tiistai 5. huhtikuuta 2016

"Pääsiäiskäsitöitä" - #Easter Handicrafts"

Hei taas,

Vaikka blogia ei ole pahemmin tullut päivitettyä syksy/talven aikana, niin enpä ole ihan kädet ristissä kuitenkaan istunut.  Puikot ovat kilisseet, ja mm. jouluksi valmistui sukkaa ja lapasta, lahjoiksi ja myyjäisiin.  Nyt pääsiäisen aikaan on tullut tehtyä monenlaisia "käsitöitä"  niin ulkona kuin sisälläkin.

 Tällaista "hämähäkin verkkoa" rakentelimme keksäpaikallamme Ruotsissa.  Näyttää aika sekasotkulta, mutta vähitellen siitä on muotoutumassa pieni ns. Friggebod, eli n. 15-neliöinen vierasmaja ja varasto.  Totesimme viime kesän aikana, että vanha mökkimme on melko ahdas, kun vieraita on useampia ja yövymme useamman päivän.  Niinpä päätimme helpottaa tilannetta yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla, rakentamalla erillisen pikkumökin, jonka voi toteuttaa ilman hankalia paperisotia (lupia), kunhan se vain täyttää tietyt säännöt.



 Tässä alemmassa kuvassa saattaa jo nähdä vähän mökin näköäkin eikä vain risuaitaa.  Rakentaminen jatkuu pikkuhiljaa pyhien ja lomien myötä nyt keväällä ja kesällä.  Tällä hetkellä se on paketoitu pressujen sisään sateilta suojaan ja odottamaan jatkoa.                                  





Ja sisällä jatkuivat käsityöt pääsiäisen myötä seuraavilla:
Kudoin itselleni jo ennen joulua tämän hyvin neutraalin puseron, hihat kyynärpäihin ja muuten aivan suora ja yksinkertainen. Kun lankakin oli näin neutraalia, niin kaipasin siihen kuitenkin jotain piristystä ja niinpä nyt jälkeenpäin virkkasin kapean pykäreunuksen helmaan ja kaula-aukkoon.


 Lanka on mukavan pehmeää Sandnesin pellava-sekoitelankaa nimeltä Line.  Puikkosuositus on numerolle 4, mutta koska minulla on hieman löysä "käsiala" niin käytin puikkoja nro 3,5.
Koristeiset pääsiäismunat ovat tarttuneet joskus mukaan jostain askartelukaupasta, luulen, mutta en enää muista mistä.


Olin käymässä Suomessa helmikuussa ja siellä kaupan lankatiskillä osui silmiini tämä ihanan pehmeä ja herttaisen keväinen Novita-lanka "Niitty".  En päässyt ohi ostamatta, ja ninpä siitä on nyt muotou-
tumassa keveä kesäpusero viileiksi illoiksi.  Lanka on sekoitelankaa (70% akryylia ja 30% polyamidia,  pesu 40%) ja puikkoina myös tässä käytän numeroa 3,5.  Kuviota ei tarvitse miettiä, vaan se tulee itsestään ja hieman hauskan epäsäännöllisesti lankavärjäyksen ansiosta,



Mukavia kudontahetkiä kaikille kevään keralla!
Rosmariini





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti