keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kukkia ja keramiikkaa - Flowers and ceramicsHeippa jälleen,
Talven keskellä on ihanaa piristää päivää kunnon kukkakimpulla.  Tulppaanit ovat minulle mieleisiä ja sen tietää isäntäkin, joka viikonloppuna kantoi kotiin "karamellikimpun" paketissa. Meillä sisällä on vaan ehkä ollut liiankin lämmintä, koska tulppaanit kasvoivat hetkessä  pituutta että kukat alkoivat myös aueta.  Tänä aamuna leikkasin varret lyhemmäksi ja lisäsin vettä, mutta ne alkoivat kuitenkin jo roikkumaan joka suuntaan. Mutta kaunita ovat vielä sellaisenaankin ja minusta tuo meidän Aalto-vaasin sininen vain korostaa kukkien raikkaita sävyjä.   

Tässä kuvassa on sekä ostettua että itse tehtyä:  Tulppaanit tietenkin kaupasta, samoin vanha tumman sininen Aalto-vaasi.  Sinivihreä kulho on Marimekon, ja sinikirjava lintu on vuosikymmeniä sitten ostettu Kööpenhaminan Illum-tavaratalosta.  Pitsiliina on omaa tuotantoani, saoin keraaminen lehtivati edessä.  Sen tein viime syksyn keramiikkakurssilla.  Sillä kurssilta ehdin tehdä useampiakin keramiikkaesineitä, lisää kuvia alla.
Olen aika tyytyväinen tuohon lehtivatiin, aivan sattumalta sen lasituksen värisävykin tuli lähes samaksi kuin edelliskuvassa väkyvän Mariskoolin.  Sitä voi myös käyttää moneen tarkoitukseen, konvehdeille, karamelleille, pähkinöille, viinirypäleille, tai muille pienehköille hedelmille kuten klementiineille.Tein kurssilla myös tuon "appelsiini" vaasin, sekä muutamia kuppeja, joissa yksinkertainen keltainen koristelu. Viivoja ja pilkkuja ja toisessa myös pintakäsittelynä ruudukko.
Yllä kivikeramiikasta tekemäni valkoinen suurempi kulho, jossa tummempi sinivihertävä 
koristelu sekä sama appelsiinikelt./valk. vaasi.  
Ja tässä vielä vaaleampi turkoosi kuvioinen klassisen tyylinen maljakko, jonka muovailin täysin vapaalla kädellä, en siis dreijalla.
Tein vielä muitakin pikkuesineitä kurssilla, mm. 3 pikkuruista enkeliä valkoisesta posliinisavesta.  Niistä lähti yksi sisarelleni Suomeen jouluksi.  Hän kerää pikkuenkeleitä.  Kaksi muuta on jo pakattu pois joulukoristeiden kanssa joten niistä ei ole nyt kuviakaan.  Muovasin pikavauhtia myös yhden hyvin ruman kynttilälyhdyn posliinisaven "jäännöspaloista", mutta sen lasitus ja väritys oli kovin epäonnistunut, eli siitä tuli todellakin ruma, eikä ansaitse tulla esitellyksi - ainakaan tällä kertaa!
Savesta muovailu kiehtoo minua edelleenkin, mutta en monestakaan syystä ilmoittautunut kurssille nyt kevätkaudelle, varsinkin kun huomasin, että minulta olisi turhan moni kurssipäivä jäänyt käymättä muiden touhujen ja matkojen vuoksi.  Haaveilen sen sijaan jossain vaiheessa  pääsystä jonkin keramiikkaryhmän savipajaan mukaan, niin että työskentelyn voisi ajoittaa vapaammin omien aikojen ja mahdollisuuksien mukaisesti.
Onko kukaan lukikjoista harrastanut ja työskennellyt keramiikan kanssa?  Olisi kiva kuulla kokemuksia ja nähdä työn tuloksia toisilta samanhenkisiltä!
Tervehtien,
Rosmariini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti