaisen siivekkään roikkumassa päiväunillaan petunian kukan alla varjossa. En ole koskaan nähnyt sellaista aikaisemmin, enkä osaa tunnistaa tätä, mutta oletan sen olevan jonkinlainen yöliikkuja, kiitäjä tai kehrääjä. Mahtaako kukaan muu tuntea. Ainakin sen oli löytänyt erinomaisen hienon piilopaikan, sillä sen värit sointuivat tosi hienosti petuanian kukkien lomaan ja varjoihin. Jos joku lukija tämän tunnistaa, niin kertokaa mikä se on!
Who knows this night flying moth or is it a butterfly ? I have never seen one, and cannot findout what it is. Very beautiful colors and it had find very suitable hide, in a shadow under my flowers.

Rosmariini

3 kommenttia:

 1. Aika hauskannäköinen otus. Kieltämättä tuo kaveri voisi hyvin kuulua siihen Röllin Omituisten otusten kerhoon... (mäkin muistan sen laulun!).

  Ja synttärionnittelut tätäkin kautta vaikkain myöhässä. Kaunis tuo Mariskooli. Se on totta, mitä kirjoitit, että kuvien siirtäminen, karsiminen ja käsittely on aikaavievää puuhaa. Itse nautin tosi paljon kuvaamisesta, mutta sitten se tietokoneella kökkiminen ei olekaan niin kivaa...

  Aurinkoisia heinäkuun päiviä koko poppoolle sinne, ja terkkuja myös J:lle. Eikös teillä kohta ala loma?

  VastaaPoista
 2. Hei Rosmariini! Löysin blogiisi Tuulan turinoiden kautta. Minäkin asustelen Oslon lähellä.

  Hienoja kuvia! Puutarhaa, aika minisellaista, yritän minäkin saada aikaan, mutta vielä riittää tekemistä. Valitettavasti meidän pihalla näkyy enemmän etanoita kuin perhosia :/

  VastaaPoista