lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kirppislöytöjä - Fleemarket catches

Hei,
Kun olin viimeksi Suomessa, niin pitihän taas käydä parilla kirpparillakin!  Tässä joitakin löytöjäni.

Kaksi lähes 1,5 metristä kaitaliinaa juuri niissä beigen sävyissä, joista pidän.  Kuvissa liinoista näkyy vain osa.  
Tämä ensimmäinen pellavaa, johon kudottu kauniit kuviot, lisäksi siinä on reikäkuvio päissä sekä tupsut.
Tämä toinenkin vaikuttaa pellavalta, mutta en ole aivan varma.  Se on hyvin ohut, samoin kuin pitsikin, johon kertakaikkiaan ihastuin.  Se ei ole käsinvirkattua, mutta on minusta erikoisen leveä ja kaunis.  Molemmat liinat tulevat olemaan ahkerassa käytössä - se on varmaa!

Lisäksi löysin tämän erikoisen mallisen lasimaljan.  Se ei ole kristallia, mutta tykästyin sen erikoiseen syvään malliin.  Sitä voi käyttää jälkiruokiin, hedelmiin tai maljakkona.  Eivätkä sen koristeetkaan ole hullummat.
Ja sitten osui silmiin tämä pikkuruisen  pikkuruinen posliininen salkkari, joka sopii vaikka keittiön
kuviokaakeleiden naapuriksi, mutta on todella minikokoa. Sen on vain 6 cm x 6 cm plus ripustusosa n. 4 cm. Se on hauska ihan koristeenakin, mutta kyllä siinä voi suolaakin pitää.

Salkkarin pohjasta löytyi tällainen leima, josta päättelen, että se voisi olla venäläinen, mutta en ole varma.  En tiedä tunnistaako kukaan lukijoista tätä leimaa ja tekstiä.  Leiman lisäksi pohjassa on
liimattuna helmiäishohtoinen paperimerkki, jossa kuvio ja myös venäjänkielisen näköistä tekstiä, jota en osaa, ja se on myös vaikeasti erotettavissa.  Jos joku tunnistaa leiman tai siinä olevan tekstin (tehtaan nimi??) niin olisin erittäin kiitollinen kuulemaan siitä!! 


Terveisin,
Rosmariini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti