sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Adress in London

Hei taas!Paras teknillinen ja henkinen tukijana blogimaailmassa on jättänyt Norjan pölyt jaloistaan ja muuttanut Lontooseen. Yyyhhh, kuinkas nyt selviän blogin koukeroista? No, onneksi maailma on kehittynyt (vaikkia minä en) niin että yhteys ja ohjeita voi saada sekä puhelimella, sms:llä, mms:llä, maililla, ja skypen välityksellä. Mutta täytyy silti sanoa, että olin kuitenkin aika tyytyväinen itseeni kun eilen illalla ensimmäisen kerran avasin skype-yhteyden itse ja lopulta oli tytär toisessa päässä sekä äänenä että "elävänä kuvana" edessäni. Saatoin jopa nähdä hänen esittelemänään asuntonsa. Tuntuu jotenkin turvallisemmaltakin, kun voi saada tuollaisen yhteyden, aivan kuin olisimme vain eri huoneissa, joissa ovi on avoinna välillä. Tuntuu kuitenkin hullulta ajatella, että hän istuu Lontoossa ja me kotona Norjassa ja kuitenkin tuntuu yht'äkkiä kuin välimatkaa ei olisikaan. Tuntuikin haikealta saatella tytärtä lentokentälle, kuin olisi lähtenyt maailmalle jo toistamiseen. Ensimmäinen kertahan oli jo silloin kun hän ensimmäisen kerran muutti pois kotoa ja opiskelemaan. Nyt sitten oli muutto hieman suurempaan maailmaan ja suurkaupunkiin. Hyvin tuntuu ainakin alkaneen pärjäilemään sekä kielen että muunkin suhteen.
Tytär on aloittanut, tai tarkemmin sanoen aloittaa tiistana koulun Lontoossa, tosin vain syyslukukauden ajaksi, joten ero ei ole kovin pitkä. Hän palaa Norjaan jouluksi lopettelemaan bachelor-opintojensa kolmatta vuotta. Nyt on edessä kiirenen syksy englantilaisen graafisen suunnittelun parissa, samalla kun joukko vieraita sekä Norjasta, Suomesta kuin muualtakin on uhannut saapua ilostuttamaan hänen "maanpakolaisuuttaan". Graafisen suunnittelun (ja minun blogitukenani olemisen, kuvaamisen, ja teknillisen neuvomisen) ohella on tytär myös harrastanut vapaata piirtämistä ja eritisesti viime aikoina piirtänyt monille koiraystäville potretteja näiden rakkaista ystävistään. Jos joku minun blogilukijoistani on kiinnostunut saamaan eläinystävästään piirretyn kuvan, niin voin välittää tilauksen tyttärelleni, tai häneen voi myös suoraan ottaa yhteyttä tähän blogiin: http://limaha.tumblr.com/, jossa hän nyt kuvailee Lontoon elämää omin sanoin.Ohessa pari esimerkkiä tyttären koirakuvista.


8 kommenttia:

 1. Oi miten upeita koirapotretteja! Todella lahjakas on tyttäresi.Ja Skype on kyllä ihan mahtava juttu:-)

  VastaaPoista
 2. On se aina ikävä lapsiaan kun muualle muuttavat, onneksi on kaikenmaailman vempeleet nykyään ja sinä ihan itte osasit avata, hienoa.
  Hienoja koirankuvia on tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Uskomattoman ihania ja taidokkaita nuo koirakuvat! Alimmaisen kasvoista kuvastuu pohjaton viisaus. Kerro tyttärellesi vilpitön ihailuni hänen taidoistaan.

  VastaaPoista
 4. Onpa kauniita koirakuvia! Todella taitava tyttaresi!

  Minakin latasin skypen tanaan koneelle, vaan en saa kameraa toimimaan. Taytyy kai lahtea kayttamaan konetta supportissa, kun sellaisen tahan uuteen otin ostaessa, kun on nuo isommat lapset maailmalla, eika ne ole tassa lahella auttamassa enaa.

  VastaaPoista
 5. Loistava piirtäjä on tyttäresi, wau! Nyt vasta löysin blogiisi, kun tulin kommenttisi linkin kautta - on toinen Rosmariini nimimerkki nimittäin ja kävin siellä:)

  Blogisi on mielenkiintoinen ja tulen toistekin! Kenenkähän Sadun blogissa me mausteet olemme käyneet yhtä aikaa, en löytänyt kun Satujakin on niin monta. Ja vielä - missähän kuvassani lukee Raija, ei nimittäin pitäisi8O Parhaan ystävättäreni nimi kyllä on Raija:)

  Joka tapauksessa huomaan, että meillä on paljon yhteistä, samoilla nurkilla olemme reissanneet ja lapsemme opiskelleet Lontoossa, Esikoiseni sitten jäikin kyllä sille tielleen ja on nyt pysyvässä osoitteessa Lontoossa. Ja sisareni asuu Norjassa...

  VastaaPoista
 6. Hei!Olisin kiinnostunut, jos tyttäresi piirtäisi koirastani kuvan. Se on tiibetinspanieli. Tyttäresi on todella lahjakas!Erityisesti pidän tuosta ensimmäisestä piirretystä kuvasta on vissiin saksanpaimenkoira..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HEI ANONYYMI,
   olen ihan kertakaikkiaan nolona: Selaan vanhoja blogipostauksia noin vuotta myöhemmin, kuin olet laittanut tuon ylläolevan kysymyksen, ja nyt vasta sen huomaan. En tiedä oletko vielä kiinnostunut koirasi piirtämisestä, mutta jos olet, niin voisin kuvitella, että tyttäreni kesän aikana voisi sellaisen tehdä. Nyt juuri hän kamppailee Valokuvauskoulun projekteiden ja loppukokeiden kanssa kesäkuuhun asti, mutta sen jälkeen hänellä olisi varmaan aikaa. Jos näet tämän ja olet vielä kiinnostunut niin ota osoitetietojen kanssa uudelleen yhteyttä. Ystävällisin terveisin, Rosmariini

   Poista
 7. Moi, ihania koirakuvia! Mut eiks niin, että robin on syvältä? Siis huonolla tavalla?

  VastaaPoista