tiistai 29. joulukuuta 2009

Joulun kuvia - Christmas pictures

Hei ystävät!

Joulu tuli - ja meni. Tänä vuonna meillä kului joulunpyhät flunssan kera. Ei onneksi sikaflunssaa, mutta jokainen perheenjäsen on vuorollaan kuitenkin saanut kokea kunnon "vanhanajan" nuhaflunssan, mikä perheeseemme ilmestyi samaa vauhtia kuin lumi tuli taivaalta. Kun ennen joulua kehuskelin ettei ollut kylmää eikä lunta, niin joulupäivän aamuna oli lunta tullut jo noin 20 cm ja noin 30 cm lisää tuli seuraavana päivänä. Sen jälkeen nousi sitten pakkanenkin ja nyt sitä on useamman päivän ajan ollut 14 ja 20 miinusasteen välissä. Maisemat ovat kuin joulukortista otettu, joten siltä osin ei ole valittamista - mutta suren taas linturaukkoja, jotka kyyhöttävät oksillaan odottaen ruokamuruja ja samoin sorsat yhä kapenevassa purosessa jään kuroessa sitä umpeen. Tässä pieni kavalkaadi joulutunnelmistamme, johon mukaan mahtui mm. kaksi joulukonserttiakin tänä vuonna. Kaksi kuvaa alempana ovat KG:n eli Kristelig Gymnasiumin konsertista Oslon konserttitalosta. Tyttäremme kävi lukioluokkansa tuossa koulussa ja siltä ajalta opimme arvostamaan KG Sigers'iä ja koulun joulukonsertteja, niin että pitkästä aikaa mielellämme lähdimme muistelemaan menneitä ja kuuntelemaan heidän konserttiaan, vaikka olimme jo ehtineet myös nauttia Arve Tellefsenin ja Nidaros-kuoron konsertista pari viikkoa aikaisemmin. Nyt voimme alkaa laskemaan tunteja uuteen vuoteen, joulu kuluu aina liian nopeasti, nauttikaamme vielä hetkinen sen tunnelmasta!











Here are some of our Christmas feelings and atmospheres. Among other pictures there are two from a Christmas Consert given by the "Kristelig Gymnasium" in Oslo, where our daughter went her last three classes. We learned to like their conserts with "KG-Singers" so much that we wanted to here them again, after some years, though we already two weeds before had heard an other consert with the famous Arve Tellefsen and the Nidaros-choir. Our Christmas was marked with a hard "old times" type flue, which has gone through all family members. It came as suddenly and at the same time as the snow flow down from the heaven. On Christmas Day we had about 20 cm snow, and the next day there were 30 cm more. The landscape is beautiful as a Christmas card, but at the same time we also have got between minus 14 and 20 degrees C cold! I feel sorrow again for alla the birds which are frozen both on the greens and the ducks on a little beck which is frozen more and more. Now we can begin to tell the hours to the new year, soon the holidays are over and the normal working weeks are back. Christmas goes by so soon, let's enjoy the atmosphere a little while more!
Rosmariini

3 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmaisia joulukuvia.

  Oikein hyvaa uutta vuotta sinne teille!

  VastaaPoista
 2. Tuulalle: Hyvää uutta vuotta myös teillekin, jotka taidatte kärsiä vielä kovemmista pakkasista kuin me alempana lähellä Osloa. Tänä aamuna hieman hellitti ja taivas on alkanut pilveilemään kolmen upean aurinkoisen, mutta tosi kylmän päivän jälkeen.

  VastaaPoista
 3. IHANIA joulukuvia! Saatte joskus opettaa mulle, miten saa kaksi kuvaa vierekkäin!

  Eikö ole toisaalta haikeaa, että joulu on taas takanapäin? Toisaalta nyt on ihana mennä kevättä kohden ja nauttia lisääntyvästä valon määrästä.

  VastaaPoista