perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kevätviikonloppu mökillä - A spring weekend on the cottage

Hei ystävät!  Hyvää loppukevättä/alkukesää!  Pääsiïstähän on enää turhaa toivotella, ja ilmatkin kylmistä öistä monella paikkakunnalla ja Lapin lumista huolimatta, ovat olleet jo kesäisen lämpimiä monina päivinä.  Muuttolinnuistakin on jo västäräkkikin saapunut, joten ehkä ollaan jo kesän kynnyksellä ("...västäräkistä vähäisen" - kesään).
Me vietimme aurinkoisen ja hienon pitkän viikonlopun mökillä Mariefredissä, Ruotsissa, ennen varsinaisia pääsiäispäiviä.  Paljon tuli tehtyä ulkona kevätsiivousta ja istutuksia, mutta myös nautimme grillaamisesta ja ruoasta yleensäkin.  Muutamia kuvia mökiltä.


Vaikka aina ei ole joulu, ja vaikka joku laulussa väittää  sen ainakin jatkuvan pääsiäiseen asti, niin sillä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä himmelin kanssa joka riippuu mökkimme katosta ikkunan edessä.  Tämä himmeli on nimittäin tehty kesällä ja on riippunut paikallaan jo monta vuotta, kesät ja talvet, ja minusta se on yhtä koristeellinen milloin vain.  Tämä on aikanaan tehty rannalta kerätyistä kuivista kaislanvarsista ja alkaa olla jo hieman rapistunutkin - ehkä aika olisi näpertää uusi nyt tulevana kesänä!?

Mökillä ollessamme olivat valko- ja sinivuokot parhaassa kukinnassa.  Pakkohan niistäkin oli poimia kimppu keittiön pöytää somistamaan - ja hyvinhän tuo kimppu sointui yhteen aikanaan kutomani poppanaliinan kanssa.

Perheen miesväki sai joululahjaksi lahjakortin makkarantekokurssille.  Kurssi pidettiin vasta juuri ennen palmusunnuntain viikonloppua.  Tässä osa miesten kurssityön tuloksista. Kurssilla tehtiin viidenlaisia makkaroita.  Ne maistuivat kaikki aivan erinomaisilta, joku keitettynä ja suurin osa grillissä paistettuina.  Ensi jouluksi on varmaan luvassa myös kotona tehtyjä joulumakkaroita...!

Makkara-aterian palan painikkeeksi maistelimme erilaisia pääsiäisoluita. Oluen maisteluistahan on tullut niin trendikästä viinin maistelun rinnalla.  Me emme harrasta mitään juominkeja ja käytämme alkoholia hyvin rajoitetusti, mutta tiettyjen ruokien kanssa maistuu olut niin kuin viinitkin kohtuullisessa määrin.

Olen kertonut monesti aiemminkin, että mökkialueellamme on yhä enenevässä määrin villisikoja, jotka aika ajoin tekevät tuhojaan mökkitonteillakin kaivaen suuria kuoppia puiden juuriin, ruohokentille ja kukkaistutuksiin.  Tämä talvi oli suhteellisen helppo, sillä meidän tontiltamme löysin villisikojen kaivauksia, pienehköjä, ja vain parista paikasta.  Mutta eräänä päivänä huomasimme kuitenkin kaukana metsänreunassa tämän valtavan lauman vaeltavan.  Nämä kaksi kuvaa on otettu autotieltä noin 150-300 metrin päästä.  Laumassa oli kaikkiaan kymmenkunta suurta aikuista otusta, ja pensaiden ja ruohikon suojassa saattoi olla paljon pieniäkin näkymättömissä.  Mainittakoon, että ruokavalioomme viikonlopun aikana kuului myös villisian liha, joka oli ostettu läheisestä kartanosta, jolla on oikeus sekä villisikojen metsästykseen että myös lihan myyntiin.  Metsästyksestä ja villisikakannan rajoitusyrityksistä huolimatta se tuntuu vain lisääntyvän, ja viimeinen lämmin ja vähäluminen talvi on varmasti vain taas vahvistanut kantaa Ruotsissa.
Terveisin,  Rosmariini

1 kommentti:

  1. Teillä on ollut varmaan mukava pääsiäinen. Ja vau, villisikalauma!

    VastaaPoista