sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Jeans, jeans, jeans !!

Haloo siellä!
Meidän perheemme tuntuu olevan jeansien eli farmareitten suurkuluttajia. Käytämme niitä jokainen lähes jokaikinen päivä ainakin jonkin aikaa. Kotona sisällä, ulkona piha-, puutarha- ja rakennustöissä, vapaamuotoisella vapaa-ajalla muuallakin, koiran kanssa ja muutenkin ulkoillessa, esim. kävelyllä metsässä yms. lenkillä, ja myös töissäkin. Jeansejä on tietysti sitten eri asteisia ja ikäisiä. Me olemme kuitenkin sen verran konservatiivejä, että vaikka Ruotsin prinsessa Madeleine ja monet muutkin kuuluisuudet kävelevät New Yorkissa repaleisissa, leikatuissa tai revistyissä jeanseissä, niin meillä kyllä housut lähtevät poistettujen koppaan jo ennen kuin polvet tai takamus on osoittanut aikovansa edes revetä. Ja niitä sitten riittää siellä poistettujen kopassa. Housut vielä muuten ihan hyvät, vahvaa kangasta, haalistuneita kyllä, mutta lähinnä polvista alkaa kangas olla ohutta ja kuluneen näköistä.
Olen yrittänyt keksiä hyviä käyttöideoita lopuille housuista, ja kyllähän niitä on lehdissä ja blogeissakin varmaan ollut tukkukaupalla: paloitella hyvät osat ja ommella paloista hameita, liivejä, uusia housuja, sängynpeitteitä, tyynyjä, jeanslaukkuja ja pussukoita jne. Mutta minä haluaisin tehdä jotain muuta. Minulla ei ole tällä hetkellä kangaspuita, muuten olisin niillä yrittänyt kutoa matoksi.
Leikkasin kuitenkin yhden lahkeen nauhaksi ja ajattelin kokeilla tosi suurella virkkuukoukulla virkata mattoa, tai kutoa paksuilla puikoilla. Kumpikin homma osoittautui aika mahdottomaksi, sillä ainakin tämä leikkaamani jeanskangas oli niin jäykkää, että vaikka nauha oli kapeaa, se on silti liian raskasta ja vastahakoista sellaiseen työskentelyyn. Nyt minulla on kaksi uutta ajatusta, mutta ennen kuin pääsen kokeilemaan on leikattava lisää nauhaa. Toinen on palmikoiminen ja palmikoiden yhteenompelu käsin, toinen ajatus on laittaa hieman leveämpää nauhaa, jossa reunat käännetään alle ja ommellaan purkautumisen estämiseksi, ja sitten pujotellaan nauhaa
kuin pärekorinpohjaa, vuoroin alta, vuoroin päältä, ja lopuksi nauha ympäri kaikkien reunojen tekeleen sitomiseksi. Onko muita hyviä tai vielä parempia ideoita?

Aika näyttää mitä tästä kerästä ja ehkä uusistakin kehkeytyy...
Tervehdyksin
Rosmariini


2 kommenttia:

 1. Hei! Onpa kiva idea - kerro sitten, miten onnistuu! Olen joskus nähnyt sellaisia tyynyjä, mitkä on ommeltu farkku-tilkuista, eli tilkkutyönä tehty. Ne oli todella kivan näköisiä, mutta oletan, että aika suuritöisiä...

  Hurjaa, että siellä on ollut noin kylmää. Voitko uskoa minä ostin tänään pelargooneja, mutta istutin ne ruukkuun, joten voin pakkasen tullen siirtaa sisälle turvaan. Toivottavasti saataisiin pian kesä!

  Terkkuja kaikille,
  Minna

  VastaaPoista
 2. Tuo palmikointi kuulostaa hyvältä idealta. Niistä saa pyöreän maton helposti. Kaveriksi voisi ottaa jonkin muun värisen kuteen ja tehdä siitäkin palmikkoa:)

  Täällä Pirkanmaalla ollaan jo melko kesäisissä tunnelmissa, vaikka yöllä oli muutama aste pakkasta. Eilen näin västäräkin ja pääskysiä ja valkovuokotkin kukkivat.

  VastaaPoista