maanantai 29. kesäkuuta 2009

Naakka (2), kylpypäivä - Jackdaw (2),bathing day

Hei,
kesäkuu lopuillaan ja kesä kuumimmillaan! Toivottavasti eivät kuitenkaan vielä tähän lopu, vaikka vettä kaivattaisiinkin. Toivon vielä aurinkoisia, lämpöisiä, ihania kesäpäiviä heinäkuullekin yllin kyllin, kun silloin on paras lomakautemme. Kun kerran on niin ihania ilmoja, niin ei tule paljoa sisällä näperreltyä, mutta ulkona olokin menee vähän läähätykseksi ja iltaisin puutarhan kasteluksi. Niinpä edelleen esittelen luontokuvia. Tällä kertaa toinen Naakka-sarjani:


Hello,
June is going to its end and the summer is on its hottest! I hope the warm days do not quite end yet, though the nature is thirsting. I wish there will still be a lot of sunny, warm, wonderful summerdays in July, too, when we have our best holidaytime. When there are so nice weathers, you do not do many thing inside, but admit that even out there it is almost too hot, too, and in the evenings you only are watering your garden. So I still present only nature pictures. This time my other Jackdaw series:


- Mikä helle, nyt tekisi hyvää kylpeä pölyt pois höyhenistä ja aivoista! Onpas lämmin vesikin!
- what a heat, now it would do fine to bath away all dust from the feathers and brain! And water, too, is so warm!


-Lurpsplupsplashlups... tämä on aivan fantastista! Ihanaa vettä!
- Lurpspsplashspash...this is just fantastic! Wonderful water!


- Hei kaveri, tuletko mukaan kylpemään, tämä on ihanaa!
- Hi Pal, will you come and bath with me, this is just lovely!


- Katso nyt minua, teet vain näin, pärskit vähän siivillä ja panet pään veteen!
- Look at me now, you do just like this, you just spash a little with your wings and put you head down to the water!


- Eikö olekin ihanan virkistävää, bubulullprlr - Isn't it wonderfully refreshing, bllrrrbllbb?




-Oooh, tiesin, että hänen täytyy taas liioitella! - Oh, I knew he would overdo again!

Hyviä kesäkylpyjä kaikille! Happy summer baths to everybody!

lauantai 20. kesäkuuta 2009

Kesäillan valssi - The Summer Night Walze

PIENI TALITIAISEN POIKANEN on tehnyt rohkean ja hurjan ensilentonsa ja päätynyt räystään kulmalta syreenipensaaseen, jossa se nyt väristen ja pörröisenä ja vieläkin pesästä lähdöstään järkyttyneenä odottaa emoaan. Ihmettelee suurta maailmaa ympärillään, valoa ja vihreyttä ahtaan pesänsä jälkeen. Oudot äänet pelottavat, mutta läheltä kuuluu myös emon varoitukset ja neuvot, välillä houkutuskin. Sekä emo että isä tuovat kohta ruokaa ja tiaisen poikanen vahvistuu tunti tunnilta. Matka elämään, kesään ja maailmaan on alkanut!


Katson koivun lehtiä ilta-auringossa...
I look at the birch leaves in the afternoon sun...


ja aavistelen apilankukasta...
and the clover flower gives me a feeling...


...näen sen herkistä heinistä,
...I can see it on these sensitive straws,


...että KESÄ ON TÄÄLLÄ! Tunnen sen ja riemun, odottelen lomaa ja haluan...
...that SUMMER IS HERE! I feel it and the joy, I am waiting for the holidays ja wish to...

...kiivetä kimalaisen perässä rododendronin kukkaan mettä juomaan...
... climb after the bumblebee to rhododenron flower to drink meadowsweet...





...sukeltaa iiriksen syvään sineen...

...to dive deep into the blue of iris ...




...ja kunnes hapseni muuttuvat hopeisiksi,
..and until my hair will become silvery...



...haluan keikistellä kurjenpolvien keskellä niityllä, ...

