perjantai 17. huhtikuuta 2009

Kukkia, pullia ja muuta. Flowers, buns and other things.

Hei blogilaiset,

Nyt voin vihdoin sanoa, että kaikki lumi on sulanut, ainakin meidän tontiltamme. Viimeiset muruset taisivat kadota eilisen päivän aikana ja ne olivat viimerippeet suuresta kasasta, joka parhaimmillaan näytti pieneltä vuorelta ja olin varma, että se ei sula ennen juhannusta. Mutta toisin kävi, ja nopeasti - onneksi niin!

The last snow has gone. For a while we had a little mountain of snow on our yard and I thought it would not melt before Midsummer. But I had wrong, the snow vanished at the end very fast - and that's good!

Siivotessani kukkapenkkejä löytyi lehtien alta myös tämä kaveri, valitettavasti kymmenien ystäviensä kanssa. Uhkailevat Norjassa että vahvan lumipeitteen alla ovat säilyneet kaikki ötykät erikoisen hyvin ja että tästä vuodesta tulee siksi erittäin hankala hyttys- punkki- ja etanavuosi. Se ei ole niin hyvä asia!

When I cleaned in Garden I found this buddy, and unfortunately with tens of his friends, too.
They say in Norway that because of the thick snow in winter have all small things survived specially well, and that's why this year will be very difficult mosquito-, tick- and snailyear. That is not a good thing!


Päivät pitenevät ja lämpenevät ja luonto herää ja kasvaa huimaavaa vauhtia. Eilen näin, että ensimmäiset tulppaanin nuput jo punersivat ja tänään ne ovat jo lähes auki. Myös ensimmäiset valkovuokot pihassamme huomasin eilen.


The Days get longer and warmer and the nature is awakening and growing fast. Yesterday I saw that the first Tulip buds were getting red and today the flowers were almost open. Also the first anomones I found in the backyard yesterday.

Silloin tällöin lintujen ja kukkien töllistämisen välissä täytyy tehdä jotakin käytännöllistäkin, esim. leipoa. En ole hyvä kakkujen kanssa ja leipääkin olen kokeillut kai vain 2 kertaa elämäni aikana, eikä tulos innostanut uusiin kokeiluihin. Mutta kahvipulla luonnistuu suhteellisen helposti. Tässä tuloksia pääsiäispäivältä.

Now and then, between stirring birds or flowers one must do also something practinal things, for exsample to bake. I am not good with cakes and bred I have only tryed twice in my life, and the result did not inspirate to further experiments. But buns or muffins are great to get done.
Here som results from Easter sunday.


Uuniin menossa! On their way to baker oven.

Ja yksi, kaksi , kolme, ne ovat valmiita! And one, two, three, they are ready!
Ja sitten vielä pellillinen vanilja/voisilmä -pullia. Kyllä nämä vatsan täyttää, kaloreista tällä kertaa viis! And then one plate with buns where there is eyes with butter and vanilla sugar. These will fill ones stomach, forget the calories!Unohdinka kertoa, että tänään olimme ensi kertaa täällä Norjassa pelaamassa 9 reiän golfkierroksen (eräs minunkin harrastuksistani). Ilma oli kaunis, mutta hieman kolea tuuli vaivasi. Rata oli kyllä paikka paikoin aika märkä, niin ettei siellä joka paikassa niin mukavaa ollut tallustella. Mutta oli todella kiva vaihteeksi huiskia ulkoilmassa, kun olemme jo muutamia viikkoja harjoitelleet tulevaa kesää varten sisätiloissa. Toivottavasti kuitenkin tulokset paranevat tästä treenauksen ja kesän myötä.... ;D


I forgot to tell, that today we were first time here in Norway and played a 9 hole golf round (that's too one of my interests). It was fine weather, but we had a litt bit coldish wind. The golf cource were rather wet here and there, so it was not only nice to go everywhere. But it was really good to swing out in the open air, after some weeks training now in training halls. Hopenly the results will be better hereafter with training and summer... ;D

Onko lukijoissani yhtään golfinpelaajaa? Is there any golfer in my readers?

Oletteko, lukijani, muuten huomanneet, että olen vihdoin saanut alkukuvan, joka vastaa blogini nimeä: Pitsiä ja posliinia. Tämä kuva nyt saa olla tunnuksena, kunnes ehkä taitavampien opastuksella siihen tulee ehkä uusi tulevaisuudessa. Samalla kyllä ajattelin, että blogini sisältö ei ole kovin paljon vastannut sen nimeä. Eli seuraavassa ehkä enemmän pitseistä ja posliinista, jotka ovat lähellä sydäntä!


