tiistai 19. heinäkuuta 2011

Kesälomapäiviä 1 - Holidays 1

Kesälomalla, mökillä Ruotsissa, Mariefredin ympäristössä.
Hei blogilaiset ja muut lukijat ja ystävät,

kesä kuluu niin hurjaa vauhtia, niin kuin olen aiemminkin todennut, ja samoin aika muutenkin. Kesälomasta on jo kulunut kolmas osa, mutta yritetään nauttia eikä surra vielä sen loppumista, eikä sadepäiviäkään, vaikka niitäkin lomaan mahtuu - vastoin toiveitani!

Kesä on kulunut jo niin pitkälle, että marjat ovat kypsyneet, metsämansikat ovat jo osin ylikypsiä, mutta että mustikat ja vadelmatkin ovat jo aivan poimimiskypsiä oli minulle yllätys loman alussa. Villivadelmat ovat sitäpaitsi tosi upeita tänä vuonna - ainakin täällä meidän mökkimme ympäristössä - suuria, mehukkaita ja puhtaita. En ole löytänyt vielä yhtäkään. jossa olisi ollut mato. Ei kestänyt kovinkaan kauan kun venerannasta palatessani, n. 5 metrin matkalta poimin pussiin tämän lautasellisen verran mukaani. Nyt pitäisi jonain päivänä mennä oikein ahkeroimaan, että saisi villivadelmahilloa talveksi, se on ihan parasta hilloa!

Hetkessä poimin myös mökin kulmalta metsämansikat ja mustikat, ja päätettiin laittaa metsämarja-muffinseja. Vadelmia tosin oli niin paljon, että niitä jäi vielä mustikoiden ja vähäisen sokerin kanssa survottuina aamiaisleipien päälle seuraavaan aamuunkin. Todellista tuorehilloa! Muffinsitaikinasta taas tuli niin suuri, että päätettiin laittaa se pienelle pellille, mutta sitäkin riitti vielä muffinsivuokiinkin. Voiko kesä paremmalta maistua kuin tuoreessa marjaleivonnaisessa ja marjoissa sellaisenaan!!

Marjaterveisin,

Rosmariini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti