tiistai 14. heinäkuuta 2009

Outo otus - A rare insect






Hei kaikki blogilaiset, jotka kesästä, lomista ja aurinkoisista päivistä huolimatta istahdatte koneennekin ääreen välillä. Tässä teille pieni tehtävä: kuka osaa kertoa minulle, mikä on tämä outo otus, hyönteinen, joka yllättäen surrasi yli pääni imemään mettä rhododendronista jota juuri kuvasin. Kerrankin oli kamera oikealla hetkellä käsissä, mutta tuo hyönteinen surrasi ympäri sellaisella vauhdilla, että oli vaikea ehtiä tarkennella linssiä oikeaan suuntaan. joka tapauksessa se ei ollut tavallinen mehiläinen eikä kimalainen vaikka väritys on hieman samanlainen, sen siivet ovat oudon pienet muuhun vartaloon nähden, joka oli huomattavasti niitä muita tuttuja pörriäisiä suurempi ja sitten sillä oli hassun suuret ja pitkät tuntosarvet.
En muista ennen tuollaista nähneeni ja siksi olisi kiva tietää mikä otus tämä oikein on ja kuinka tavallinen tai harvinainen. Kertokaa, jos tunnistatte!



Hello, all bloggers, who in spite of summer, holidays and sunny days now and then sit before your PC. Here a little task to you: Who could tell me, what this rare insect is, one who suddenly flow around my head when I was taking fotos of rhododendron and then landed on the flowers to suck honey and mead. For once I had camera in my hands on the right time but it was moving and flying very fast so it was difficult to get focus on it. the Insect was much bigger than the usual honey-bees but had a quite similar colours. It had very small wings according to its body and funny and long feelinghorns (or what they now are called in english). I have never seen a thing like that before, but if anyone know what it is called and how usual or unusual and rare it is, so please, tell me, would be fun to know.

Rosmariini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti