tiistai 11. elokuuta 2009

Koiranäyttelyssä - In a Dogshow

Hei taas! Hello again! (Resymé in English at the end)


Sunnuntain ohjelmassa oli käydä kurkistamassa pentunäyttelyä Ås'issa, n. 30 km Oslosta etelään. Paikallinen Bokseriyhdistys järjesti pentukatselmuksen melkoiselle joukolle nuoria haukkuja kahdessa ikäluokassa 4-6 kk ja 6-9 kk. Päivä oli kovin harmaa ja pilvinen, mutta onneksi juuri näyttelyssä käydessämme oli sateetonta. Kaipasimme labradorin noutajia näyttelyssä, mutta monia muita pieniä ja suuria koiria kyllä oli esillä.
Tässä kuvassa bokserit arvostelussa.

Tämä basenji oli paikalla ainoana lajinsa edustajana, ja siitä tuli näin ollen lajinsa paras automaattisesti. Basenji on hyvin erikoinen koirarotu, ne eivät hauku vaan "jodlaavat" ja ovat hyvin siistejä koiria, pesevät itseään kissan tavoin.

Eurasier on ihanan pehmeän ja kiltin näköinen kartaturri. Melko uusi rotu, rauhallinen perhekoira, joka kuulema on kuitenkin varautunut vieraiden suhteen.


Tässä poseeraa faraokoira. Myös ainoa rotunsa edustaja kentällä. Koira muistuttaa tietyllä tavalla basenjia, mutta on kookkaampi ja myös korvat ovat paljon suuremmat. Sen olemuksessa ja ilmeessäkin on kuin egyptiläisten finksien ylhäisyyttä ja arvokkuutta.
Eräs meidän suosikkejamme pienempien koirien joukossa on tämä tanskalais-ruotsalainen pihakoira. Ne ovat iloisen ja ystävällisen tuntuisia koiria ja hyvin tarkkaavaisia ympäristönsä suhteen. Olemme luulleet, että ne haukkuvat myös melkoisesti, mutta hämmästykseksemme yksikään näyttelyssä olleista viidestä pennusta ei haukkunut lainkaan siellä ollessamme.Paras kaikista roduista ovat mielestämme kuitenkin labradorin noutajat, joita valitettavasti ei ollut ainuttakaan pentunäyttelyssä. Meillä on edelleen hirmuinen ikävä omaa Richiämme, vaikka hänen poismenostaan on muutaman viikon kuluttua jo tasan vuosi.

Hän oli varmasti maailman paras ja kiltein koira - vaikka niinhän tietenkin jokainen koiranomistaja uskoo omastaan. Tässä Richie "postipoikana" - homma jonka hän oppi nopeasti ja ylpeänä kantoi lehden postilaatikolta sisään.

Tervehdyksin, Rosmariini


English resymé:

on our Sunday program this time we decided to visit a Puppy-show in Ås, about 30 km south from Oslo. It was a grey day, but we were lucky and had no rain while staying there.

There we a lot of puppies, presenting various dog breed and in two age-classes:

from 4 to 6 months old, and from 6 to 9 months old puppies. The pictures show some of them.

In the first there are three boxers in the show ring. The show was arrangered by the local Boxer Association. The other pictures here show

- a Basenji , a funny dog which does not bark, it only yodles and wash itself like a cat,

-a Eurasier, a nice rather new breed, calm familyhound, a wonderfully hairy "bear",

- a Pharaohound, very much like Basenji, but much bigger, higher, and with larger ears, too,

- a Danish Swedish Farmdog, a little smaller dog, one of our favourites in the show, an energic, awaken and cheerful dog.


The best breed, however, always is the labrador retriever (our opinion)! Pity there were no dog presenting this race in the show. We still miss awfully much our Richie (the last picture) , though it is soon one year ago since he left us. In the picture here he is a postman, a trick he learned very fast, and then always came proudly bearing the newspaper.

Best wishes from

Rosmariini4 kommenttia:

 1. Olipa mukavannakoisia koiruuksia! Nayttelyissa on mukavaa kayda minustakin. Oikeastaan haluaisin ihan ikioman koiran naitten metsastyskoirien lisaksi. Sita sitten nayttelyissa kuljettaisin aivan varmasti yhtenaan.

  VastaaPoista
 2. Suloisia kuvia :) Ja ihania nuo edellisten postaustenkin kuvat - oletkin päivittänyt ahkerasti blogia!

  VastaaPoista
 3. Tuulalle: Kiitos kommentistasi. Minäpä taas olen ihan kateellinen sinulle niistä kaikista lampaista, joita teillä näyttää olevan ja sille ihanalle maalaisympäristölle.

  Mintulle: Sinäkinhän olet nyt päivittänyt mökkireissultasi. Ne olivat niin rauhallisia kuvia, että tuli kauhea kaipaus myös jonnekin rantamökille. Meillähän ei ole omaa rantaa mökillä, vaikkei se kaukana olekaan, mutta toivoisin, että olisi oma ranta jossa voisi käydä kesäaamuna rauhassa varpaita kastelemassa, ja iltasella istua vaikka kahvia nauttien laiturilla tai rantakivillä... Ehkä sitten seuraavassa elämässäni...Mutta on hyvä, että on aina jotain, mistä haaveilla!

  VastaaPoista
 4. On siellä ollut paljon hännän heiluttajia. Ihana kuva teidän omasta postinkantajasta.

  VastaaPoista