perjantai 1. huhtikuuta 2016

Ikuinen kaupunki 9 - Rooma Rome 9 - the ever lasting...

Rooma vielä viimeisen kerran!
Rome one last time!

Viimeinen osa Rooman matkamme kuviin.  Valitettavasti tämä on pitkittynyt aivan liikaa.  Matkahan tehtiin syksyllä 2014, mutta monistakin syistä on blogin pitäminen välillä jäänyt kokonaan.  Nyt annan sille kuitenkin vielä vähän armonaikaa ja samalla mm. lopetan tuon Italian matkamme tällä kuvasarjalla.

The last photos from our Rome trip.  Unfortunately this has taken too long time.  The trip was done in autumn 2014, but for many reasons the blog dating has stopped many times during the time.  Now I give it a new shot for a while, and in the same time now finish our Italian trip here with these pictures.  To spare some time and jobb I do not translate every text, but one can surely see of the
pictures og the names under which buildings or happenings they will show.


 Rooma on kirkkojen ja suihkulähteiden luvattu kaupunki!!  Taustalla oleva surullisen näköinen vanha kirkko on  Basilica de Maria Angelica Martiri.  Se on vanha kylpylä, jonka Michelangelo viimeisenä suurena työnään muutti upeaksi kirkoksi. Meiltä se ajanpuutteen vuoksi jäi näkemättä, mutta olen myöhemmin lukenut ja nähnyt netissä kuvia siitä, ja uskon että voin rauhassa suositella sen näkemistä hienojen seinämaalausten, valtavien urkujen ja tunnelman kokemiseksi.  Sen aion itse nähdä ensimmäiseksi seuraavalla Rooman käynnilläni!
An old church , which we missed, but I would recommend to visit it - see the public links in webb!Edessä Pyhän Maria di Loreton kirkko (Chiesa de S:ta Maria di Loreto), taustalla Nome di Maria ja oikealla Trajanuksen kuulu pylväs (La Colonne de Trajane).

Pylväs on pystytetty vuonna 113 Rooman keisari Trajanuksen kunniaksi  hänen Daakian sodissaan, (nykyisen Romanian alueella)  saamiensa voittojen vuoksi.  Pylväs on n. 38 metriä korkea  ja sitä kiertää reliefi,   jossa on kuvattuna sotien tapahtumia 155 kohtauksen ja 2662 hahmon avulla.

The column is build in year 113 to honour Roman emperor Traianos for the victories in the Dacian wars (about today's Rumania). The Column is about 38 meter high, and there is a spiral relief with
155 episodes with 2662 persons which descripes the wars.

La Colonne de Trajane


Poliiseja näkyi silloin tällöin kaupungin kaduilla ja usein juuri hevosten selässä. Hevoset olivat kauniita ja hyvin hoidetun näköisiä.  Eivätköhän poliisitkin olleet, vaikka en tullut heitä niin tarkkaan katsoneeksi...  ;-)

                                               


Paavi Piuksen juhla ( Festa di Padre Pio), Roomassa 13.-23. syyskuuta.  Meidät yllätti tällainen juhlakulkue, jossa oli sekä kirkollisia sekä muita ammatti- ja yhdyskuntia edustavia joukkoja, ja se marssi pikkukatua pitkin Piazza Navonelle.  Mukana oli jopa koiria, jonkinlaisen pelastusryhmän mukana.
 Katujen varsilla tulee vastaan kaikenlaisia houkutuksia, ei pelkästään baareja tai kahviloita, vaan myös hedelmä- ja jäätelökioskeja, jotka ovat auki vielä iltamyöhälläkin.
                  


Bussilla tekemämme kiertoajelun varrella kiersimme muiden tärkeiden nähtävyyksien ja turistikohteiden lisäksi myös Rooman hallinnolliset rakennukset.  Piazza di Quirinare, hallinnollinen alue. (Administration area and buildings).
Katuvilinää    -   Streetlife
Iltatunnelmaa Trasteveren pikkukujilta.Basilica Santa Maria de Trastevere. Aloitettu rakentamaan v. 350 paavi Juliuksen aloitteesta. Rakentaminen saatettu loppuun vasta 12. vuosisadalla paavi Innocent II toimesta. Täällä on upeimmat näkemäni seinämaalaukset ja kattokoristelut, mutta kirkko itsessään on ulkoapäin hyvin pienen ja huomaamattoman näköinen, niin etten edes tullut ottaneeksi siitä ulkokuvaa, varsinkaan kun olimme paikalla illan juuri hämärtyessä.  Alla lähikuva keskikatosta.
This church in Trastevere was startet in year 350 by pope Julius, but it was first finished by pope Innocent II on the 12th century.  Richly decorated!
Palasimme Trasteveren alueelta kävellen, koska ilta oli lämmin, matka ei ollut kovin pitkä ja paljon ihmisiä oli vielä liikkeellä.  Ihailimme matkalla tyyneen Tiberin pintaan kuvastuvia valoja, kaukana takana näkyy Pietarin kirkon kupoli.Viimeisenä Rooman päivänä otimme taksin lentokentälle, mutta jos olisin tiennyt millaisen hurjastelijan kyytiin jouduimme, olisin ehkä valinnut mieluimmin junan.  Taksi suorastaan lensi ajoittain lähes 150 km:n tuntivauhtia vilkkaan liikenteen keskellä kohden kenttää.  En voi kuitenkaan muuta kuin ihailla taksikuskin kykyä reagoida liikenteeseen, mutta vain kerran tarvitsisi hänen erehtyä jonkun toisen auton liikkeistä, ja tuloksena olisi vain muussia. Luulin saavani sydänhalvauksen siinä menossa ja  minulla olivat hartiat ja käsivarret kipeänä seuraavana päivänä, niin kovasti jännittin ja pitelin auton penkin reunoista kiinni!
- Lentokentällä kauhumatkan jälkeen!   Roma Airport Fiumicino

Lopuksi: tyypillinen Italian matkamuisto, pikku Pinokkio, ostettu pieneltä sivukadulta, pienestä matkamuistokaupasta, läheltä Espanjalaisia portaita.  Kiitos seurasta, matka on suoritettu!
At the end:  a tipical Italian souvenir, a little Pinochio, bought on a little sidestreet, in a little souvenir shop, near Spanish stairs.
Thank you for company, the trip is finished!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti