tiistai 11. joulukuuta 2012

Joulukuun päiviä - Desember days

Joulukuun päiviä, vaikka hieman vielä marraskuunkin.  
 Ehdin juuri ja juuri marraskuun viime päivinä ripustaa ylös jouluverhot, sekä koristella keittiön ikkunan meidän perinteisellä tavallamme, punaisin pikkuruuduin ja valkoisin paperitähdin. Mieheni lupasi sitten adventtina laittaa paikalleen jouluvalot ulos ja ikkunoillle Sitten olikin aika pakata matkalaukku ja suunnata kohden Suomea.  Sain tänä vuonna  viettää pikkujoulua ja ensimmäistä adventtia sekä sisareni että sisarentyttäreni kodeissa.  Lisäksi oli tarkoitus nähdä pitkästä aikaa Helsinkiä jouluvaloissaan sekä tehdä hieman jouluostoksia siellä.
 
 
Helsinkiin ja jouluostoksille ehdin juuri pahimpaan lumimyräkkään heti perjantaina ennen pikkujoulua.  Lunta piiskasi kasvoihin ja pakkastakin oli ihan tarpeeksi.  Tavallaan nautinkin siitä kun marssin asioillani pitkin katuja.  Puskin päin tuulta ja kahlasin lumessa. Stockmanin tavaralolla oli perinteisesti jouluvalot ja kuuset kadulla talon edessä, mutta itse kadun pinnassa ei ollut joulutunnelmaa, vaan kahlasin n. 5 sentin vesi/lumisohjossa.  Tällä kadulla on kai lämmitys katukivien alla, mikä minusta kylläkin teki koko kadun pahemmaksi kuin mitä se olisi ollut puhtaan ja kuivan lumen kanssa!
 
Esplanadilla olivat puut koristeltuja ja ikkunoissakin paljon jouluvaloja.  Ulkokahvila sen sijaan näytti hieman surulliselta ja unohdetulta, kun pöydät ja tuolit olivat jo saaneet lumihatut tuiskun ansiosta.
 
 
 
 
 
Pahimmalta näytti tilanne illan pimetessä pienemmillä sivukaduilla, Fredrikinkadulla ja sen poikkikaduilla.  Eräs vanhempi naishenkilökin kaivoi raskaasti huohottaen autoaan lapiolla esiin tästä rivistä hieman kauempana.  Kaikkia autoja ei edes näkynyt lumen alta, toisista pisti esiin vain hieman jotakin kulmaa .
 
Viikonloppu kului nopeasti vierailuja tehden, ihanien aterioiden ja vilkkaan keskustelun kera.  Kiitos siskolle ja sisarentyttärelle lämpimästä vastaanotosta  ja ihanista päivistä Suomesta!  Valitettavasti kaikki päättyy aikanaan ja niin tuli taas kiire lentokoneeseenkin.  Olin kuitenkin varannut lennot siten, että lähtiessänikin siitä todella saattoi nauttia, sillä lentokentällä, myymälöissä ja jopa turvatarkastuksessa oli lähes tyhjää, ei mitään jonoja, ei mitään ruuhkia!
 
Kotona oli mies yllättänyt ja hoitanut monia asioita eteenpäin joulua ajatellen.  Mm. hän oli jo ehtinyt kiillottaa talon kuparit ja paljon muuta!
 
 
Nyt on aika alkaa ajattelemaan leivonnaisia ja lähdenkin tästä torttutaikinan tekoon.  Meillä se tehdään edelleen itse, en suostu ostamaan valmista voitaikinaa.  Hyviä joulunaluspäiviä teille kaikille!
toivottaa Rosmariini
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti