sunnuntai 23. elokuuta 2009

Syksyn merkkejä - Autumn marks

Heippa taas!
Yksi varma syksyn merkki on talven lämmityksen varmistaminen. Sähköpatterien ohella se tarkoittaa halkojen hankkimista. Isäntä on ollut uuttera viikonlopun aikana (kuten yleensäkin!) ja kävi eilen perävaunulla hakemasta eräästä maatalosta meille talveksi koivuhalkoja takkapuiksi. Toistaiseksi on halot on pinottu ihan ulko-oven viereen katoksen alle, kunnes ehdimme kantaa ne eteenpäin halkokellariin. Eivät erityisen kauniita koristuksia noin oven kahden puolen, mutta toivottavasti saamme ne siitä sisään kellariin piakkoin. Isäntä lastasi ne peräkärryyn ja pois ja pinoon 38 säkkiä, joista jokainen painoi n. 15-20 kiloa. Kunnon päivätyö! Sen jälkeen lähdimme vielä pelaamaan golfia 18 reikää, ei ihme, että hän oli väsynyt eilen illalla. Mutta kuka nukahtikaan sohvalle TV:n edessä? Se olin minä, joka hänen halonhakumatkansa aikana olin vain pikkuostoksilla kauppakeskuksessa ja kirpputorilla....omituista, ei kai minulla pitänyt niin rankkaa olla...?

Hello! One of the most sure autumn marks at our home is to bring the firewood to house.
My husband was yesterday and bought all the firewood for our fireplace for the winter from a landhouse. He was very hardworking yesterday (as he always is!) and picked to a trailer and out again 38 bags with wood, 15-20 kgs each. A good days work. Afterwards we went to play 18 holes golf. It is no wonder he was a little tired yesterday night. But who was the one who
fall asleep on the sofa on the front of TV? It was me, who during husband's wood bringing took only a little shopping tour to the nearest center and a fleetmarket... strange, I shoud not had so hard time...?


- Muutamia itsestään kylväytyneitä orvokkeja on rehottanut koko kesän kivien välissä, ja väliin näyttävät voivan paremmin kuin kukkapenkkiin minun istuttamani. Nyt ne meinasivat kuitenkin jäädä sekä jalkoihin että halkojen alle, mutta pelastuivat vielä sentään.

- Some pansies have after naturalseeding growing and flourishing all summer between some stones here, and seems almost to feel better here than those I have planted in a flowerbed. Now they though were near to be trampled down and to be under the firewood, but they were saved any way!

- Nyt on siis lämpö taas taattu ja kodikas takkatuli syys- ja talvi-illoiksi!

- Now there is warmth secured and a cosy fire in the fireplace on autumn and winter nights!

Kuulumisiin! Bye now!

Rosmariini

3 kommenttia:

 1. Kylläpä ovat hyvän näköisiä halkoja, noilla lämpöä saa pitkäksi aikaa.
  Täällä Keski-Suomessakin alkavat yöt olla senverran vilpoisia, että muutamana iltana takkatuli on ollut paikallaan. Hyvä varaava takka pitää onneksi lämmöt useamman päivän, ettei ole tarvinnut sähköön turvautua, ehtii sitten myöhemmin syksyllä senkin;)
  Jotkut kukat ovat niin omapäisiä, etteivät meinaa meidän paikkavalintojamme kelpuuttaa, mutta hyvä että itse löytävät paikkansa.

  VastaaPoista
 2. Tosi komean näköinen halkokasa! Tuli ihan mieleen pimeät illat ja takkatuli!

  VastaaPoista
 3. Onhan siinä taas muutama takallinen puita, ihana niistä on talvella nauttia. Onneksi orvokit pelastuivat.

  VastaaPoista