perjantai 7. elokuuta 2009

Kesävieras puutarhassa - Summervisitor in the garden

Hei taas bloggarit!
Minulla on puutarhassani tämän juuri nyt ihanasti kukkivan pensaan takana ja japanin vaahteran katveessa pienen pieni lintulammikko. Tai pikemminkin se oli lintulammikko. Se on nyt kasvanut lähes umpeen ympärillä olevien kasvien johdosta ja japanin vaahteran kumartuessa yhä alemmas ja alemmas kohden veden pintaa, eivätkä pikkulinnut enää uskalla sinne mennä juomaan tai kylpemään. Olen sen sijaan nähnyt usein harakoiden käyneen sekä jonkun kulkukissan siellä käyneen juomassa.


Muutamana päivänä olen huomannut yhtä äkkiä veden siellä väreilevän, vaikka olisi aivan tyyntäkin. Olen väliin luullut, että siellä pyristelee jokin veden varaan joutunut hyönteinen, mutta mitään en ole nähnyt kun olen mennyt lähemmin tutkimaan. Epäilykseni heräsivät ja jäin oikein kamerani kanssa vahtimaan lammikon äärelle. Sherlock Holmes -taitoni palkittiin ja kesävieras (-vieraat?) paljastuivat.

Näin umpeen on lammikko päässyt. Täytynee raivata vähän kasveja pois ensi vuodeksi. Lammikon takana häämöttää japanlainen kivilyhty, joka sekin on jo vähän sammaloitunut.

Kurkistetaanpas sitten sinne lehvien väliin...

Jotakin jo häämöttää pinnan alla...

No nythän alkaa jo näkyä hiukan lisää siellä kivien välissä...Haa, nyt lopultakin paljastuit... vai oliko tämä ehkä jo numero 2 ?!Vetäydyn varovasti pois kamerani kanssa. Jääköön vieraani sinne rauhassa polskimaan. Nythän ainakin tiedän mitä lammikossani liikehtii.Elokuisin terveisin!

Rosmariini

2 kommenttia:

  1. Sinulla siellä pieni kaveri, ei ihan unholaan ole lammikkosi jäänyt. Kannattaa todella tuollaista kaunista lammikkoa hiukan perata pääsevät muutkin siitä nauttimaan.

    VastaaPoista
  2. Hei Tia, kiitos kommentistasi. Yritin vastata sinun omassa blogissasi, mutta taisin tehdä kaiken väärin, en oikein tällä kertaa ymmärtänyt miten sinne pitäisi kirjoittaa... olenkohan vähän yksinkertainen?
    No, on kiva jos jaksat tulla tänne katselemaan toistekin! Terv. Rosmariini

    VastaaPoista