tiistai 1. joulukuuta 2009

Adventtinäpertelyä - Advent nibbling

Hei,

joko kaikilla alkaa olla joulutunnelmaa ja kohta joulukortit kirjoitettuna lähelle ja kauas ja joulukoristeet alkaneet löytää tavanomaiset paikkansa. Vai onko jotain aivan uutta ja erilaista tekeillä täksi jouluksi?


Me elämme melko paljon traditioiden mukaan - tosin tänä jouluna olen ajatellut laittaa jotain uutta sekä joulun ruokapöytään kuin myös kahvi- ja makeispöytään. Mutta niin pitkälle en ole vielä tullut. Mutta sain tänä aamuna ensimmäisen piparkakkutaikinan laitettua seisomaan kylmään. Ehkä laitan vielä torttutaikinankin tänään jos ehdin. Tänä iltana olemme nimittäin menossa myös ulos saamaan joulutunnelmaa. Menemme Osloon Frognerin kirkkoon, missä norjalaisten tuttu ja rakastama viulunisti, Arve Tellefsenillä, on joulukonsertti. Meillä on jo ollut monta vuotta tapana mennä johonkin joulukonserttiin, kuulemaan joululauluja ja musiikkia. Se on kiva tapa rauhoittua keskellä jouluvalmistelujen ja virittää sitä oikeaa tunnelmaa muutenkin kuin vain hosuten ja stressaten kaikkien siivousten, ostosten, leipomusten yms. kanssa. Joka vuotiseksi tämä tapa muuttui tyttäremme käydessä Oslossa lukioluokkia Kristelig Gymnasium'issa. Tämä koulu on kovin aktiivinen musiikin suhteen, ja perinteisenä heillä on oman koulukuoronsa sekä muiden lahjakkaiden oppilaidensa laulamana ja esittämänä joka vuotinen joulukonsertti. Tänä vuonna sattumalta tulimme tyttäremmekin toivomuksesta päättäneeksi jälleen monen vuoden tauon jälkeen lähteä myös parin viikon päästä KG:n joulukonserttiin, niin että tänä vuonna on joulutunnelma tuplaten taattu!

Eräs traditioistamme on keittiön jouluikkuna, joka on jatkunut alettuaan lasten ollessa melko nuoria. Jouluisten verhojen lisäksi laitetaan jouluikkunaan ruudut punaisella teipillä, jonain vuonna myös lumispraylla. Näihin ruutuihin sitten leikkaan koristeiksi paperitähtiä. Lisäksi on sähkökynttelikkö ja lähempänä aattoa lisäksi olkiset joulupukit tai muita koristeita ikkunalaudalle.

Adventtiterveisin,
Rosmariini

3 kommenttia:

 1. Tahti roikkuu ikkunassa, muuten laitan joulua nakyville pikkuhiljaa.

  Hyvaa toista adventtia!

  VastaaPoista
 2. Ihana jouluikkuna Sinulla! Hienot lumitähdet!
  Löysin eilen joulukynttelikön, joululauluja olen jo pari päivää soitellut ja kortti- ja lahjapaja yrittää parhaansa ehtiäkseen ajoissa valmiiksi;) Ehkä se joulu tänäkin vuonna sentään tulee, vaikka niin erilainen onkin.

  VastaaPoista
 3. Tosi kodikas tuo teidän jouluikkuna. Kun ei ulkona sada lunta, niin sitähän voi tosiaan itse askarrella valkeaa joulua...

  VastaaPoista