Have you noticed, that I at last have got a picture to my blogname, which is corresponding to my bloggname: crochets and porcelain (china). This picture may hang up there til I can with help from other experts can get there an other. At the same time I thought that what I have been writing about or the pictures either, have not been much about the blogname. So, next maybe more about crochets and china, which, however, are near my heart!


10 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihania kuvia! Tosi keväisiä. Huomasin kyllä heti tuon uuden "otsikkokuvankin" ja sekin on ihanan herkkä ja kaunis.

  Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiitos, kiva kun tykkäsit. Kuvia olisi paljonkin tulossa, mutta en tahdo ehtiä niin paljon tänne kirjoittamaan ja laittamaan kuin tekisi mieli, aiva välillä pitäisi tuottaakin jotain, eli tehdä jotain kreatiivista muutenkin kuin paperilla! Hyvää alkavaa viikkoa Sinullekin! Terv. R.

  VastaaPoista
 3. Ihanat noi tulppaanit! Täällä Gjøvikissä löytyy viel vaan leskenlehdet, mutta näin nyt tänään että alakerran syreenipuskassa näkyy vähän vihreetä! Että silti vaikka oli kamala talvi niin täälläkin kevät on tullut kamalan aikaisin ja nopeasti.

  VastaaPoista
 4. Ihania kevaisia kuvia sielta sinun korkeudeltasi!

  Taalla (Lisasta vahan viela pohjoisempaan) on edelleen lunta aika paljon.Pelto on aivan valkoinen. Nytkin oli yolla pakkasta! Mutta kylla se kevat tekee tuloaan taallakin ja olen jo tavannut ensimmaiset leskenlehdet minakin.

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Äkkiä teiltä lumet lähtivät, kyllä meiltäkin mutta vielä on kylmää joten saan odotella tulppaanien kukintaa hetken aikaa.
  Herkullisia leipomuksia sinulla siellä, ihan tuoksu tuntuu täällä asti kun kuvia katselen, nam.

  VastaaPoista
 6. Hei Rosmariini!
  Voi miten herkullisen näköisiä leivonnaisia olet taikonut! Kuinka saat pulliisi noin ihanan kullanruskean värin?

  Te siellä etelässä pääsette varhain nauttimaan keväästä. Tulppaanitkin jo kukkivat pihallasi. Hienoa!
  Täällä Oulussa on lunta vielä vaikka kuinka paljon ja aurauskinokset kaikkialla ovat kuin pieniä vuoria. Joka yö on vähintään -8 astetta ja viiltävä pohjoisviima pitää huolen siitä, että kylmä aurinko päivisin ei jaksa sulattaa kinoksia.
  Teillä siellä on varmaan jo paljon lämpöasteita.

  VastaaPoista
 7. Hei, olen todella saanut kuulla, että Suomessa on edelleen kovin kylmää, jopa Helsingin seudullakin, mutta voin luvata ainakin Helsingin alueelle lämpimämpää jo viikonlopuksi - ainakin pitkäaikaisennusteen mukaan pitäisi silloin tulla +12 asteisia päiviä niin kuin täälläkin on ollut viime aikoina. Tosin meilläkin on ollut kylmä tuuli joinakin päivinä ja yölläkin vain pari lämpöastetta, mutta onhan se parempi kuin -4 Klaukkalassa ja tuo -8 Tuulihaukan mukaan Oulussa. Kiitokset kehuistanne leivonnaisten suhteen. Kuten totesin blogissa - en ole kakkuihminen, joku piirakka kyllä muotoutuu, mutta muuten ovat nuo rusinapullat, korvapuustit tai voisilmäpullat minun aluettani. Tällä kertaa ei enempää, on iltamyöhä ja silmä jo vinossa väsymyksestä. Kiitosta vaan, että jaksatte käydä kurkkimassa kuviani, se on mukavaa palautetta, kun niitä nyt esille kuitenkin pannaan! Olisi ikävää jos ei kukaan välittäisi katsella eikä lueskella, vaikken minä nyt mikään kirjailija olekaan! Toista se on Tuulihaukan kanssa - yritän tässä Sinuakin innostaa blogin pitoon!

  VastaaPoista
 8. Heippa taas!
  Kokeilepa perunarieskaa joskus. Helppoa ja herkullista...

  VastaaPoista
 9. Tuulihaukka, laitapa tulemaan jos Sinulla on
  hyvä ohje! Olisi kiva kyllä kokeilla.
  Terveiset Ouluun!

  VastaaPoista
 10. oi että minä tulee pullanälkäinen kun näen kaikki pullat!:-D

  VastaaPoista