lauantai 24. huhtikuuta 2010

Matka Madridiin 2 - A trip to Madrid 2

Hei blogiystäväni,

Madridin matkamme jatkuu, mutta jotta "matkasta" ei tulisi liian väsyttävä - ei minulle eikä muille - niin tulin siihen tulokseen, että on pakko laittaa näitä kuvia 'hieman' pienempinä annoksina. Muuten en koskaan saa kuvia käsiteltyä edes sopivaan muotoon, olen sen verran hidas, siinäkin touhussa. Olen kuvia nyt jälkeenpäin selatessani todennut, että mielestäni me koimme ja näimme aivan uskomattoman paljon näiden 4,5 päivän aikana, mutta kuitenkaan aika siellä ei ollut mitenkään rasittavaa. Jaloissa kävely tietenkin tuntui, mutta ei meillä ollut kiire eikä stressi minnekään. ja muistoja riittää pitkäksi aikaa.
Kuten viime jaksossa totesin, niin bussiajelumme lopuksi me tytöt menimme katsomaan kuninkaan linnaa eli Palacio Real de Madrid'ia ja kaupungin suurta katedraalia eli La Catedral de la Santa Maria la Real de la Almudena. Että pitääkin olla pitkä nimi, mutta tutummin kutsuttu kai vain La Catedral de la Amudena'ksi.
Tässä olemme kuninkaan linnan edessä, missä kevätkukat olivat täydessä loistossa ja valkoiset patsaat hohtivat asennoissa auringon paisteessa.Linnan edustalla kadun puolella oli myös suuri suihkulähde ja hauskasti leikattuja sokkelopuutarhoja, joissa varmaan pienemmillä lapsilla olisi hauskaa leikkiä piilosta!

Ja sitten itse kuninkaanlinna: Tämä kuva on sisäpihalta. Lyhyen lomamme aikana emme kuitenkaan lähteneet tutkimaan sitä sisältä, kiersimme vain rakennusta ulkopuolelta ja ihailimme valtavaa luomusta sekä erilaisia lyhtyjä ja koristeita, joita oli riittämiin.

Onkohan kuningas kotona kun lippu liehuu?!

Äkkiä linnan pihaa kohden pyrähti joukko ihmisiä tällaisilla jännillä vekottimilla ajaen. En ole ennen tällaisia nähnyt, olisikohan niitä Suomeen ilmestynyt?

Linnaa vastapäätä on sitten tämä suuri katedraali, hieman samaan tyyliin rakennettu ja myös runsaasti koristeltu niin ulkoa kuin sisältäkin. Harmittelin jälkeenpäin etten kehdannut ottaa enemmänkin kuvia sisältä, sillä siellä oli todella paljon kauniita lyijylasi-ikkunoita ja kauniita katto- ja seinämaalauksia ja korkeuttakin huimasti.

Ensi kerralla ajattelin laittaa kuvia käynnistämme kasvitieteellisessä puutarhassa sekä hieman taidetta!

Näkemisiin!

Rosmariini


1 kommentti:

  1. Mahtavan hienoja rakennuksia ja kauniita kukkia, on siellä ollut paljon nähtävää.

    VastaaPoista