...I wish to pose among the midsummerflowers on the meadow...





...ja leikkiä leinikkien keralla auringossa,
...and play with the buttercups in the sun,





...kuljeskella lupiinien lumoissa...
...to go mesmerized by the lupines...




...taipuilla timoteiden lailla suvituulessa...

...bend me like timothies in the summerwind...



....ja tanssia aitan kulmalla ilta-auringossa Kesäillan valssia, valkoiseen koiranputkiharsomekkoon pukeutuneena ...

...and to dance in front of the "stabbur" (storehouse), at early night sun, the Summer Night Walze, wearing a white netfrock of Cow Parsley and





...ja tällaisissa kesätossuissa! (No hiukan pienemmissä ehkä, nämä kuuluvat pojalleni!)
...and summershoes like this! (Well, some sizes smaller, I guess, these belongs to my son!)




Kauniita kesäiltoja, teille kaikille! Have beautiful summer nights, all of you!

tiistai 16. kesäkuuta 2009

Ajattele vaaleanpunaista ! - Think pink !

Azalea on parhaimmassa kukassaan. Azalea with its most beautiful flowers just now.


Hei, oli tarkoitus laittaa vielä juhannusviestikin, mutta huomaan, etten enää ehdikään ennen "suomalaista" juhannusta joka on huomenna, koska itsekin lähden vähän juhlimaan (syntymäpäivääni), mutta palaan asiaan viikonloppuna eli ennen norjalaista juhannusta, joka on sinä oikeana päivänä eli Johannes Kastajan p:nä 24.6.. Sitä ennen oikein Hyvää Juhannusta teille kaikille Suomessa!






Hei Ystävät!
Olette jo varmaan huomanneet, että olen suuri luonnon ja kukkien ystävä, ja kun kesä tulvii toinen toistaan ihanampia luonnon elämyksiä niin, ei voi olla niitä ikuistamattakaan. Saahan vaikka talven pakkasten keskellä sitten unelmoida itsensä takaisin kesään kuvia katsoessa.Olen myös pikkuhiljaa oppinut paremmin käyttämään kameraa kuin myös tänä keväänä saamaani uutta linssiä. Joten: Pieni kuvasarja taas kerran - kukista, kesästä ja vähän muustakin - mutta paljon vaaleanpunaisesta!























Hello Friends!You have surely noticed, that I am a natura and flower lover, and when the summer is full of nature experiences, one more beautiful than the other, so you can't let be to foto all the way.When its winter outside it is fine to be able to dream oneself back to summer looking those pictures. I have also learned more and more to use the camera and the new lince I received this spring. So: A little picture cavalcade again - of flowers, summer and something else, too, but much pinkt things!



Eräs kauneimmista yhdistelmistä ovat mielestäni pionit ja koiranputket, mutta tässä päätin kokeilla miten rododendron kestää malkakossa ja hyvin tuntuu sopivan sekin koiranputken seuraan.
One of the most beautiful combinations is piones and this wild flower (do not know its english name), but now I decided to try rhododenron and the white in a vase, I think it is alright, too.



Minulla on vaaleanpunainen pioni puutarhassa, mutta se ei tuota montakaan kukkaa (on liian nuori taimi vielä), joten oli kerrankin pakko mennä ostamaan näitä ihania kukkia kimpullinen. Eikö ole upeita, kuin mansikkavaahtoa, tuo vaaleanpunainen sävy?


I have a pink peon in my garden, but it does not produce many flowers (too young still), so I just, for once , to go and buy a bounch of these wonderful flowers. Aren't they beautiful, almost like strawberrymousse, that pink tone?








- Pieni asetelma. - A little still life.





- Ja yksi lisää. - And one more.






Mariskooli lähikuvassa. Minulla on niitä muutamia erivärisiä, mutta tämä on ehkä toistaiseksi niistä herkullisin!



A glass bowl by Marimekko design. I have a few of those but different colours, but this is maybe the most delicious!







