perjantai 22. toukokuuta 2009

Kesämökin tunnelmia - Atmospheres from summercottage

Hei Blogiystävät!Olen ottanut paljon kuvia kevään aikana, mutta en ole niitä ehtinyt tänne päivittää niin usein kuin olisin halunnut, niin kuin olen jo aikaisemminkin todennut. Nyt kun on taas ekstra pyhä ja viikonloppu ja fleksipäivä lisänä, niin käytän vähän enemmän aikaa blogiinikin. Tässä sarja kuvia kesämökiltämme, esineistä ja tunnelmasta.Hallo Bloggfriends!

I have taken lot of fotos during this spring, but have not had the time to uptodate my blog with so often I hoped, as I have noticed earlier. Now we have a extra Holiday and weekend and a "flexday" from job there between, so I have got a little more time to use even for my blogg.Here some picktures from our summer cottage, things there and the atmosphere.
Näkymä keittiöstä. Keittiö on ollut alusta asti iloisen vihreä ja varmaan nykyisten valkoista suosivien sisustajien mielestä aivan omituinen. Mutta kuun vastapainona on ollut luonnon puun väriä ja lähes samassa sävyinen keltainen lattia on se antanut keittiölle erittäin lämpimän tunnelman. Lisävärinä sitten hieman sinistä - itsekutomassani poppanapöytäliinassa. Pöydällä tällä kertaa oli savikulho, hyvin vanha ja suomalainen, joka kertaa samaa sinistä. Kulho öytyi vuosi sitten nettihuutokaupasta.
From kitchen. Kitchen has always been cheerful green and surely quite strange in eyes of modern stylisties and interiordesigners who favorize mostly white. But with the natural tree colour and almost same yellow tone on the floor has it given a very warm atmosphere in kitchen. As a little fine addition of blue - in a tablecloth "poppana", woven by myself. On the table this time an very old Finnish ceramic bowle, whith the same blue colours. I found the bowl a year ago in net-auction.
Olohuoneen yläikkuna (kellertävää "pullonpohjalasia"). Ikkunalla vanhoja kuparipannuja, isäni aikaan vanhojen pulloihin tekemät mosaiikkikynttilänjalat ja keskellä keräämiäni sinisiä lasiesineitä.

Window in sittingroom (yellowish "bottlebottomglass"). On window old copper coffe-pots, two candlesticks made by my father a long time ago of mosaic on two old bottles, and some blue glassitems that I collect.


Samalla ikkunalla myös pieni kokoelma vanhoja kermakannuja ruusuineen.

On the same window also a little collection of old creamjugs with roses.Keittiön astiakaappi. Hyllyllä vanha herätyskello, joka edelleen soi, ja kovaa soikin. Toisella sivulla kurkistelee Arabian kissa, jonka sain kerran kummitädiltäni lahjaksi ollessani vasta vähän toisella kymmenellä. Liina näiden alla on omaa käsialaa ja oikeastaan ensimmäinen tekemäni koruompelus. Ompelin sen nimenomaan tänne mökillemme. Kuviot ovat niitä samoja kesäisiä kukkia ja heiniä, joita aina poimimme oven viereen seinälle, pieneen korissa olevaan maljakkoon täällä mökillä ollessamme, katso kuvaa alempana.


In kitchen a cupboard. On the shelf there is an old alarm-clock, which still goes and alarms, and really high it does. On the other side there is peeping a little Arabia porcelain cat, which I once got as a present from my godmother, when I was ten and some years. The table cloth under these is my own production, really the first embroidery I have ever made. I sew it here to cottage. The flowers and hays on it are the same which we always pick here on the cottage to a little vase beside the door, see the picture under, later.Nämä lintukuvat löytyivät viime kesänä Mariefredin rannan kirpputorilta. Linnuista kun pidän niin ne tarttuivat mukaan tänne mökin taiteeksi.These birds I found last summer on a fleet market on Mariefred port. I like so much birds, so I just got to take them with me as cottage art.Mökillä on kolme tällaista vanhaa tuolia, jotka olivat huonossa kunnossa paitsi puuosiltaan. Poistin pari vuotta niistä päällysteet, satulavyöpohjat kiristettiin, ja sitten vähitellen pehmustin ja päällystin kaikki uudestaan. Minusta tulos on aika siisti. Tuolin yläpuolella yksi meidän omituisista esineistämme, joilla kaikilla on aina oma hassu taustansa ja historiansa. Tuossa laudassa on isäni veistelemä muisto tapahtumasta, jolloin pieni helmipöllö aamuyöstä tömähti mökin ikkunaan. Kun tulimme ulos, se oli hieman pökkerössä eikä liikkunut ensin lainkaan. Ajattelimme että se oli pahemminkin loukkaantunut. Mutta aikansa istuttuaan ja otettuaan lukua se alkoi liikehtiä ja lopuksi pääsi siivilleenkin luultavasti pienen aivotärähdyksen saaneena ja päänsärkyä potien! Puukuvassa se istuu juhlallisesti pahkaisella oksalla.

