sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Taas Ekebyssä! - In Ekeby again!

Haloo ystävät,

Lähdimme taas kerran käymään Mossissa ja Fredrikstadissa ja ympäristöissä. Oli jo yksi näistä alkusyksyn jököttävistä päivistä, joista ei tiedä mitä siitä tulee, harmaa ja seisova ilma, mutta uhmasimme mahdollista sadetta. Ja kun meillä ensin oli asiaakin Mossin suuntaan, niin päätimme jatkaa sieltä myös Fredrikstadin lauantaikirpputorille ja lopuksi kahvikupilliselle Ekebyn vuohikartanoon. Kirpputorilta tuli vain muutama kuva, ja pari ostosta, niistä myöhemmässä postauksessa. Ekebystä hieman enemmän kuvia ohessa:
Edellisellä kerralla täällä ollessamme eivät vuohet olleet tornin lähellä ja nytkin olimme ensin pettyneitä kun emme koskaan näe siellä vuohien nousevan torniinsa. Mutta tällä kertaa olimmekin onnekkaita sillä äkkiä huomasimmekin, että yksi vuohista olikin tornissa¨. Ehkä se heräsi päiväuniltaan ja kurkki oviaukosta. Maassa olevat vuohet olivat myös melko rohkeita ja tulivat aivan aitaan asti poseeraamaan, ottipa toinen niistä heiniäkin kädestä. Nämä ovat niin hauskan näköisiä luppakorvia, että naurattaa!
Teimme pienet ostokset, mm. taas hyviä marmelaadeja juustojen kyytipojiksi - maut tällä kertaa vanilja/tomaatti ja omena/selleri. Ja niinkuin todettu, oli pakko ottaa taas kupilliset hyvää eteläafrikkalaista kahvia ihanien Ekebyn pullien kera. Sitten kiertelimme myymälää sekä kuvia ottaen että ihmetellen erilaisia vihanneksia kuin muitakin tuotteita.

Ekebyn tilalla, niin kuin ehkä aiemmin olen myös kertonut, on myös anniskeluoikeudet. Saimme
kuulla tällä kertaa, että eräs suosituimmista ja eniten tarjoilluista viineistään on Gudfa... ei kun siis GoatFather, tietenkin eteläafrikkalaista. Ekebyssä ei myydä alkoholia ulos pullottain, mutta kun siellä on juhla- tai ruokatilauksia, niin viinejä tarjoillaan oman paikalla valmistetun ruokatarjoilun ohella.

Sisustus Ekebyssä on pääasiassa vanhaa ja sekalaista, tuolitkin kaikki eri paria. Kaikki erikoiset vanhat tavarat ja sekalaisuus antaa hauskan, kodikkaan ja kepeän tunnelman.
Kahvisäkkejäkin voi käyttää moneen asiaan!

Hyvää alkavaa syysviikkoa kaikille!

Rosmariini

1 kommentti: