tiistai 19. toukokuuta 2009

Vappua Mariefredissa - the 1st May in Mariefred

Me vietimme vappua mökillämme Ruotsissa, Mariefredin (=pieni vanha kaupunki n. 65 km Tukholmasta länteen) lähistöllä. Ohjelmassa oli puunkaatoa, muuten vain kevään katsastusta, kuvaamista ja kävelyä itse kaupungissa, Gripsholmin linnan ympäristössä sekä peurapuistossa. Tässä kuva sarja sieltä Gripsholmin linnan puistosta ja muutamia välähdyksiä Mariefredisa. Vähän myöhässä kun olen niin kuin tavallista, niin nämä olisi pitäneet tulla esille jo pari viikkoa sitten, mutta parempi myöhään kun ei ollenkaan!


We spent and celebrate 1st May on our cottage in Sweden, near Mariefred (little old town, about 65 km west from Stockholm) . Program was tree felling, feeling the spring, fotografing, promenades i the town, around the Gripsholm Castle and the deer park. Here a serie of pictures from the Castle park and some from Mariefred. I'm a little laite as usual, these fotos should been shown already a few weeks ago, but better late than not at all!Gripsholmsin linna - Gripsholm Castle
Lehmus kukkii - The lime trees flowering


...ja magnolia linnan pihassa - ...and Magnolia near Castle


Takorautaa linnan seinissä, vesikourukin koristeltu - Irondecorations on the wals, even in gutter-pipes:Tiesittekö, että tämän linnan puistossa ovat puutkin oppineet niiamaan kun kuningas Kustaa III ja hovi aikanaan käyskentelivät ohitse...katsokaapas vain tarkkaan!
Did you know, that in this park even trees learned to drop a curtsy when King Gustav III and the court in their time were wandering by... just look at this one! Mariefredissä on valtavasti kauniita ja hauskoja yksityiskohtia ja paljon kuvattavaa, joten täytyy palata tähän aiheeseen vielä monta kertaa myöhemmin. Nyt vain enää yksi vilkaisu kadulle, ja lopuksi kaunis lyijylasi-ikkuna erään talon pavekkeelta.


In Mariefred there is lot of beautiful and funny details and much to take pictures of, so I must come back to this issue many more times later. Now only one blick to the street, and to the end a beautiful lead glazed window on a balcony to one of the street houses.
Hyvää pyhää ja viikonloppua kaikille! Have a fine holiday and weekend!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti