sunnuntai 16. elokuuta 2009

Pieni loppukesän käsityö - A little crochet work for late summer

Hyvää sunnuntai-iltaa!

Laiskan päivän jälkeen innostuin vuorostani tekemään hieman käsitöitäkin. Se varmaankin oireilee syksyn lähestymistä, silloin aina sormet alkavat syhyämään jonkun mukavan pienen käsityön tarpeesta. Tyttäreni oli toivonut virkattua myssyä alkusyksyksi. Niinpä panin toimeksi. Sellainen valmistui sitten muutamana iltana - taas kerran ilman ohjeita, kuten minulla tapanani on. Kuvio muotoutui pikkuhiljaa tehdessä. Myönnettäköön, että jouduin purkamaankin hieman. Syy oli se, että myssystä tuli ensin liian pieni tyttären makuun, joten jouduin purkamaan hieman ja laajentamaan myssyä. Lanka on luonnonvalkoista, paksuhkoa Soft cotton pumpulilankaa, virkkuukoukku 3,5. Myssyn laki on yksinkertaisempaa kuviota siitä syystä että oli liian hankalaa saada kavennuksia kauniisti tehdyksi samalla säilyttäen kuviovirkkauksen. Tyydyin siis tekemään lakiosasta hieman yksinkertaisemman enimmäkseen pylväsvirkkauksella.

Käsityöterveisin, Rosmariini

7 kommenttia:

 1. Todella kauniin myssyn olet tehnyt!
  Minun syyssormeni eivät vielä ole heränneet, tuntuu, että kylliksi riittää puuhaa ulkosalla.

  VastaaPoista
 2. Hieno on myssy ja omistaja tyytyväinen.

  VastaaPoista
 3. En tajua, miten joku voi osata tehdä noin hienon myssyn ja vieläpä ilman ohjetta! Mitäs maksaisi, jos sulta tilaisi tuollaisen? Ihanan näköinen.

  -M

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kaikille kommenteista! Hauska saada noin positiivista palautetta - varsinkin kun tuote on niin omaa tekoa!
  Minttu: voin hyvinkin tehdä tilauksena, otan langan hinnan ja ehkä kympin pari työpalkkaa, mutta tarvitsen mitat ennenkuin uskallan ryhtyä toimeen. Nythän oli mannekiini paikalla niin sain kysyttyä ja koeteltua, että tuli sopivan kokoinen ja mieluisan laaja.

  VastaaPoista
 5. Pitäiskö mun mitata mun päänympärys? Hih.

  VastaaPoista
 6. Mintulle: Näin on, päänympärys ja lakin pohjan
  ympärys, ehkä vähän "korkeuttakin" eli kuinka suureksi haluat sen pohjan (läpimitta tai ympärysmitta) ja kuinka korkea reuna saa olla ennen kuin myssy laajenee. Kuvan myssy on kohtalaisen suuri, niin että se vähän tippuu alas niskaa kohden. Huom! Se tilattiin sellaiseksi - ei siis tekovirhe! Lähetä mitat maililla, jos haluat tilata!

  VastaaPoista