perjantai 16. marraskuuta 2012

Syysvärejä tunturilta - 2 - Autumncolors from mountain

 
Jatkoa viimekertaiseen postaukseeni Valdresista. 
 
Kuten kuvasta näkyy vyöryivät mustan puhuvat pilvet välillä ylitsemme tunturilla, ja pelkäsimme saavamme valtaisan sadekuuron niskaamme.  Hieman pilvista ripoikin vettä, mutta hetken kuluttua ne painuivat kovaa vauhtia Olevatnia kohden ja sateenkaari alkoi näkyä pilvien hännillä.
 
 
 
 
Tunturin mikromaailmaa, sekin värikästä!
 
 
Näyttää kuin maa olisi tulessa!
 
Nessi sopi hyvin maastoon uudessa villapuserossaan ja hihnassaan:
 
 
 
 
 
 
Uhkaavan näköisen tunturin juuressa näyttävät rakennukset tosi haavoittuvilta.
 
 
 
 
Näin, sadetta ja paistetta vuorotellen tunturissa.  Väripalettia ei kuitenkaan ole moittiminen! Emmekä koskaan kyllästy siellä kuljeskelemaan ja ihailemaan näkymiä.
Hyvää viikonloppua!
Rosmariini
 


5 kommenttia:

 1. Kiitoksia kauniista kuvista molemmissa postauksissa. Minulla jäi tänä syksynä reissut vähiin, kun kipeän jalan vuoksi en saa oikein vaelluskenkää huutamatta jalkaan... Sateiden vuoksi ei paljon lenkkikengällä kannattanut metsään lähteä.

  Mukavaa marraskuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuula, miten olet jalkasi telonnut? Minä podin keväästä asti kipeää kantapäätä (luupiikki?), johon ei kortisonipiikit, tulehdus/kipulääkkeet eikä ultraäänellä "hakkaaminen" auttanut (omituinen käsittely ja kauhean kivulias!). Lopulta onnuin pahasti ja kaikki yli 100 m pitkät kävelymatkat oli unohdettava. Sitten sain odottaessani omaan jalkaani sopivan korotuspohjallisen, jonka kanssa kävelin onnessani saman tien ilman kipua ulos tekijän (Klinikk for Alla)luota. Olen käyttänyt pohjallista kesäkuusta saakka, mutta nyt kun olen ollut enimmäkseen kotosalla, en tietenkään sisällä voi sitä käyttää, kun se ei sovi mihinkään sisätossuihin/kenkiin, mutta olen ollut kivuton siitä huolimatta. Tunturissa kävelykin sujui aivan hyvin. Aion kuienkin vielä jatkaa pohjallisen käyttöä toistaiseksi ja varmuuden vuoksi niissä ulkokengissä joihin se mahtuu. Toivottavasti sinä saat pian avun jalkaongelmaasi, mikä se sitten onkin, ja pääset taas nauttimaan liikkumisesta ilman kipuja.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Siis fibromyalgiaoireita ilmeisimmin. Menen talven aikana tarkempiin tutkimuksiin.

   Poista
 2. Jotunheimin seuduilta, eikö? Siellä on niin hienoa, että ainakin minä mykistyn sen jylhän maiseman äärellä. Siellä tuntee itsensä niin pieneksi ja nöyräksi (hyvällä tavalla), että mitkään sanat eivät oikein riitä...siinä on jotain lähes pyhää. Minulle ensimmäinen vierailu Jotunheimiin ja Valdresiin kaksi vuotta sitten oli niin vaikuttava, että muutinkin sitten sinne asumaan :). ps. yksi ystäväni sanoi noista "kivikasoista", että jokainen vierailijan laittama kivi on rukous, ja niihin ei saa koskea - kaunis ajatus. Ja tottahan se onkin, ainakin itse esitän aina jonkun toiveen tai "rukouksen", kun laitan oman kiven tuollaiseen kasaan. Ovat muuuten tainneet ne toiveet toteutuakin :)

  VastaaPoista