I have uppholstered with new textiles three old chairs like this and I think the result is not too bad. Above the chair one of our many peculiar things. It is a treeplank which my father made for me as a memory from a little pearl-owl which one night flew agaist a window. It had to take some time out before it was able to continue its nightly adventures. Probably with a miner concussion of its brain and a with a headic. In the tree picture it is though solemnly sitting on its branch with a knot.Ulkoa:

Näkymä mökin pienelle terassille, joka on meille kesäaikana kuin lisähuone, missä syödään lähes kaikki ateriat lämpimällä ilmalla, jopa sateellakin.
Outside:

A view to our little terrace, which is like a extra room for us on summertime. We eat there almost all meals with warm weather, even if it rains outside.

Meillä on aina kimppu tuoreita kukkia oven vieressä kesäisin mökillä ollessamme.
We have always fresh wildflowers beside our door when we are in cottage.Kesäkukkia terassin pöydällä "kristallimaljassa" joka on puristelasinen eteisen lampun lasikupu!
Wildflowers on terrace table in a "crystalbowl", which is a pressglass cover from a hall lamp!
Näkymä terassilta ulos. Kaksi vanhaa puista aurinkotuolia kalliolla odottavat istujia.
View from terrace. Two small old wooden sunchairs on the rock waiting for sitters.Meidän rakas ihana labradorinnoutajamme, joka nautti kanssamme kesistä mökillä. Hänellä riitti siellä "puutöitä" ja muuta puuhaa, niin kuin meilläkin. Valitettavasti tiemme erosivat viime elokuussa kun Richie sairastui yllättäen ja joutui tiensä päähän. On vaikea ajatella uutta kesää mökilläkin ilman häntä.
Our dear labrador retriever, who enjoyed summers in cottage with us. He had job with his wooden things as we had with ours, and other hobbies. It is sad to say that our ways separated last august, when Richie suddenly became sick and came to his way's end. It is difficult to think a new summe in cottage without him.Kesäistä tunnelmaa. Summerfeelings.

Grilliruoka kuuluu kesään ja myös mökille. Grillaamista harrastetaankin usein eri muodoissaan. Tässä ovat vartaat valmistumassa!
Barbeque belongs to summer and also to cottage. We have barbeque often and on many different ways. Here are spits getting ready!Tässä oli osa meidän kesäelämämme puitteista. Mökki ei ole suuren suuri, mutta sopu on aina antanut tilaa useammallekin vierailijalle. Ja ympäristö linnoineen, Mariefredin kaupunki pienine vanhoine taloineen ja kapeinen katuineen, useat golfradat, vanha höyrylaivareitti Tukholmaan, vanha kapearaiteinen höyryjuna, kirpputorit ja antiikkiliikkeet, uimaranta, vene, kalastusmahdollisuudet, metsät marjoineen ja sienineen ja jännittävä peurapuisto ja monet muut asiat antavat tarpeeksi virikkeitä ja ajankulua, niin ettei mökillä koskaan pitkästy.


Here were some of the rames of our summerlife. The cottage is not too big, but a friendship always gives place for several visitors at the same time. And the surroundings with the Gripsholm Castle, Mariefred town with its old small houses and narrow streets, many golf links, old steamboatline to Stockholm, narrow railway with its steamtrain, fleemarkets and antic shops, bathing beach, boat, fishing possibilities, woods with berries and mushrooms and the exciting deer park gives lot of fuel and passtime, so you never get borried on cottage.

4 kommenttia:

 1. Paljon kivoja kesäisiä lomatunnelmaisia kuvia, mökillä on mukavaa rentoutua. Hienosti olet kunnostanut tuon vanhan tuolin ja muita kauniita tavaroita mökillänne on.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Tia, kommenteistasi. Olet uskollinen kävijä sivullani. Näyttää täällä muitakin käyvän silloin tällöin, mutta harvat jättävät viestejä. Kiitos sinulle, tulen myös käymään taas sinun sivullasi, mutta nyt juuri en ehdi! Hyvää kesän alkua edelleen! Rosmariini

  VastaaPoista
 3. Voi että tulee niin nostalginen olo noista mökkikuvista. Siitä on niin kauan, kun olen viimeksi käynyt siellä. Vuoden 2005 lopussa taisin piipahtaa, mutta talvella tietysti on erilaista, kuin kesäaikaan. Edelleenkin tosi kodikkaan ja ihanan kesäisen näköistä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Rosmariini, että annat meidän blogivieraiden kurkistaa mökillesi. Kauniilla esineillä olet loihtinut viihtyisyyttä. Ei ole liian täyttä vaan juuri nautittavan sopivasti koriste-esineitä.
  Tuo herätyskello myös puhuttelee. Meidän mökillä on juuri samanlainen, mutta se ei valitettavasti toimi.
  Mitähän Richie miettii tuossa kuvassa. Hän on niin viisaan ja suloisen näköinen.

  Oli ilo vierailla taas blogillasi. Nautitaan kesästä sääskineen kaikkineen.

  VastaaPoista