sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Kesä on mennyt - The summer's gone!

Kesä on mennyt, tunne lohtua en nyt....Ystävät,

Kesä tuntuu jo häipyvän jonnekin kauas, muistoihin taas kerran. Ei sille mitään voi. Ja elokuukin, jonka odotin ja toivoin saapuvan ihanine, samettisen lämpimine iltoineen, täysikuineen ja heinäsirkan soittoineen illan hämyssä, tuntuu sataneen pois. Sama sade on merkinnyt koko kesän täällä Norjassa ja tehnyt siitä märimmän lähes miesmuistiin, tai ainakin vuosikausiin, ja lämpötilatkin, vaikka aika ajoin olivat kohtuullisen oloisia, eivät edustaneet mitään hyvää ihanaa kesää, kuin ihan muutamana päivänä.

Minä olen ollut loman jälkeen kuin kipsissä, en ole saanut mitään aikaan, jäin kaipaamaan sitä kunnon kesää. Nyt syksyllä kuitenkin yritän herätä uudelleen eloon, aloitan nimittäin työelämässäkin uuden kauden, 3-päiväiset työviikot. Haluan koetella, miltä tuntuu saada itselleen enemmän aikaa, omille harrastuksille, omalle kropalle, levolle jne. Kukkaro ei varmaan voi siitä mitä parhaiten, mutta ehkä minä itse kuitenkin paremmin. Kokeiluasteisena vuoden verran, sitten harkitaan uudelleen - ellei jotain ratkaisevaa muuta tapahdu ennen sitä.En halua kuitenkaan ihan vielä alkaa ajattelemaan syksyasioita, vaan yritän jatkaa siitä mihin ennen pahempia sateita jäin: kesään ja kesälomaan. Tässä vielä pieni sarja kesämme pienistä retkistä ja tapahtumista.Kävin tyttäreni kanssa tutustumassa Mariefredin Grafiikan talon tämän kesän näyttelyyn.

Esillä oli ruotsalaisten Lena Cronqvistin ja Siv Johanssonin grafiikkaa. Kumpikaan ei ole mikään suosikkini, mutta muutamia jännittäviä kuvia kuitenkin oli mukana, ja halu alkaa taas kokeilemaan yksinkertaisinta oppimaani grafiikan alaa, puupiirroksia, alkoi taas kutkuttaa. Ehkäpä kun syksyn myötä saan enemmän aikaa...

Valitettavasti ei täällä, niin kuin ei usein muissakaan näyttelyissä sisällä saanut valokuvata.Grafikens Hus Mariefredissä on rakennettu vanhaan suureen latoon. Se on toiminut jo useita vuosia ja tietääkseni saanut suuren suosion. Rakennuksessa on näyttelyn lisäksi myös työ- ja myyntitilat. Sisustus on mielestäni myös erittäin onnistunut juuri grafiikan esille panoa varten. Hienoa, että vanhalle, suurelle ja hyvällä paikalla ( vastapäätä Mariefredin toista suurta nähtävyyttä Gripsholmin linnaa) olevalle rakennukselle keksittiin näin mielekäs käyttö!Poislähtiessämme huomasimme, että alueelta yleiselle tielle mentäessä on liikennemerkki, josta näyttelystä poistujat ovat laatineet oman "taideteoksensa" pilkuttamalla sen luultavasti näyttelyn "myyty"- tai ms. pikkumerkeillä!
Ja vain hetkisen kuluttua oli jokapäiväinen lomailmiö jälleen täällä - taivaan peitti hetkessä mustanpuhuvat sade- ja ukkospilvet, jotka vain harvoin häipyivät maisemista jättämättä jälkeensä rankan kuurosateen jälkeisen pisaroivan, litisevän ja lorisevan maiseman!
Lisää kesäretkistä ja -puuhista seuraavassakin!

terveisin

Rosmariini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti