sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Odotusta...

Hei,

tänä aamuna istui peipponen oksalla lintujen ruokailupaikalla. Se oli laihahkon näköinen, niin että joko se on joku yksinäinen talvehtija (miinus 20 asteen pakkasilla ja 80 cm kinoksilla - uskomatonta) tai sitten erehtynyt kalenterissaan ja tullut aivan liian aikaisin. Vaikka meillä on jo lämpömittari alkanut kipuamaan yli nolla-asteen useimpina päivinä, on öisin vielä melko kylmää ja lumen sulaminen käy kovin hitaasti. Vanha sanontahan sanoo, että kuu kiurusta kesään, puoli kuuta peipposesta...jne. Mutta että kesä olisi puolen kuun päässä, niin kyllä siinä peipposta ei ole uskominen. Ja kun "ei yksi pääsky kesää tee" niin eipä kai tuo yksi peipponenkaan vielä. Eli saamme kyllä vielä pitkään odotella...

Ostin kevään iloksi muutamia viikkoja sitten ihanan vaaleanpunaisen hortensian. Mutta kuinkas kävikään, jo parin viikon sisällä se muutamana aurinkoisena päivänä pääsi kuivahtamaan hiukan liikaa, eikä siitä enää toennut, vaan pikku hiljaa kaikki kukat ja nuput nuutuivat. Ny on vain muutamia lehtioksia jäljellä ihanuudesta. Täytyy yrittää kuitenkin pitää sitä hengissä ja katsoa, josko saisin sen puutarhassa kesällä kasvamaan kuntoon ja joskus tulevaisuudessa vielä kukkimaan.
Keltaiset tulppaanit sen sijaan maljakossa voivat hyvin ja antavat kevään tuntua. Lisäksi jo yksi pihasta pensaasta taittamani oksakin jaksoi avata lehtiään tulppaanien seurassa. Tänään olen päiväkävelyllä taitellut enemmänkin oksia, sekä pajunkissoja että pihlajaa ja joitain muitakin, ja odotan jännityksellä jaksaako mikään niistä aukoa jo silmujaan maljakossa huoneen lämmössä.


Ikkunapuutarha vielä odottaa kevättä, siellä ei paljoa vielä versoa. Minun virkkaukseni vihertää ja rivi erilaisia kaktuksia.

Hiukan lisäväriä tuovat keräämäni kivet ja suuri etanan kuori, (jossa onneksi ei koskaan ole ollut asukasta) sekä muutamat kukkapurkit.
Ikkunapuutarha vielä odottaa kevättä, siellä ei paljoa vielä versoa. Minun virkkaukseni vihertää ja rivi erilaisia kaktuksia.

Hiukan lisäväriä tuovat keräämäni kivet ja suuri etanan kuori, (jossa onneksi ei koskaan ole ollut asukasta) sekä muutamat kukkapurkit.


Alimmassa kuvassa näkyvät käsinmaalatut kiinalaiset (?) päälliruukut, joissa on luultavasti pioninkukkia ja lintuja, minusta kauniit. Yllätyksekseni olen löytänyt ruukkuja tähän mennessä 3 kpl, kaikki Ruotsissa, mutta ihan eri kirpputoreilta. Keskimmäisenä alakuvassa alkaa vihertää 2 viikkoa sitten kellarista, talvilevosta tuomani apila, aikanaan Elban saarelta, Italiasta, lomamuistona tuotu. Jonkun viikon kuluttua se alkaa pursuamaan vaaleanpunaisia herkkiä kukkia, jos onnistun tarpeeksi kastelemaan ja lannoittamaan. Kiitollinen kasvi, josta on pikkuhiljaa levinnyt uusia sukupolvia tuttavillekin. Tyhjä ruukku vasemmalla ei ole tyhjä, vaan siellä on gloksiinian (olisiko suppilokukka suomeksi, olen unohtanut suomalaisen nimen) mukula, jonka toivon selvinneen talven yli. Pelkään kastelleeni sitä liikaa talvilevossa, ja odotan ja toivon, että eikö sentään pikkuhiljaa jotain lehden versoa alkaisi ilmestyä mullasta. Siis odotusta, odotusta, kevät on odotusta...

7 kommenttia:

 1. Ihanaa blogi! Olen suomenruotsalainen, mutta ymmärrän kyllä suomea. Sun blogi on niin hieno!

  VastaaPoista
 2. Hei Cia-75 ! Kiitos kovasti positiivisesta kommentistasi ja käynnistäsi. Onko sinulle oma blogi, tulisin mielelläni vastavierailulle jos saan osoitteen! Voisin kirjoittaa jotain tänne ruotsiksikin, olen asunut monta vuotta Ruotsissakin, ennen Norjaan muuttoa, mutta toistaiseksi nyt tulee tekstiä suomeksi. Kuvat puhukoon puolestaan muille kielille! Nehän ovat kansainvälisiä! Hyvää kevään jatkoa! Terv. Rosmariini

  VastaaPoista
 3. Kyllä minulla on...se on täällä

  http://cias-75.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Täälläkin on kevättä :) Onko teillä vielä pihassa tulppaanit tai muut kevätkukat nostaneet päätään? Minä näin eilen krookuksia ja heti tuli niin keväinen olo. Tervetuloa Suomeen, toivotaan, että saisitte täällä nauttia ihanasta auringonpaisteesta ja kevätpäivistä! Lähettelen sulle vielä sähköpostia tänään tai huomenissa...

  VastaaPoista
 5. Onnea uudelle blogille ja kiitos vierailustasi blogissani. Vaihdoin juuri blogipohjaa ja nimeä samalla. Olen bloggaillut jo vuoden ja varoitan, tämä vie koko naisen.
  Sinulla on hienoja kuvia täällä ja jo peippokin :-) Ja edellisestä bloggauksesta luin, että lintulaudallasi on vieraillut pyrstötiaisia. Ne ovat aivan lemmikkejäni, mutta en ole nähnyt moneen vuoteen.
  Ai niin, piti vielä muistuttaa, että kannattaisi liittyä blogilistalle, sieltä näkee heti, koska on kirjoittanut jotain uutta. Se on ilmainen ja sinne liittyvät useimmat eri pohjien bloggaajat. www.blogilista.fi

  VastaaPoista
 6. Nuo kukkapurkit ovat todella kauniita. Ennen kuin luin tekstin, ajattelin, että ne ovat sinun maalaamia. Varmaan onnistuisi. Nyt keksin nimimerkin... Vaihdan Anonyymin toiseen...jos osaan.

  VastaaPoista
 7. Hei Tuulihaukka, nythän en edes epäile enää! Hyvin tuli tekstisi läpi, kivaa! Olemme taas tänään olleet tyttären kanssa tekemässä "löytöjä". Kirjoittelen siitä tänne blogiini myöhemmin. Hyvää sunnuntaita sinulle sinne Suomeen. Terveisin, Rosmariini.

  VastaaPoista