Vanha ohuen ohut intialainen kesäpusero - kukkia ja vaaleanpunaista, niin kesäinen, mutta valitettavasti jo kulunut.



An old super thin Indian cotton summerblouse - flowers and pink, so sommerlike, but unfortunately already too worn.



- Puseron kukkakuosia - The flowers of the blouse








Näin jonkun blogissa hiljattain posliinikukan ja luin henkilön ihmettelevän miten sen saisi paremmin kukkimaan. Minulla on n. 8 vuotta vanha ja muutaman metrin pituinen posliinikukka, joka on monta vuotta kukkinut ja väliin parikin kertaa vuodessa. Kukkaterttuja on aina useita, tällä hetkellä niitä roikkuu 11 kpl ja vielä pari nupputerttuakin. Kukka kiertää yhden olohuoneen ikkunan yläpuolella. Se on samassa ikivanhassa mullassa ja suhteellisen pienessä purkissa, en ole milloinkaan vaihtanut kumpaakaan, mutta lannoittelen kevät-kesäaikaan noin kerran viikossa, syksllä ja talvella vähemmän.



I saw in somebody's blog a picture of this ("porcelain"-)flower, and one wondered how to get it to bloome better. My plant is about 8 years old some meters long, over a window in the sitting room. It makes flowers every year, sometimes twice. Now it has 11 set of these porcelain like small light rosa flowers and there at lease two more sets of buds to come. It has had the same soil and potter all the years, I have never done anything with it, only watering and giving some nurishing about once a week at spring-summertime,autumn and winter less.










Minulla kukkii myös vaarilta peritty vanha pieni keinutuoli. Olen sen kymmenisen vuotta sitten itse maalannut sen ja samalla päällystänyt uudella kankaalla. Minusta kangas on tosi kaunis niin kuin kokonaisuuskin. Sattumalta löysin vielä kankaan joka oli väreiltään jokseenkin samaa kuin äitini aikaan kutoma räsymatto, vaikka se ei varsinaisesti ollut ajatuksissani kangasta etsiessäni. Nyt matto kuitenkin on löytänyt paikkansa keinutuolin edessä lattialla.



At my home there is also florishing also an old little rocking chair, inherited after my grandfather. About ten years ago I repainted it and took a new fabric on it. I think the fabric is very beautiful and so the totality, too. By an accident I also find a fabric that has the same colours as a rug that my mother once has woven, but it was not in my mind when I was looking for it. Now, however the rug has find its place on the floor before the rocking chair.









Tämän upean suuren orkidean sain vuosi sitten syntymäpäiväkseni eräiltä työtovereilta. Se kukki silloin koko kesän. Nyt täsmälleen vuotta myöhemmin siihen on tullut yhtä hienot kukat. Pitäisi lähettää melkein kiitoskortti toisenkin kerran, kun kerran olen saanut kukatkin tavallaan uudelleen!



This wondeful Orchide I got a year ago to my birthday from my job collegees. It had these fine flowers the whole summer. Now at the same time this year it produced these fine flowers again. I almost should send a thanks-card again for getting the flowers the second time! Kesä ei ole mitään ilman mansikkakakkua. Olin leiponut banaanitortun eräänä viikonloppuna, mutta kun olimme ostaneet paljon mansikoita käytin osan tortun päälle ja tulos oli oikein maistuva - taidan yhdistää nuo kaksi asiaa useammankin kerran. Valkoinen kerros banaanien päällä muistuttaa rahkaa, mutta on täkäläisen "rømmen" (muistuttaa kermaviiliä), kananmunan, sokerin, vaniljasokerin ja sitruunamehun sekoitus, joka paistuu tortun päällä kiinteämmäksi.



There is no summer without a strawberry cake. I had baked a pie with bananas and filling of sourcream (norwegian "rømme"), egg, suger, vanilla and juice of sitron. We had bought a lot of strawberries, so I took the rest of those on this pie at it became a fine strawberry cake. The taste and combination was so good that I maybe try it again in future.






