lauantai 20. maaliskuuta 2010

Kaksi pientä ihmettä - Two small miracles

Hei taas!
Olo on niin kuin olisi talviunesta heräämässä! Tänään iltapäivällä aurinkokin näyttäytyi ja lämpötila oli vielä n. kello viiden aikaan iltapäivällä n. 6 plusastetta varjossa. Yht'äkkiä kaikki näyttää valoisammalta (paitsi ikkunat talven jäljiltä!) ja tuntuu, että on inspiraatiota vaikka mihinkä. Onkohan näin minun pienillä ihmeillänikin:
Olen nimittäin vuodesta toiseen yrittänyt saada mausteyrttejä kasvamaan kotona. Kun ne ostaa kaupasta ovat ne tuuheita ja vehreitä ja reheviä joka tavalla. Viikon sisällä saan ne kotona täysin nuutumaan kastelusta huolimatta ja siitäkin huolimatta, että olen yrittänyt niitä uudelleen istuttaa. Nyt suureksi ihmeekseni on kuitenkin tuo yllä oleva sitruunamelissa innostunut rehottamaan noin hienosti, vaikken edes yrittänyt sitä enää istuttaa uudelleen. Se alkoi nimittäin jo ennen viikkoa kuivamaan ja roikkumaan yli purkin reunojen. Mutta juuri kun olin se heittämässä pois huomasin, että se oli alkanut tekemään uutta vihreää juuresta. Ja vähitellen se on kaunistunut noin! Nythän en mitenkään sitä raski heittää pois, vaan täytyy nyt yrittää istuttaa suurempaan purkkiin ja pitää hengissä kesään asti. Miten te muut blogilaiset saatte näitä talven yli kestämään ikkunalaudalla, vai kylvättekö aina mausteyrtit itse?
Toinen pieni ihmeeni on kaktus, jonka olen luullut olevan joulukaktus, mutta joka näyttää vuorovuosin kukkivan juuri ennen joulua tai sitten pääsiäiseksi. Mistä se mokoman aikataulun on keksinyt en tiedä, mutta nyt se on juuri alkanut avaamaan ensimmäisiä kukkiaan ja varmaan komistuu vielä pääsiäistä kohden, vaikka taitaa kyllä pääsiäispyhiksi olla jo valmiiksi kukkinutkin. Minulla on toinen kaktus jossa on hieman enemmän lilapunaiset kukat ja se näyttää noudattavan hieman hitaampaa aikataulua ja luultavasti ilahduttaa sitten juuri pääsiäispyhinä!

Aurinkoisin viikonlopputerveisin,
Rosmariini

3 kommenttia:

 1. Kauniisti kukkii joulukaktuksesi!
  .Suomessa asuesani tosin onnistuin paremmin:hankin kevään tullessa valmiita yrttiruukkuja ja istutin ne isompiin ruukkuihin lasikatetulle länsiparvekkeelleni ja aika hyvin kasvoivat siellä.Täällä taas saa yrttejä niin suurissa kimpuissa joka paikasta,mutta itsekin on niitä kiva kasvatella, Nyt on minttua ja 2 viikon jälkeen se on vielä hengissä....;-)

  VastaaPoista
 2. Aurinko piristää, pääsiäiskaktuksesi hieno. Kiva kun löysit blogiini, täällä suomeksikin: http://hannelenparatiisi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Moi!
  Ja kiva, kun olit käynyt blogissani.
  Tulin vastavierailulle, ja katselin täällä sun kaunista blogiasi.
  Sulla on paljon kauniita kuvia ja muutakin kivaa katseltavaa ja luettavaa täällä.
  Olit onnistunut saamaan sitruunamelissasi kasvamaan, hyvä sinä!
  Mä laitan vaan kesällä tonne maalleni jotain yrttejä.
  Sammakkosikin löysin, ihmettelen vaan sua, kun voit niitä, tai uskallat koskea, mä en kyllä koskisi, vaan kiljuisin!!iiiik!
  Sulla on samanlainen kaktus, kuin mullakin, mulla on vaan keltanen, ja sekin alkaa kukkia nytten.
  Laitan kuvia blogiini, kunhan ehdin.
  Mulla kukki ennen joulua ja pikkasen joulun jälkeen ja nyt taas, ihme kukka!
  Mutta moikkaillaan...

  VastaaPoista