keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Naakka, kuvasarja 1 - Jackdaw, fotoseries 1

Heippa blogilaiset,

Olen jatkuvasti jäljessä tässä blogissani. Vietimme vappua mökillämme, joka sijaitsee Ruotsissa.


Viime viikonloppuna taas olimme käymässä Göteborgissa, missä mm. tapasimme erään vanhan työkolleegani siellä viettämältäni ajalta, katsastelimme tätä kaunista kaupunkia alkukesän kukkineen, söimme ja joimme ja nautimme alkukesän viikonlopusta vaihteeksi uusissa ympyröissä. Paluumatkalla Strömstadissa pysähdyimme tervehtimään erästä toista tuttavaa sekä katsastamaan hänen uutta asuinpaikkaansa ja puutarhaansa, joka tosin on miniversio hänen aikaisemmasta upeasta espanjalaistyylisestä puutarhastaan Norjassa, mutta kaunis oli kumminkin ja omintakeinen. Ja tietenkin teimme rajan pinnassa edullisia ostoksia Ruotsin puolelta. Eräästä kyltistä luinkin: "Norjalaisten suurin kauppakeskus sijaitsee Ruotsissa"!
Kaikista näistä päivistä ja reissuista ja vähän muustakin on kerääntynyt valtavasti kuvia, mutta blogiin niiden saaminen kestää aina niin kauan, että jään jatkuvasti jälkeen, kun aika ei riitä materiaalin käsittelyyn ja muokkaamiseen. Nyt yritän kuitenkin vähän taas päivittää, ja kun olen eläin- ja lintuhullukin (käsitöiden ja porsliinin lisäksi), ja kun olen hiljan saanut uuden linssin kameraamme, niin aloitan blogin päivittämisen siis tällä:


I have not upptodate my blogg for a while. We have travelling around lately, been in our cottage in Sweden, and in the little Mariefred town there, and last weekend in Sweden in Gothenburg. We met some people, my old college and others, hade a good dinner and did some shopping.


I have much pictures and materials from these days and trips but it takes time to work up the material. I try to uptodate my blogg a little bit now and start with this:
Jackdaw is a funny bird, it is curious and social, but sometimes also too inpudent in its seeking for food around open-air cafétables or hamburger-bars. This time very inncoent meal, though.


Pictures may speak for theirselves.


Naakka (Corvus monedula) on hauska ja seurallinen lintu. Usein kyllä ylettömän röyhkeä myös, jos on kysymys ruoan hakemisesta ja löytämisestä ulkokahvilan pöydiltä yms. Mutta jos ei tarvitse pelätä oman hampurilaisen, nakkisämpylän tai jäätelötötterön puolesta, niin muuten on hauska seurata sen touhuja, kuten tässä:
- Hei, tuollapa näkyy olevan jotain mielenkiintoista....


- Something interessant in sight there...
-Näyttäisi ihan olevan jotakin syötäväksi kelpaavaa, ehkä päivällinen on varma!


- Seems to be something to eat, my dinner may is secured!
- Tätä täytyy vähän maistaa...


- I have to taste a little...


- ...mumss... erinomaista, olinpas taas onnekas tänään!


-...Mmmm delicious, I was a luckt guy today!


- Mitäs toljotat siinä, et kai luule pääseväsi jaolle, vai?


- What are you staring at, d'you think you could get som' , or what?- Ei veikkonen, tämä pala on minun!
- No deal, buddy, this one is mine!
- Mumsmuns, maiskis, slurpmmmm...


- Mummmm, smask, slurpmmmmm...

Heipparallaa ensi kertaan!


Bye, bye to next time!


1 kommentti:

  1. Sinulla hieno naakkasarja, itse otin myös muutama viikko sitten kuvia naakoista en vain ole niitä blogiini laittanut. Olivat pesimispuuhissa ja toiset vartiossa.
    Röyhkeä on sen olen huomannut minäkin.

    VastaaPoista