keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Syksy puutarhassa - Autumn in the Garden

Viimeiset...
The last ones....
Väistämättömästi syksy saapuu puutarhaan. Eilen illalla huomasin, että lämpömittarin elohopea laski huimaa vauhtia ja ennusti yöpakkasen olevan odotettavissa. Kiireen vilkkaan syöksyin ulos poimimaan viimeiset georginen kukat ja muutamia ruusun kukkia turvaan maljakkoon sekä peittelin hieman ikkunalaatikossa olevia riippupelargoneja, jotka ovat vielä täydessä kukassa. Samaa vauhtia jatkoin ja lennätin sisälle kaikki vielä ulkona olevat sisäkukat . Georginet vei pakkanen, mutta ruusut uhittelevat sekä muutamat muutkin kukkaset ja pelargoniat säästyivät muutaman sanomalehden suojaamana. Mutta kun kukat antavat periksi yökylmille, tulee puutarhaan väriä pakkasen ansiosta monien punertuvien tai kellastuvien lehtien myötä sekä esim. ruusunmarjojen ansiosta. Tässä pieni kuvakertomus syksyn väreistä omassa puutarhassani.


Yesterday evening I noticed that the thermometer showed marks to go near freezing point and I panicked. Had to save the last geraniums outside the kitchen window and move the last georgines and some roses in. Georines were taken by the cold night but some other flowers fights still agaist their fate. Geraniums were saved by some newspaper I put on them and roses can survive some degrees under zero. But when the flowers are taken by nightfrost there will be golden and red leaves and pinches. Here a little picture story of the autumns colours in my own garden.5 kommenttia:

 1. En olis ikinä ukonut että sanoisin tämän: mulla on ihan oikeesti vähän ikävä pakkasta ja pimeetä. Se ei tunne ihan normaalilta kun on yli 15 astetta ja lokakuu.

  VastaaPoista
 2. Meille tuli pakkanen aika nopeaan lämpimän syksyn jälkeen. Kukkia kuskasimme mökillä ensiksi saunakammariin pois kylmän tieltä, ei sielläkään lämmitystä ole, mutta ei ihan pakkanen vielä uhkaa. Kauniita kuvia pihapiiristäsi.

  VastaaPoista
 3. Kun tultiin Suomesta eilen, niin taalla meilla oli lunta 10cm!!! Arvaa oliko jarkytys...

  Sulla ihania kukkasia siella pihassa edelleen.

  VastaaPoista
 4. Ihania, syksyisiä kuvia! Mun lemppari on tuo syyshortensia, jotenkin ne kukat ovat aivan ihania.

  Mulla on ollut jotenkin niin hoppua, etten ole oikein ehtinyt blogiin perehtyä. Olen kyllä käynyt sinun ja L:n blogeja kurkkimassa aina välillä...

  Mukavaa syksyn jatkoa Norjaan!

  VastaaPoista
 5. Tjänare! Käy kurkkaamassa minun blogia, siellä on sinullekin jotain...

  VastaaPoista