- Lopuksi vaaleanpunainen malja kesälle: Suomalaista karpalolikööriä, suomalaisessa Gaissa- lasissa jäiden kera. Kippis!



-To the end a pink toast for the summer: Finnish Tranberry liquer in a finnish Gaissa-glass with ice. Cheers!

Näkemisiin, ystävät! Olisin iloinen palautteesta!

Bye, bye, friends! I would be very pleased for returns!



lauantai 6. kesäkuuta 2009

Hei Ystävä! - Hi, Friend!- Hallo Vännen! - Hola Amigo!


Hei! Näen, että useammastakin maasta silloin tällöin poikkeaa kanssaihmisiä ja -bloggaajia sivuillani, mutta en saa minkäänlaisia viestejä sivulleni. Kirjoitelkaa ihmeessä ja antakaa kuulla itsestänne, mitä pidätte sivuistani ja kuvistani, mitä teette itse, onko teillä blogg, mitä harrastatte, missä päin asustatte, pidättekö kukista, maalaatteko ehkä akvarelleja ja öljymaalauksia, harrastatteko käsitöitä, pidättekö luonnosta ja eläimistä?? Olisi niin hauskaa saada yhteyttä samanhenkisten mutta joka tapauksessa niiden ihmisten kanssa, jotka kurkistavat sivuilleni! Rohkaiskaa mielenne ja jättäkää viesti, vaikka pienikin. Se on osa tätä bloggaajan iloa, kuulla jotakin kanssaihmisistään ja voida tehdä vastavierailu Sinun blogiisi!












Hello! I see that there is visitors from many foreign countries on my blogg-pages, but I never get any regards or notes from they. Please, write on my page, let me hear what you think of my pages and pictures, tell me what you do, do you have a blogg of your own, what are your interests, where in the world do you live, do you like flowers, do you paint aqvarelles or oilpaintings, do you do needlework or handicrafts, do you like nature and animals?? It would be so nice to get in touch with people of same interests or in any case with people who are visiting my pages. Please, take courage and leave a message, even a small one. It is a part of a bloggers joy, to hear from my fellow-women or -men and to be able to make a revisit to Your Blogg!


Hej! Jag ser at det från tid till annan är besök från andra länder på mina sidor, men jag får aldrig några hälsningar eller notater från er. Var så snill, skriv på min sida, la mig höra vad du tycker om mina sidor och mina fotos, förtäll mig vad du gör, har du en egen blogg, vilka är dina interesser, var i världen bor du, tycker du om blommor, målar du kanskje akvareller eller oljebilder, gör du något handarbe eller hemslöjd, tycker du on natur och djur?? Det ville vara väldig trevligt å komma lite grann i kontakt med personer med samma intresser eller i all fall med personer som besöker mina sidor. Var vännlig, var modig og lämna ett besked, åtminstone ett litet ett. Det är en del av en bloggers gledje, att höra av sina medmänniskor, och kunna göra gjenvisit på just Ditt blogg!


Hola! Yo puedo ver que hay unas visitores de otros paises quien visitan mi blogg, pero nunca puedo oie o leer algo de ustedes en mi paginas. Por favor, escribe algo en mi pagina, permite me oie que piensan de mi blogg y mi fotos, contarme que hasen, tengan un blogg propio, quales son los interéses de ustedes, donde viven, quieren flores, pintaras quizá aquarellos o oléos, tengan quizá algo tipo trabajo manual o artesano, quieren el naturaleza y animales?? Le me mucho allegraba sí un poquito puede van a conocer estes personas con similar interéses o por lo menos personas quien visitar mi paginas. Por favor, cobre tu ánimo, y escribe un mensaje poquito. Es una de alegrias de una con blogg de a oier de la gente, y poder despues quizá revisitar el pagina de Tuyo!










Kiitos! Tank you! Tackar! Gracias!

Rosmariini