torstai 8. toukokuuta 2014

USA 10 - Highway 1/3

Valtatie 1 / osa 3,  Matkalla Los Angelesiin
Highway 1 / part 3,   On our way to Los Angeles
Paljon autiota ja kuvaa maisemaa, laidunmaita, vuoria ja laaksoja, mutta vähitellen myös enemmän pensaikkoja ja sitten pieniä metsiköitä...
 Very much open dry landscape, mountains and valleys, but  afterwards also more bushes and small woods...


...kunnes yllättäen tuli esiin myös järvi!  Mahdollisesti tämä oli padottu jostakin joen uomasta.
...until we suddenly also could se a lake!  Propably this one was a river, partly dammed here.

Saavuimme Santa Barbaraan, enkä....
We came to Santa Barbara, and I cannot...
 ...muista milloinkaan nähneeni noin korkeita ja laihoja palmuja.  Näyttivät aivan hulluilta huiskuilta!
... ever remember to have seen as high and thin parmtrees as here.  Looked kind funny whisks!

Kaupungissa oli paljon kauniita taloja ja kukkaistutuksia - ja hauskoja pieniä ruokapaikkoja, kuten tämä.
There were lot of beautiful houses and flowers - and nice small eating places, like this.


Rantabulevardin varrella yllätti zunamivaroitus - mutta Kaliforniakin on maanjäristysaluetta ja tietenkin sen seurauksena täälläkin voivat zunamit uhata, niin että kyllä tuo varoitus on paikallaan.
On the strandboulevard surprised us a zunami warning - but California, too, is an earthquake region, so of cause zunamies can also occure  here and the warning  therefore is quite in order.

Rantakadulla oli suuria mosaiikkikuvioita ( historiasta ja luonnosta?).
On the beachstreet there were fine big mosaic pictures (from history and nature?).

Ranta Santa Barbarassa oli aivan upea, puhdas ja hienon hienoa valkoista hiekkaa, mutta lukuunottamatta tätä pallopelistä innostunutta ryhmää...
The beach in Santa Barbara was quite wonderful, clean and of the finest fine white sand, but except this happy beach ball playing group...

.... oli ranta  käytännöllisesti katsoen tyhjä!   Omituista meidän mielestämme!
....was the beach as good as empty!  Very strange in our opinion!

Tie leveni ja automäärä alkoi kasvaa sitä mukaa kun lähenimme Los Angelesin aluetta.
The closer we came to Los Angeles area the broader became the way with more and more cars.

Me pysähdyimme matkalla muutamissa paikoissa ja  mm. eräässä erikoisessa kaupassa, joka myi erilaisia lahjatavaroita, myös suuria ja pienempiä hienoja taide-esineitä ja tauluja, sekä keramiikkaa. Siellä oli myös pieni ravintola, jonka terassilta oli kaunis näkymä metsiin. Rakennus oli melko uusi, ja se putkahti aivan yllättäen esiin tien vieressä, mutta samalla 'ei missään'! Paikalla ei ollut mitään muuta elämää, ei ennen sitä eikä jälkeenkään.  Ainoastaan metsiä ja mäkiä kymmenien kilometrien matkalla!  Luultavasti ihmettelin paikan menestymistä  tuollaisella paikalla niin paljon, että unohdin täysin ottaa kuvia siellä!

We stopped on our way a few places , and also to see a very special shop for gift articles, big and smaller pieces of fine arts and ceramics. There was a little restaurant, too, with nice view to the woods from the terrasse. It was a rather new building, that quite suddenly popped up on the Highway, but just 'in nowhere'!  There was nothing else around there, neither before nor after! Just woods and hills miles away. I suppose I was so astonished of the place and wondering how they managed it in that place, that I forgot to take any photos there!

Saavuimme Santa Monicaan myöhään iltapäivällä  ja pysähdyimme sen rantaan  ja kävelemään laiturialueen ja huvipuiston kupeeseen auringon  jo laskiessa.
We came to Santa Monica late on the afternoon and stopped on the beach and to walk to the pier and amusement park when the sun already was setting.

Lopulta aivan pimeässä illassa ja osin kartan ja GPS:n avulla suunnistimme Los Angelesin pohjoispuolelle Hollywoodin suuntaan.  Matka tuntui älyttömän pitkältä, mistä päättelimme että Los Angeles - samoin kuin koko Amerikka - on uskomattoman paljon suurempi kuin karttakuvat antavat ymmärtää!
At the end, in the black night,  we found our way with help of maps and GPS to the norhern side of L.A. city, direction Hollywood.  The way feeled awfully long to us, and we understood that L.A. - as the rest of the America - is unbelievebly larger than the maps let you understand!

 Olimme onnekkaita että vain parin korttelikierroksen jälkeen onnistuimme saamaan parkkipaikan aivan Hollywood Boulevardin vierestä.
We were happy to after only two times round the quarter we found a P-place near to Hollywood Blvd.
 Osa joukkoamme matkalla Hollywoodin ihmeitä katsomaan. Ilta oli jo pitkällä eikä meiltä liiennyt kovin
paljon aikaa sen enmpää Los Angelesille kuin Hollywoodillekaan, mutta saimme kuitenkin pienen yleissilmäyksen.
Some of us on their way to see Hollywood wonders.  The night was alrealy quite late and we did not have very much time for L.A. neither to Hollywood, but we could at least get a little survey.
Kodak/ Dolphy theater


 No, Marilynkö siinä pyörähtelee...?
Why, isn't that Marilyn there...?
Kiinalainen teatteri
The TGL Chinese theater Niitä kuuluisuuksia riitti....   Some of the fames there...Hollywoodissa ja filmin kaupungissa kun ollaan, niin ei voi olla ihan varma, että oliko tämä todella Los Angelesin käytössä oleva paloauto - vai filmirekvisiittaa!
When walking in Hollywood and the filmcity, you can't be quite sure about this beeing a real fire engine in use - or a prop!Koska tulimme Los Angelesiin ja Hollywoodiin iltahämärissä, ei meillä ollut enää mahdollisuutta päästä näkemään sitä kuuluisaa Hollywood- tekstiä vuoren rinteellä, vaikka sitä tullessamme etsimme, mutta emme löytäneet oikeaa tietä.  Niinpä saimme tyytyä näihin valomainoksiin - mutta epäselväksi ei jäänyt kuitenkaan missä oltiin!  ;o)
Because we came to Los Angeles and Hollywood in the twilight time, we did not more had the possibility to find and see the famous Hollywood- sign on the mountain side, though we tryed to find it in driving to L.A., but did not found the right way.  So we had to confine us with these neon signs - but there was no doubt though about where we were!  ;o)

Luulin saavani matkamme päätökseen tältä erää, mutta vielä kerran palaan USA:n matkaan, jäljellä muutamia kuvia Oceansidesta, johon matkamme päättyi sekä paluumatkasta San Franciscoon ja edelleen New Yorkiin.
I thought I would have managed now to end our trip for now, but once more I will come back to USA trip, there is still some photos from Oceanside which was end of our trip, from return to S.F. and to NYC.

1 kommentti:

  1. Niin tuttuja paikkoja;Kodak-teatterissa olen ollut eräässä tilaisuudessa. Kiva on ollut seurata tätä matkaanne:)

    VastaaPoista