sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Mustikan matka piiraaksi - The Blueberry's way to pie

HEI BLOGILAISET! HELLO ALL!

Nämä kolme ylimmäistä tyttäreni (LMH) ottamaa herkkää kuvaa mustikan kukista ovat toukokuun parilta ensimmäiseltä päivältä mökkitontiltamme. Mustikka kukki minusta kovin aikaiseen, mutta runsaasti ja kauniisti. Iloitsin jo etukäteen sadosta. Mutta sitten hymy hyytyi , kun yöpakkaset tulivat toukokuussa Norjassa ja kuulemma myös Suomessa, ja olin aivan varma, että mustikan kukat paleltuivat mökillämmekin.


Riemu oli kuitenkin suuri kun lomalle tultuamme nyt heinäkuussa totesin, että satoa oli sittenkin tulossa, kun ensimmäisellä viikolla aloin nähdä siellä täällä sivertyviä marjoja. Viimeisellä viikolla olivat mustikat jo tulleet suuriksi ja sinimustiksi ja oli poimimisen aika. Jokavuotinen mökin mustikkapiirakka piti saada aikaiseksi. Ällistykseni olikin sitten suuri, kun aloin poimia ja huomasin, ettei minun juuri tarvinnut paikkaa vaihtaa, kunhan vain käännyin kuin oman akselini ympäri ja kuppi täyttyi huimaa vauhtia, mustikoita oli valtavasti, ja myös suurempia kuin moneen, moneen vuoteen!


Mustikoita tuli tarpeeksi piirakkaan ja vielä kotiinkin tuotavaksi, ja lopulta harmitti, että loma loppui juuri kun pääsin poimimisen alkuun ja marjoja jäi jopa omallekin tontille vaikka kuinka paljon. Olisi ollut hauska saada vähän talvenkin varalle, kun niitä nyt todella oli niin paljon. Mutta ehkä täällä Norjassakin löytyy, täytyy vain lähteä metsään tutkimaan. Ehkäpä pakkanen ei ole sittenkään onnistunut mustikan kukkia täälläkään puremaan! Toivoopi, Rosmariini.


Short in English: The blueberries were flowerishing very fine early, the first days in May. Three first beautiful pictures taken by my daughter (LMH). I was afraid for cold nights later on in May and thought that there would not be any berries. I took wrong. In July I could pick lot of berries on a little area on our cottage. Pity the holidays took end and I had no more time for that. But we got enough to have the usual blueberry-pie on cottage and had some berries still to take home. Hope there is berries also in Norwegian woods, so that the cold nights did not take the blossom here either, I hope... Rosmariini
- Mustikan matkan pää - makoisaa tuli! - The end of the blueberry's way - it tasted good!

1 kommentti:

  1. Mmmm,mustikoita ja mustikkapiirakkaa! Mua niin harmitti kun en ehtinyt jäädä mustikoiden kypsymiseen asti Suomessa;rakastan mustikoiden poimimista ,ainakin kerran kesällä...
    Kauniita kuvia!

    VastaaPoista